Dat mannen vrouwen niet begrijpen is niets nieuws meer, of dat ligt aan dat ze ons niet willen begrijpen, of ons echt niet kunnen begrijpen houden we maar even in het midden. Ik zoek in ieder geval al jaren naar de perfecte man, of ik die ooit ga vinden is nog steeds de vraag want het wil nog niet echt vlotten. Elke keer denk je weer dit is hem hoor, zeker weten, je verteld het iedereen, iedereen is blij voor je, terwijl jij eigenlijk al weer aan het bedenken bent hoe je hem zo snel mogelijk kunt inwisselen. In iedere kinderfilm komt er een prins op het witte paard langs, iemand die je wakker kust, of iemand die je schoentje vind, maar in real life gaat het helaas niet zo.
Vier maanden geleden kwam ik in een disco in Utrecht een hele leuke jongen tegen.
Van het een kwam het ander en na een korte tijd hadden we al iets, toen dacht ik echt nou dit is hem hoor!
Tot ik er achter kwam dat ook deze man wederom niet eens wist hoe hij het woord romantiek moest spellen,… waarom hebben vrouwen daar zo’n hoge verwachting van terwijl de doorsnee man daar niets van kan. Ze snappen het ook gewoon niet, waarom zou je de lichten uit doen en er kaarsjes voor in de plaats aan doen,(dan kan hij zijn voetbal wedstrijd minder goed zien) Chocolade? “Maar schat je vind jezelf toch te dik?”, Champagne? “doe mij maar bier”, elkaar aardbeitjes voeren in bad? “Pak maar wat chips, dan kijken we nog even gezellig samen tv,…” Mannen,… wat moet je ermee, het is tegenwoordig Ín om lesbisch te zijn, en ik snap NÚ waarom dat heel veel voordelen biedt,…
Kijk je lief zal best een keer thuiskomen met een bosje rozen of een leuk lingeriesetje, maar wanneer worden wij eens net als in de “film” over de drempel getilt, op een satijnen hemelbed neergelegd bezaaid met rozenblaadjes, overal kaarsjes, gekoelde champagne en bosaardbeitjes,… de rest laat ik aan je eigen gedachte over. Ik denk dat wij een te hoog verwachtingspatroon hebben door de amerikaanse film, net als met kerst,… een pak sneeuw, de hele straat versiert, een giga kerstboom in de kamer, bergen cadeautjes, en met 25 man familie rond de tafel, allen in smoking en galajurk, ik weet niet hoe het er bij jullie aan toe gaat, maar bij ons niet ZO in ieder geval,… Er is mij vroeger al heel snel uitgelegd dat alles wat er in de film gebeurt nep is, en dus ook al die perfecte momenten, dat die in real life dus ver te zoeken zijn, maar waarom maken ze ons er dan zo lekker mee? Ik heb inmiddels besloten om met iets minder (lees: heeeel wat minder) tevreden te zijn. Ik ben namelijk hartstikke gelukkig met mn lief, ook zonder alle filmromances,…


11 reacties

Geertje · 18 september 2005 op 08:52

Tweede alinea graag verdeeld in hele wit regels, leest iets makkelijker. En de puntjes mogen wat mij betreft ook achterwege worden gelaten. Moet je eerlijkheidshalve zeggen, dat ik daar ook een liefhebber van was. Toch leest het niet prettig.

Met plezier gelezen. 🙂 En welkom op ColumnX!

Ma3anne · 18 september 2005 op 10:22

Het begin is niet om door te komen. Algemeenheden die nergens op slaan.
Naarmate je verder leest, wordt het leuker.

De volgende keer de flauwe dingen weglaten en je hebt een dijk van een column!

WritersBlocq · 18 september 2005 op 10:50

[quote]Dat mannen vrouwen niet begrijpen is niets nieuws meer, [/quote]
Ik begrijp die mannen wel, vrouwen?!?!?! Ik snap er nix van!
Welkom hier, groetje, Pauline. O ja, ik vond het wel een geinige column, goed voor een eerste.

wendy77 · 18 september 2005 op 12:28

De meeste vrouwen snappen zichzelf nog niet eens, hoe moet een man ze dan snappen 😛
Heb wel enkele spelfoutjes ontdekt, verder een lekkere luchtige column

KawaSutra · 18 september 2005 op 13:18

[quote]….dat ook deze man wederom niet eens wist hoe hij het woord romantiek moest spellen,… [/quote]
Nou, van een beetje man mag je toch wel verwachten dat hij het op zijn minst kan spellen, zo niet dan is het echt een verloren zaak.

Leuke column, maar wel een beetje slordig.
Had door een man geschreven kunnen zijn. 😀

Bakema_NL · 18 september 2005 op 13:20

Leuk voor je lief om die laatste zinnetjes te lezen. Gelukkig dat vrouwen perfect zijn. 😛
En een tip….kijk iets minder films, blijf met de beentjes in de realiteit.

bert · 18 september 2005 op 15:51

Het is echt potje dekseltje tijd op Column X.
Is dit soms een speciale maand in de vrouwelijke hormonencyclus. 😕 😕 😕
Wij snappen er inderdaad niets van, van die vrouwen en hun hormonen. 😀 😀 😀
Welkom op cx Noa.

klungel · 18 september 2005 op 19:57

Waar zat je toch al die tijd. ‘k Heb inmiddels een vrouw maar die heeft voor al die ‘onzin’ geen tijd of is te moe of heeft hoofdpijn.
Zullen we eens ruilen 😛

Mosje · 18 september 2005 op 21:46

[quote]Ik ben namelijk hartstikke gelukkig met mn lief[/quote]Een stuk of tweeduizend columns geleden struikelde ik er voor het eerst over: een vrouw die haar partner “mijn lief” noemde. Gadverdamme Noa, nooit meer doen hoor, daar raken mannen helemaal door van streek.

😉

melady · 19 september 2005 op 00:13

Mosje..mijn lief 😀

WritersBlocq · 19 september 2005 op 10:58

[quote]Mosje..mijn lief[/quote]
En de mijne :kiss: Die kunnen we wèl delen, toch Melady?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder