Ze is mooi, maar verdient het niet op de cover te staan. Zeker niet als het blad vernoemd is naar iets waar ze niet zo goed in is. Dat is meestal het probleem met egoïstische mensen, die zijn niet zo goed in vriendschap. Make-up maakt je karakter niet mooi. De reclame zegt: L’Oreal, omdat je het waard bent? Nee, omdat je het koopt. En zo is het ook een beetje gegaan met haar verschijning in het blad. Je kunt er namelijk voor opgeven. Ik ben benieuwd welke criteria men daar hanteert.
En o ja. Ik heb met haar geneukt. Het is een verwarrend begrip. Een vriendin is iemand die een vriend is en een vrouw. Klinkt simpel, maar het wordt een probleem als er romantische gedachten of gevoelens bij komen kijken. Afhankelijk van het lidwoord dat je eraan geeft, is ze plotseling iemand waar je het bed mee deelt en ze is een vrouw. De vraag is dus, wanneer is iemand vriendin en wanneer vriendin?

Een verhaaltje in een gelijknamig blad maakt je in ieder geval niet een vriendin. Ik vroeg mij dus af waarom zij erin stond. Moest het blad er op na slaan om te zien of er een verhelderend artikel bij de foto’s zou staan. Niet dus, er staat een heerlijk nietszeggend verhaaltje over de kleren die ze droeg. Niets over haar eigen vriendinnen en hoe die vriendschap door haar beleefd wordt. Dat zou ik verwachten in een blad met die naam. Er hadden mooie verhalen verteld kunnen worden. Misschien niet door haar, maar zeker over haar.

Het enige dat ernaar verwees dat ze een vriendin zou zijn was het feit dat ze een vriend heeft. Ik citeer: “Anna-Marye is 20 jaar en heeft een vriend.” Erg weinig informatie. Zoals zij het blad gaat laten zien aan iedereen die het wil zien, vertel ik iets meer over haar. Voor iedereen die het lezen wil.

Ze komt uit een goede familie, dat wil zeggen dat haar vader hard heeft gewerkt om veel geld te verdienen. Wellicht heeft ze weinig vaderliefde gehad toen het er toe deed en valt ze nu vaderfiguren. De man is namelijk veertig en heeft een dertienjarige zoon. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat ze het voor zijn geld met hem deed.
Ten tijde dat zij een relatie kregen, was hij nog getrouwd. Maar natuurlijk zou hij gaan scheiden, maar dat is inherent aan overspelige mannen. Zij is dus de byside, zoals de antilianen dat noemen. Of hij nu daadwerkelijk zal scheiden of niet, zij zal altijd de byside blijven. En daarmee is er niets dat haar garandeert dat hij niet ook haar zal verlaten. Maar dat is pure speculatie. Ik heb haar nog gevraagd wat haar beweegredenen waren, maar ze wilde niet antwoorden. Ze wilde zelfs niet bevestigen dat het weldegelijk om liefde ging. En het artikel kon me daar ook niets over vertellen. Had ik dus voor Jan met de korte lul dat blad gekocht.

Ik heb dus seks met haar gehad en nu zijn we geen vrienden meer. Zou ik daar conclusies uit kunnen trekken? Ik houd mijn vingers gekruist achter mijn rug en knijp mijn ogen stevig dicht. Toch is het mij vaker overkomen dat ik seks wilde met een vrouw die een vriend is, dan dat ik vrienden wilde worden met iemand waar ik seks mee had.
Is het mogelijk een vriendschap te hebben met een iemand van het andere geslacht, zonder dat seksuele belangen in de weg komen te staan?
Ik hoop het.

Het is in ieder geval een mooi streven. Het bed delen met degene die ook een vriend is. Misschien is het daarom wel een homoniem.

[i]Cor Jan van Zwol[/i]

[size=xx-small]Bron: Vriendin, nr. 32 8 t/m 14 augustus 2007, p. 3. Amsterdam: Audax. (http://www.vriendin.nl/)[/size]


6 reacties

linda23 · 21 augustus 2007 op 12:24

Ik heb dat blad thuis liggen.. Ik ga hem nog een keer bekijken.
Leuk om het nu van een andere kant te zien.

Ik weet alleen niet of zij er ook zo blij mee is dat je dit allemaal hebt getypt…

pally · 21 augustus 2007 op 18:36

Ja, CJvZ, dat je een rancune-column schrijft, daar kan ik me best iets bij voorstellen op zijn tijd.
Maar daarbij ‘man en paard’ noemen dat vind ik niet fris.

Pally

lagarto · 21 augustus 2007 op 19:52

Tja kweenie hoor, ik moet er wel om lachen en vind het ook nog lekker vlot geschreven.
Jan met de korte lul, Wahaha, die kende ik niet, zo flauw, dat ik iedere keer als ik er aan denk weer moet lachen.

klapdoos · 22 augustus 2007 op 11:58

Dat je rancune hebt oké, maar man en paard noemen? Ikzelf zit vaak genoeg tussen bekende Nederlanders, en als ik daar wat hoor zet ik het echt niet op mijn blog omdat ik inside information heb. Dat is gewoon not done. Dat hoort toch niet, of ben ik te ouderwets??\
groet van leny

wendy77 · 22 augustus 2007 op 20:37

Of het netjes is of niet….ik vind het wel lekker geschreven 😉

Oh ja….ik ben terug 😀

Mup · 23 augustus 2007 op 15:32

Het is een mooie meid. Ik blijf erbij, dat het te gemakkelijk is een BN-er of a.s. BN-er te schofferen. Zelf haal je je in mijn ogen ook onderuit, door de nadruk te leggen op het feit dat je seks met haar had.

leuke woordspelingen zoals lidwoord, dat dan weer wel:-)

Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder