Overal waar ik gewerkt heb ben ik geconfronteerd geweest met de meest afgrijselijke softwarepakketten. Mijn huidige werkgever heeft zich het SAP systeem laten aansmeren. Wat mij aan al die systemen opvalt is het feit dat het helemaal geen aantrekkelijkheid in zit. Voor mijn eigen bedrijf heb ik het systeem dan zelf maar ontworpen. Het is een boekhouding die mijn wereld vertegenwoordigt. Als ik het opstart, dan is het openingsscherm opgebouwd uit een mooie foto van mijn huis in vogelvlucht. Door op de deur te klikken ga ik naar binnen toe en kom dan in de hal terecht. De software is voorzien van een navigatiesysteem waarmee ik door het gehele huis kan lopen. Ik zie steeds waar ik ben en kan diverse vertrekken ingaan.
Als ik de map met uitstaande rekeningen wil inzien dan weet ik dat die in mijn kantoor in een kast te vinden is. Door mijn kantoor binnen te gaan en op de kast te klikken opent de map met de betreffende rekeningen. Elk scherm is voorzien van een platte grond met hyperlinks naar alle delen van mijn digitale werkplek, zodat ik kan springen van hot naar her. Als er een nieuw vertrek benodigd is, dan teken ik ergens een deur en maak de ruimte erbij die ik nodig heb. Zo heb ik in de kelder een gokkast staan. Het systeem is gebaseerd op excel, maar als ik een access bestand nodig heb, kan ik daarin voorzien. Zo kan ik films laten starten of hyperlinken naar andere websites. Ik ben dus helemaal niet gebonden aan één soort software.
In de hal waar ik binnenkom is een scherm met mededelingen. Dat is geautomatiseerd en daarop staan vrijwel alle werkzaamheden die ik nog moet uitvoeren. De betreffende mededelingen verdwijnen, als ik ze uitgevoerd heb en dus ergens geregistreerd staan. Als ik bijvoorbeeld een rekening geschreven heb, dan is die datum bekend. Ik heb het systeem zo ingesteld dat ik een seintje krijg wanneer de rekening niet binnen drie maanden betaald is, want dat heb ik dan ook niet in mijn boekhouding verwerkt. Ook als ik een verhuurd schilderij moet omwisselen staat dat een week van tevoren op het het mededelingenbord. Dan zijn er de galeries, waar je langs de schilderijen kunt lopen die we in het verleden gemaakt hebben. Er is een knop waarmee je een macro in werking kunt zetten die een complete rondleiding door het gebouw geeft. Zo kan ik mensen een indruk geven van wat wij doen. Ik vind het heel leuk om zo bezig te zijn, want ik kan de boel naar hartelust aanpassen. Zo heb ik mijn kantoor voorzien van prachtige schilderijen en ingericht met uitsluitend antieke meubelen. Ik noem het de Visual Talking Books. Na zo’n drie jaar aan in mijn boekhouding rondgelopen te hebben ging ik mij een beetje eenzaam voelen. Ik had zin in een nieuwe uitdaging. Het mededelingenbord moest plaatsmaken voor een heuse secretaresse. Ik hoor de mannen onder ons al hardop denken: “ Eentje met grote borsten en schaars gekleed.” Niet dus, want het systeem moet representatief blijven voor eenieder die geïnteresserd is in onze kunst. Wat ik nodig heb is een filmpje van een vrouw die iets zegt en dan het liefst in diverse uitvoeringen, zodat ik niet elke dag dezelfde pose te zien krijg. Geluid is niet zo belangrijk, want dat maak ik er zelf wel bij. Het moet natuurlijk geen lelijk kreng zijn, want het oog wil ook wat. Ik dacht: “ Die haal ik zo van het internet.” Nou, daar heb ik mij schromelijk in vergist. Zo kwam ik o.a. bij Ampland movies. De vrouwen daar hebben binnen de kortste tijd een big dick in hun mond of worden vanachter genomen. Groot geschapen figuren spuiten de meiden gigantisch vol, maar een net filmpje was niet te downloaden. Ik heb mij werkelijk blind gezocht, maar niets gevonden.
Oke, het mededelingenbord moet nog maar even blijven. Ooit zal ik haar wel vinden.
Gek eigenlijk dat je de meest bizarre dingen op het internet kunt vinden, maar een gewoon filmpje van een vrouw die iets voorleest niet. Nou ja, ik zal ook wel de enige nederlander zijn die iets gewoons zoekt. Trouwens wie zoekt er nu naar een voorlezende vrouw? Bij nader inzien is het ook niet gewoon, om iets gewoons te zoeken en vooral geen voorlezende vrouw. Misschien heb ik wel een afwijking. Ik sta vast al bij de FBI geregistreerd als enge ouwe man die een voorlezende vrouw zoekt. En nog wel een filmpje ervan.Oh shit, daar heb ik ook al eens een column over geschreven. Dat weet de FBI natuurlijk ook. Eigenlijk begin ik al te beven van elke politiewagen die langs rijdt. Stel je voor dat ze me oppakken en nagaan wat ik op het internet gezocht heb. Een voorlezende vrouw. Daar moet iets achter steken.


3 reacties

pepe · 10 april 2004 op 17:27

[img]http://www.leesplein.nl/assets/intro/LLVoorlezenHondIntro.gif[/img]

Een voorlezende man misschien iets?

Suc6 met zoeken en vinden;-)

deZwarteRidder · 10 april 2004 op 18:15

Kijk daar ligt nou een uitdaging:
Windows Sympatico, het klinkt als een ultiem programma. knap gedaan hoor..

Ma3anne · 10 april 2004 op 20:32

[img]http://www.rotterdamsdagblad.nl/extra/prinsjesdag2003/graphics/beatrix2003.jpg[/img]

Is dit iets?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder