Vrouwen aan het aanrecht! Daar pleit ik voor! Het moet maar eens afgelopen zijn met dat eeuwige gejammer over gelijke rechten en plichten.

Nou mooi niet dus… Vrouwen willen voor vol aangezien worden. Liefst figuurlijk, hoe paradoxaal dat ook klinken mag. Ze willen graag als gelijke gezien worden van de leraar, binnenhuisarchitect, schilder, boekhouder, verpleger, tuinarchitect, dokter, timmerman, verwarmingsmonteur, kok, advocaat, secretaris, (etc). Ik vraag me af waarom.

De gemiddelde man heeft een van bovengenoemde beroepen. De meesten rollen daar min of meer per ongeluk in. Bewuste keuzes worden op de leeftijd dat je je beroep kiest niet vaak gemaakt. De man is dan namelijk nog zwaar aan het puberen en de vraag die hem dan het meeste bezighoudt is hoe hij ‘Miep van tegenover’ een beurt kan geven. Zijn pielemans is zijn belevingswereld. Dat blijft het overigens de rest van zijn leven maar ergens rond zijn dertigste komt het besef dat Miep onbereikbaar is en je ‘hem’ beter weer wat vaker door het vuistje kunt laten gieren, gummen zo u wilt. Niet voor niets dus dat het meest gegeven antwoord op de vraag ‘wat wil jij later worden jongen, als je groot bent?’, ‘Nou, uhhh, als [i]hij[/i] later groot is, wordt [i]ik[/i] brandweerman.
Spuitgast. Waar haalt hij het vandaan?

De meesten onder ons worden dus geen brandweerman maar rollen zomaar ergens in. Of erger nog, zij hebben geen beroep maar ‘doen iets in…’ of ‘houden zich bezig met…’. Ze ‘zijn’ dus niets maar doen maar wat. Dat betekent dat, naast zijn voornaamste zorg hoe, of liever wanneer, hij aan zijn trekken komt, hij ook nog eens zijn baas te vriend moet zien te houden. De gemiddelde man is namelijk niet meer dan het slaafje van zijn baas. Zijn vrouw daarentegen zit thuis, heeft het druk maar is vrij, doet wat ze wil, wanneer ze wil. En met wie ze wil. Ik kan het weten. Ik ben huisman.

O ja…
En leraar, binnenhuisarchitect, schilder, boekhouder, verpleger, tuinarchitect, dokter, timmerman, verwarmingsmonteur, kok, advocaat, secretaris…


14 reacties

Ma3anne · 26 november 2004 op 11:04

Moet ik nu happen? ๐Ÿ˜€

archangel · 26 november 2004 op 11:26

HULDE! ๐Ÿ˜€

Dinah · 26 november 2004 op 11:38

[quote]Vrouwen willen voor vol aangezien worden[/quote]
Wat is daar mis mee?

[quote]De gemiddelde man is namelijk niet meer dan het slaafje van zijn baas[/quote]
Tja ik hou maar wijs mijn mond ๐Ÿ˜‰

Maurits · 26 november 2004 op 11:56

En heb je dat allemaal achter het aanrecht bedacht?

Kees Schilder · 26 november 2004 op 12:53

YO!! ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

pleuro · 26 november 2004 op 13:03

Ik pleit voor mannen aan het aanrecht in een sexy schort, waarbij de bilpartij zichtbaar blijft voor het vrouwelijk publiek.

Je hebt het weer mooi voor elkaar geschreven Viking!

Wright · 26 november 2004 op 13:21

Geweldig!! ๐Ÿ˜€

Euh,.. en de column ook, ja!!! ๐Ÿ˜›

sally · 26 november 2004 op 13:52

Hij is weer mooi! ๐Ÿ˜€

GVDD · 26 november 2004 op 16:11

Zeker weten!! mijn vrouw zeurt altijd over gelijke rechten maar als ze iets hoort moet ik gaan kijken naar de vermoedelijke inbreker…want ik ben dan ineens de man!!!

Leuke column!

Li · 26 november 2004 op 19:04

๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

melady · 27 november 2004 op 01:15

Een geniale intro Viking…

[quote]Vrouwen aan het aanrecht![/quote]

Lezen dus…schitterend!

Enne…piloot is toch ook een jongensdroom…
snel..hard…strak..

Spreek het woord piloot tien keer achter elkaar uit en wat zeg je dan??

Juist!..Piel-kloot

Melady ๐Ÿ™‚

Spotje · 27 november 2004 op 02:31

๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„

pepe · 27 november 2004 op 08:51

[quote]Ze willen graag als gelijke gezien worden van de leraar, binnenhuisarchitect, schilder, boekhouder, verpleger, tuinarchitect, dokter, timmerman, verwarmingsmonteur, kok, advocaat, secretaris, (etc). [/quote]

Als huismens met kinderen ben je sowieso al aan het lesgeven, binnenhuisarchitecten, verplegen, boekhouden, koken, agenda’s aan het bijhouden, plannen en soms zelfs politieagentje spelen.

Leuke column Viking!

Mup · 28 november 2004 op 17:25

Heb nog wel een mooi t-shirt voor je, met de tekst: Terug op je rug, maar of je daar zo ver mee komt:-)

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder