“Ik heb een ranzig seksleven,” zegt ze en kijkt me aan met haar grote hazelbruine ogen, neemt een hap van haar gegrilde bio kip in salsa saus. En ze glimlacht, open blik, gewoon zoals ze is. Ontwapenend, eerlijk, recht-voor-haar-raap, verleidelijk, soms uitdagend. Ik kijk naar haar en denk; ‘tja, ranzig..’ en neem een slok van de ‘la place’ cappuccino. Het blijft in mijn hoofd hangen, een ranzig seksleven. Wat is dat? Hoe is dat? Seks met zes man, drie vrouwen, krijsende orgasmen? Op straat, in de steeg, in de auto, het parkeerterrein? Maar dat is mijn fantasie van ‘ranzig’. Ik vraag er niet naar. Wellicht is haar beleving van ‘ranzig’ minder ranzig is dan dat ik fantaseer. Het zou mij niets verbazen. Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars, toch?

De tijd gaat voorbij, we lunchen regelmatig samen. Ik vraag er verder niet naar. Koetjes en kalfjes komen voorbij, maar ook een portie persoonlijk leven. Als ik haar zie denk ik ook niet aan dat ranzige seksleven. Ze is gewoon leuk en gezellig en vrijgezel en fijn gezelschap. En ja, aantrekkelijk. In elke zin van het woord, laat ik daar even heel duidelijk over zijn. Ze heeft een leuk sociaal leven, ze ontmoet mannen, waar ze mee lacht en danst. Maar niet de man die ik haar zo gun.

Soms, onverwacht, dan borrelt het weer op: dat ranzige seksleven. Zie ik een blonde meid met hoge hakken, diep decolleté, een zwoele blik. Zou zij een ranzig seksleven hebben? Zou zij zich gewillig laten nemen op perron drie van station Hilversum? Ik durf het niet te vragen.

Het blijft voor niet-vrijgezelle mannen, interessant om te weten wat een vrijgezelle meid in haar vrije tijd doet, met wie ze scharrelt, hoe ze haar doordeweekse nachten doorbrengt. Een andere, net zo vrijgezelle-leuke vriendin laat onlangs weten dat ze een onwijs leuk weekend had, maar subtiel zegt ze: “niets wilds of zo”. Ik reageer niet en denk: “niets wilds?” Wat bedoelt deze aantrekkelijke jongedame daarmee? Niets wilds? Niet dat ik woest fantaseer, maar de nieuwsgierigheid wordt wel geprikkeld. De volgende keer als ze zoiets zegt zal ik vragen of het dit keer geen verwoestende seks met vier mannen op de vierde verdieping van het Hilton was, neem ik me voor.

`Ik heb een ranzig seksleven,´ het blijft in mijn hoofd terugkeren. Ik zal er niet naar vragen. Ik zal er niet aan denken als ze tegenover mij zit als ze haar broodje beenham oppeuzelt en vol enthousiasme vertelt over haar bedrijf. Succesvol, energiek, apassionata. Of de hobby die wij delen, gebaseerd op fantasie. Zo is zij nu eenmaal. Ranzig energiek, laat ik het daar maar ophouden. Ranzig of niet, maar wel inspirerend.


Gerardinho

Verbaast zich elke dag. Wil van alles zijn: voetballer, schrijver, dromer, hemelbestormer, zanger, sterrenkok, campingeigenaar in de buurt van Menfi, les mills instructeur. Doet aan bodypump en spinnin. Maakt daarvoor zijn eigen muziekmix. Houdt van zijn vrouw en zijn twee roodharige thrianta-nijntjes. En zit braaf elke dag op kantoor. De portemenee moet ook gevuld.

9 reacties

Libelle · 4 augustus 2012 op 17:38

Prachtig verhaal. Het staat of valt echter bij het gegeven dat je niet vraagt wat ze verstaat onder een ranzig seksleven.
Al zou ik ‘k-weet niet wat moeten doen, ik zou het willen weten. Al is het maar om haar te helpen! Ze zei het je niet voor niets.
Jullie zijn toch zo eigen? Schrijf snel de vervolgcolumn als je het weet. Column X kan wel een opkikkertje gebruiken…
Tjeetje, het zou mijn leven beheersen.

Chucky · 4 augustus 2012 op 17:57

Apart, interessant en zeker goed beschreven. Je gaat er bijna over fantaseren en zie al een column verschijnen over het losbandige sexleven van bekende personen. Hoe zou de nette nieuwslezeres van tv het achter haar desk willen doen, of het zo degelijke lid van het huis van oranje nadat er weer een lintje is geknipt :hammer: 😆

Mien · 4 augustus 2012 op 19:12

Eventjes op de metroman gestemd. 😉
Gewoon om het betere schrijfwerk te stimuleren.
Bijzonder debuut hier.
Ranzig krijgt in de herhaling wel een extra smerig bijsmaakje.
Welkom op ColumnX.

Mien

Sagita · 4 augustus 2012 op 19:58

Dat ranzig blijft wel aan mijn tanden kleven! Uitstekend geschreven stuk! Juist om alles wat niet gezegd wordt.

Gerardinho · 4 augustus 2012 op 23:26

Het doorknippen van lintjes kan ook behoorlijk ranzig zijn. denk ik.

Yfs · 5 augustus 2012 op 09:21

Erg leuk geschreven, ik heb het ‘gretig’ gelezen.
Ranzig of pervers, een ieder zal daar een eigen definitie van hebben. En je hebt natuurlijk altijd ‘baas boven baas’ Koning, Keizer, Admiraal…. ranzig zijn we allemaal!! Desalniettemin blijft het nu ook in mijn hoofd terugkeren en vraag me af wat zij allemaal ‘afgevinkt’ heeft en ik nog niet Grrrr
Van harte welkom! 😀

Meralixe · 5 augustus 2012 op 11:33

Welkom op column x
Geen onaardige column in een ietwat vreemde stijl.
Op naar de volgende column! :hammer:

Mup · 5 augustus 2012 op 14:07

Welkom, goed voornemen om het te vragen, al mag je mij het antwoord schuldig blijven,laat dat maar lekker in de lucht hangen. De herhalingen van ranzig maken het sterk, zouden voor mij persoonlijk ook wat minder mogen, is wel duidelijk,

Groet Mup

pally · 6 augustus 2012 op 17:32

Goeie column, leuk debuut. Ben het Mup eens dat het ranzige niet hoeft te worden verteld. Dat houdt de fantasie van de lezer levendig.Het woord ‘ranzig’ op zich, had ook wat mij betreft niet zo vaak herhaald hoeven worden. Niet teveel knoflook in de soep, dat overheerst… 😀
welkom hier,

groet van pally

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder