Vreemdgaan…een onderwerp wat steeds hipper word..

Het hoort er tegenwoordig bij he…als je niet vreemdgaat ben je een watje..op tv op het nieuws in het dagelijks leven overal..het schijnt de normaalste zaak van de wereld te zijn..en ik weet het antwoord waarom mensen dit doen..Niemand is meer tevreden met wat hij/zij heeft.. De maatschappij van tegenwoordig zegt steeds meer : hebbe hebbe hebbe…we moeten alsmaar hebbe hebbe hebbe, dus als je iets hebt dan moet je toch weer iets anders hebben..en het is echt niet voor de sex of wat dan ook..tis gewoon het hebben en het zogenaamd “niet weten”…hoe moe word ik daar toch altijd van…vooral de mannen zijn erg goed in het “ik weet het nie”t”gepiep…Want het is gewoon puur gepiep..de zielige mannetjes uithangen maar ondertussen dondersgoed weten wat ze willen…

De maatschappij is steeds meer op sex gericht, overal om ons heen…Ik snap nu wel eens heeeeeel soms dat al die moslim vrouwen zo bedekt zijn.. Onse westerse maatschappij gaat het af en toe te ver hoor…iedereen doet het maar met elkaar alsof het de normaalste zaak van de wereld is…Hebben ze dat ene wijfie gehad dan gaan ze wel naar de volgende….1 ding kan ik hierover zeggen..het is echt niet alleen de schuld van die jongens..die meisjes die hieraan meedoen die geven zich goedkoop aan al die gore vieze gasten… want wat denken die meisjes nou zelf..dat die jongens uiteindelijk een relatie met ze willen..echt niet…die jongens weten dan dat je zoo makkelijk bent en zullen altijd die mensen bellen als ze eens sex nodig hebben..dus zie het niet als een compliment maar een hele erge belediging…Mij is dit gelukkig nooit gebeurd en zou dit ook nooit toestaan.. Oeps ik dwaal beetje af…

Al die jongens die vreemdgaan moet je maar zo over denken, vaak de meisjes waar het mee gebeurd zijn niet de leukse maar de goedkoopste meisjes…. ook op tv zie je dit vaak..de man gaat vreemd maar die vrouw waarmee het gebeurd is vaak niet echt de mooiste.tis vaak een of andere hoer en de man gaat uiteindelijk toch terug naar die vrouw waarmee hij een “echte” relatie had omhad hij toch inziet dat dat ene meisje alleen maar even een slippertje was en vaak zit er in die vrouwen totaal geen inhoud…gewoon even leuk voor een keertje maar voor het echte leven zijn die vrouwen niet weggelegd…deze zullen altijd de vrouwen zijn waar de getrouwde mannen heengaan om uiteindelijk in te zien wat een grote fout ze begaan…

Jammer toch maar ook wel goed om is te realiseren dat wat je had/hebt toch niet zo slecht is !!!!!!!!!!!!!!!


16 reacties

archangel · 16 juni 2004 op 17:53

Ok, ik zal niet ingaan op de inhoud van je column, want het is een bekend verschijnsel, en de meeste mensen zullen het wel met de strekking van je verhaal eens zijn. Ik hoop ook van harte dat je niet het slachtoffer bent van een partner die zo lomp was vreemd te gaan!

Wat me wél van het hart moet (en ja, ik weet het, ik ben hier op CX volgens mij de grootste zeur wat dat betreft :-P): er is niet voor niks een verschil tussen spreektaal en schrijftaal! Het leest zoveel prettiger als je een beetje aandacht besteedt aan spelling, zinsbouw, interpunctie… noem maar op.

Een voorbeeldje:

[quote]Al die jongens die vreemdgaan moet je maar zo over denken, vaak de meisjes waar het mee gebeurd zijn niet de leukse maar de goedkoopste meisjes…. [/quote]

Als iemand zo [b]praat[/b] is het niet storend, want dat filter je gewoon uit. Maar om te [b]lezen[/b] is het een heel ander verhaal!

Nu blijft het jammer genoeg een monotone monoloog, ook door al die puntjes die nergens écht een zin afsluiten.

Ma3anne · 16 juni 2004 op 18:43

Ik sluit me helemaal bij Archangel aan.

Misschien is het zinvol om de in het leerforum de (nieuwgeopende) rubriek over spelling en interpunctie zo af en toe eens te raadplegen.

Gewoon doorgaan en blijven oefenen! In ieder mens schuilt een verteller/schrijver, is mijn overtuiging.

Schrijftaal is een kunstmatige taal en die dien je te oefenen voor je haar beheerst.

Bakema_NL · 16 juni 2004 op 18:44

Wat zit je er vreselijk naast zeg……niet in alle gevallen (maatschappij), maar toch…

Monogamie is iets wat door diverse geloven is opgelegd en maar voor zeer weinig mensen echt is weggelegd. Monogamie is compleet tegennatuurlijk. Geld helemaal voor de man, zeker waar, maar zeer zeker ook voor de vrouw, die toch een flinke inhaalslag heeft gemaakt.
En dat je de keurige moslims er bij haalt geeft helemaal weer dat je er totaal geen weet van hebt. Neem eens een kijkje op de wallen wat daar allemaal rondloopt……..ja, ik ken de wallen, geweldig leuk om na het stappen nog even overheen te wandelen, je komt niet meer bij…….en nog sterker, mijn vrouw wist daar van ook. En nog sterker, ik ben zelf nog nooit vreemdgegaan, dat doen we wel samen, weten we wat we uitvreten…….erg spannend en leuk de paar keer dat we er toe kwamen…..was nog een voorstel van mijn vrouw ook, tot mijn grote verbazing. Het is idd zo dat het op het moment nogal mode is, de parenclubs zitten bomvol, al zul je mij er niet zien, dat is me iets te popiejopie en daar moet ik niks van hebben. Wat me ook opvalt is dat het lijkt of er meer bi-vrouwen zijn tegenwoordig dan hetero……….op zich niet verkeerd hoor, daar niet van, maar het is gewoon opvallend.
Ok, moslims…..ik ken er nogal wat, hoop collega’s ook en hoe keurig ze ook zijn, ze geilen allemaal op leuke vrouwen…..mag niet hoor, maar ze doen het wel. De vrouwen moeten natuurlijk niet in hun hoofd halen dat te doen, het geloof van de moslim is natuurlijk vooral dat van de man. Dan heb je nog dat westerlingen hoeren en varkens zijn en varkens zijn het laagste wat er is, dat eet je geeneens. Dus wat de mannen betreft mag je het wel neuken (de blonde Hollandse meid, ze zijn er gek op), maar eten niet. Die collega’s hebben een blik nog stukken begeriger dan die van de Hollander. Ik heb er ook eens eentje gehad die op allah zwoer nooit wat met andere vrouwen te proberen, geen tel. nrs. vragen etc, dit naar aanleiding van ontslag van zijn andere collega die zijn poten niet thuis had kunnen houden bij een vrouwelijke collega. Ook de overgebleven keurige man probeerde altijd van alles voor elkaar te slijmen en maar zweren op allah, ikke nette moslim etc bla bla…..tuurlijk jochie…het is niet erg (zolang je je poten thuishoudt) maar ga er niet zo dom om liegen. Maar goed, even terug naar het eigenlijke onderwerp, daar hadden moslims in principe niet bijgehaald hoeven worden.
En mannen die de meest mooie vrouw hebben gaan even vaak vreemd, heeft niks te maken met een evt. minder mooie vrouw die je thuis hebt zitten. Het gaat trouwens veel over mannen in je stukje, vrouwen hebben al een hele inhaalslag gemaakt hoor, alleen zijn zij er veel geniepiger over, dat zit in hun aard. En als man ben je stoer wanneer je 10 vrouwen hebt gehad in een week, als vrouw ben je dan een sloerie………net zo fout, ik geef het toe. Ook word er vaak neergekeken op hoeren die het voor het geld doen. Onterecht, haal hen weg en je hebt er een flink aantal problemen bij. Verder is het nogal wat om dat werk te doen, zeker niet voor iedereen weggelegd en goedkope leeghoofdige wijven zijn het vaak ook niet, eerder gewiekste meiden die weten hoe ze flink geld kunnen verdienen (de trieste gevallen niet meegerekend).
Maatschappij……….Zo gek erg is het nou ook weer niet, er zijn eerder minder sex-shops nu dan voorheen. De “sex” op tv is zo lachwekkend en slaapverwekkend dat ik het vreemd vind dat iemand daar wakker van kan liggen. In pornofilms zie je meer en meer (noodgedwongen) dat er condooms gebruikt worden……..krijg nou wat, krijgen die films nog een voorlichtende functie ook zeg. Wat kleding betreft is het wel allemaal bloter en waar ik het dan wel mee eens kan zijn is dat je flink jonge meisjes er nogal naakt bij ziet lopen, dat is inderdaad een beetje te. Wat nog niet wil zeggen dat je er aan moet gaan zitten natuurlijk. En dat is weer een kwestie van opvoeden en je niet gek laten maken door de massa. Ik denk eerder dat daar het probleem zit en niet meteen “de sex in de maatschappij”. Als ik de volgende neger-rap-clip zie irriteer ik me ook mateloos, de blote tieten vliegen je om de oren. Nu zijn het best lekkere tieten vaak hoor, maar het draait nog wel om de muziek………die is dus ook niet om aan te horen, dat word dus ook gemaskeerd met die blote borsten. Dus die sex op zich is niet het probleem, mensen voor zichzelf laten nadenken en ergens doorheen leren prikken dat is belangrijk.
Ik heb verder niks met hippies, maar toch heeft “make love, not war” wel wat. Laten de volkeren nu gewoon lekker de liefde met elkander bedrijven ipv elkaar overhoop te schieten en het word al een stuk aangenamer op deze aardkloot. Zonder hebzucht er bij, alles uit vrije wil……..wat kan er dan nog mis gaan? Een stuk minder in ieder geval.

Je hebt op zich wel een punt, maar ik denk dat die gekomen is na een diepe teleurstelling wat een diepe frustratie kan worden…….zou jammer zijn.

Bakema_NL · 16 juni 2004 op 18:52

Nog iets……..
Vreemdgaan is ook een gevolg van een mankement in de communicatie. Er word nogal neergekeken vaak op mensen die vrije sex het einde vinden………dat kan allemaal toch niet en noem de kreten maar op. Wat veel mensen niet inzien is dat veel van die relaties wel eens stukken sterker kunnen zijn dan die van de mensen waarbij het onderwerp gewoon al niet bespreekbaar is. Er is een behoefte, want dat is het, maar die moet onderdrukt worden………..en dat gaat lang niet altijd goed, helemaal niet als je er niet samen over kunt praten.

Ma3anne · 16 juni 2004 op 18:54

Bakema, de meesten mensen hier sturen columns in en moeten een paar dagen wachten voor ze geplaatst worden. Dit is ook een manier om ze in te sturen natuurlijk. Dan hoef je in elk geval niet te wachten. 😮

Bakema_NL · 16 juni 2004 op 19:21

Hmmmmmm…….het is niet als column bedoeld eigenlijk. Ik ben eenmaal een snelle typer en er zijn onderwerpen waar ik niet kort op kan reageren. Maar kom, een columnist heeft iets met woorden, dus dat moet dan zowel op schrijven als op het lezen slaan toch? Even doorbijten…. 😛
Ik vind ook dat een column een reactie moet uitlokken, dat kan de ene keer kort zijn, de andere keer lollig, maar ook wel eens serieus. Geeft toch ook genoegdoening van je column, of reacties nou positief of negatief zijn voor jou betreffende je onderwerp.

Louise · 16 juni 2004 op 20:39

Ik keur vreemdgaan niet goed, maar ben er wel van overtuigd dat monogamie alles te maken heeft met [i]cultuur[/i] en niet met [i]natuur[/i]. En dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

pepe · 16 juni 2004 op 20:57

Vooral de reacties hier zijn in mijn ogen heel aardig, Bakema ik ben het met je eens

[quote]Monogamie is compleet tegennatuurlijk.[/quote]

De maatschappij keurt het ‘vreemdgaan’ af, maar ik vraag me ook af wat er mis aan is. En hoe vreemd is ‘vreemdgaan’ als je partner het wel goed vindt?
Een ieder moet maar lekker leven en laten leven.

Bakema_NL · 16 juni 2004 op 20:58

Dan is er dus geen cultuur waar vreemdgaan niet bestaat.
Ik denk juist dat het alles te maken heeft met natuur.

Mosje · 16 juni 2004 op 21:13

[quote]en ja, ik weet het, ik ben hier op CX volgens mij de grootste zeur wat dat betreft[/quote]Valt mee Archie, je hebt er nog geen column over geschreven.
😛

Ma3anne · 16 juni 2004 op 22:17

Kijk, da’s nou een voordeel van single zijn: je gaat nooit vreemd en dat scheelt een hoop gediscussieer in je leven. 😀

Shitonya · 17 juni 2004 op 01:26

En ik denken dat ik al een vuilniszak ben wat spelling betreft, maar hiermee val ik nog best mee ^_^
Ik ben het met Archangel eens: spelling moet je wat aan verbeteren, grammatica, spreektaal, zinsbouw, uitroeptekens weghalen, wat overdreven veel puntjes weglaten en nog wat dingen.
Een kijkje in het leerforum zou in jou geval ook kunnen helpen.

Geen goede column, maar ach, je begint net en komt net kijken, dus blijf gewoon lekker doorgaan, van ervaring leer je en de kritiek. Verbetering komt vanzelf wel 🙂

Shitonya · 17 juni 2004 op 01:37

Ehm ohja en Bakema:
– kun je in de toekomst alsjeblieft gebruik maken van alinea’s? Leest iets prettiger namelijk. Zo’n hooiberg tekst, schrikt nogal af 😮
– kun je ook eens reageren op iets anders dan de inhoud van een column?
– kun je voortan je mening iets samenvatten? Reactie geven is niet bedoeld om een nabootsing van een column neer te kalken, waar het bijna op lijkt -_-

*zeikmode uit*

Ps: ja, de volgende keer zal ik dit proberen per pm te doen. Ik dacht misschien dat sommige mensen hier zich ook aan zouden irriteren -> extreem lange reactie’s bedoel ik hiermee

pleuro · 17 juni 2004 op 11:04

Persoonlijk vind ik dit een heel interessant onderwerp en deed me denken aan het boek van Ronald Giphart “Phileine zegt sorry” In dat betreffende boek staat een stuk over de vrije markt economie. Ik weet dat het een lange reactie gaat worden, maar ik wil het jullie niet ontnemen.

[quote] Liefde is kapitalistisch. Veel mensen zien liefde door een communistische bril, In ruil voor goederen en zaken besluiten twee marktpartijen aan elkaar te leveren (aandacht, genegenheid, fysieke inspanning, creditcards) Ze spreken daarbij af uitsluitend onderling zaken te doen. Dit lovers kartel is bedoeld om de concurrentie uit te schakelen; zonder concurrentie kun je je kwaliteit namelijk enorm terug brengen en bespaar je je energie.

Als de vrije markteconomie werkt voor zo ongeveer alles in onze samenleving waarom dan niet voor wat ons allemaal zo buitensporig bezighoudt; liefde, lusten, lasten en listen? Als je verliefd bent op iemand is er een product dat je graag wilt consumeren. Daar hangt een prijskaartje aan, variërend van straten omrijden en het piercen van je tepels tot het wegcijferen van je persoonlijkheid. Het grootste probleem van de liefde is dat mensen denken dat liefde ‘voor eeuwig’ is. Probleem: mensen ontwikkelen zich, en niet altijd even snel of langzaam als hun gade. Ander probleem: de concurrentie op de vrije markt slaapt nooit. Het heerlijke hypocriete is dat onnoemelijk veel mensen er communistische liefdes opvattingen op na houden, maar ondertussen kapitalistisch handelen. Van de liefdesbedrijven die samen een monogaam kartel vormen, maakt meer dan 70% in het geheim vroeger of later gebruik van de diensten van andere marktpartijen. Dat noemen we [i]overspel[/i] De andere dertig procent zou dit ook willen als de prijs niet zo hoog was. Die prijs is dat de relatie in gevaar wordt gebracht. Waarom zou je je liefdesrelatie laten bepallen door starre communistische principes? Ik vind dat de producten en diensten die je te bieden hebt zo bevredigend mogelijk moeten zijn, en dat dat ook geldt voor de producten en wensen die je te wensen hebt.

De liefde is een strijd, als je jezelf dwingt uitsluitend met het beste genoegen te nemen. Iemand zou zeggen: ‘En wat nou als je niet meer in staat bent de strijd aan te gaan en jezelf boven jezelf uit te tillen? en als je ziek wordt, of oud, of verdrietig vanwege sterfgevallen? Wat nou als je geen zin hebt steeds weer te concurreren? Wat nou als je geen kapitalist bent? Twee mensen die een gelukkige relatie hebben, vragen elkaar altijd heel bezorgd: zul je er ook voor me zijn als het ons later eventueel slecht zal gaan? Welnu, misschien is iemand met wie je fantastisch gelukkig bent als de zon schijnt, helemaal niet de juiste persoon om je te steunen als het regent. Een bedrijf dat vrolijke zwembaden aanlegt, hoeft niet perse kelders te kunnen dempen. Als je ziek of oud wordt, veranderd het product dat je levert. Ontwikkelt jouw afnemer zich met je mee, dan is er niets aan de hand. Gebeurt dat niet, dan zitten jullie met je mooie contracten, beloftes, sociale zekerheid. Veel mensen zien liefde als een hele korte wedstrijd met een hele lange nabeschouwing. Ik zie de liefde als een nimmer eindigende worstelpartij waarbij iedereen in de ring probeert te komen. Tot zover de theorie, in de praktijk is natuurlijk alles anders.[/quote]

Ik denk dat hierin een grote kern van waarheid schuil gaat!

Hans · 17 juni 2004 op 12:23

Ik beperk mij tot het onderwerp.
Vreemdgaan… de schuld wordt altijd bij diegene gelegd die gaat. Maar het vreemde begint thuis. Als je daar niets hebt… wat doe je dan.
Je komt thuis. Het zuchten begint, om drie uur ’s nachts word je wakker gemaakt: “we moeten er eens over praten” en dan gaat het over schoonmoeder bezoek… Meestal ongesteld, hoopfpijn de kinderen of het werk, last van je rug.
Niets meer in elkaars fantasie willen steken. Na het doppie doen omdraaien en slapen. Lang lang geleden werd de mens niet zo oud. Die ging dood voor de fantasie was opgespeeld. Nu word je oud rimpelig en tachtig. Houdt het maar eens 55 jaar spannend. We worden gewoon te oud. Zo zie je maar weer alle medailles hebben een keerzijde.

viking · 23 juni 2004 op 09:39

[quote]Vreemdgaan… de schuld wordt altijd bij diegene gelegd die gaat. Maar het vreemde begint thuis. Als je daar niets hebt… wat doe je dan.[/quote]

Wijsheid!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder