Wat is er erger dan verliefd zijn op iemand die al verkering heeft? Net als bij een bezet toilet blijkt de deur op slot als je heel nodig moet. De stoere rapper Nelly zong samen met de mooie Kelly Rowland van Destiny’s Child in ‘Dilemma’ over het verscheurd worden tussen graag bij iemand willen zijn en aan de andere kant iemand met rust willen laten. Elvis Presely en daarna Bryan Ferry gingen nog een stap verder en zongen liefdevol over ‘the girl of my best friend’. De tweestrijd tussen aan de ene kant je mond moeten houden, maar aan de andere kant het van de daken willen schreeuwen dat je verliefd bent op ‘the girl of my best friend’, is nooit hartverscheurender bezongen. Ik ken het gevoel. Een tijdje terug zag ik het leuke vriendinnetje van iemand anders bij hem achter op de fiets zitten. Ik zwaaide totdat mijn arm er bijna afviel. Ze zwaaide vrolijk terug. Hij had niets door en fietste krom gebogen over zijn stuur verder.

Bryan Ferry heeft aan den lijve ondervonden hoe het is als een ander er met je vrouw vandoor gaat. Hij had jarenlang een relatie met topmodel Jerry Hall. Zij was onder meer te zien in de clip van Ferry’s hit ‘Let’s stick together’. Maar helaas bleven ze niet bij elkaar. Toen Ferry met zijn band Roxy Music op wereldtournee ging en maandenlang van huis was, kreeg Jerry al vrij snel een telefoontje van Mick Jagger. Niet om te vragen hoe het met Bryan ging, maar om haar mee uit te vragen. Hij vond het zielig voor haar dat ze maandenlang alleen in dat grote huis moest achterblijven. Het bleef echter niet bij één uitje en toen Bryan thuiskwam van zijn wereldtoer, was zijn huis half leeg. Jerry had haar garderobe inmiddels bij Mick ondergebracht. Over deze bittere pil schreef Ferry het prachtige ‘Dance away (the heartache)’.

‘What I like most about you is your girlfriend’ van Special AKA is een humoristische variant over hetzelfde onderwerp. In dat lied is een man alleen maar geïnteresseerd in de ‘girlfriend’ van iemand anders. Ernst Jansz van Doe Maar zong ooit opgewekt over Alice die hij elke avond naar huis bracht: ‘Dansen doet ze wel met mij, maar vrijen, dat doet ze met een ander!’. Zanger Mighty Sparrow was minder vrolijk. Hij vroeg zich af waarom hij zichzelf zo voor de gek hield, terwijl hij wist dat ze van een ander hield. Als hij ze hand in hand voorbij zag lopen, voelde hij zich ‘only a fool’. Bryan Ferry zong in ‘Dance Away’ dat hij dacht dat hij nooit kon huilen. Dat veranderde toen hij Jerry gearmd met Mick voorbij zag lopen. De recente wateroverlast door de onweersbuien was niets vergeleken met zijn huilbui.
[img align=left]http://images.iltrovatore.it/trvimg/bryanferry.jpg [/img][email]edkq@yahoo.com[/email][quote]De recente wateroverlast door de onweersbuien was niets vergeleken met zijn huilbui.[/quote][url=http://www.bryanferry.com/]Bryan Ferry[/url]


3 reacties

Yoyogro · 7 juni 2003 op 00:37

Mooi stukkie. Maar ik ben wel benieuwd naar wat jij er zelf van vindt. Jouw mening, jouw ervaring. Die ontbreekt in het rijtje.

Groet,
Yoyogro

Kees Schilder · 7 juni 2003 op 09:04

Je moet dat rockwereldje natuurlijk nooit serieus nemen anders is het geen rock meer.
De tranen van Brian moet je ook in dat licht zien.
Tegen de tijd dat hij zijn tournee had afgesloten, kon je een stadion vullen met de meiden die zijn bed gepasseerd waren.
groet
kees

Kobus · 7 juni 2003 op 11:14

Nu gaat deze column voor een groot gedeelte over de scene. Als je het spiegelt aan het werkelijke leven…. Is toch een utopie dat mensen hun levenlang alleen maar denken aan hun (eventuele) partner. De meesten worden wel eens verliefd op een ander. Maar gaat er dan vooral om wat je met die gevoelens doet. Als je het ook wilt delen met degene op wie je verliefd bent kan dat problemen geven. Verliefd zijn maakt je nog niet tot een overspelige partner. Maar wordt vaak wel zo geinterpreteerd. En als zeer bedreigend ervaren.
Kan ook wel positief werken. De verliefde staat weer wat zonniger in het leven. En dat kan weer een positieve impuls in je relatie geven.
Goh, ik lijk Dokter Phill wel.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder