Het is wonderlijk om te ervaren, dat als ik schrijf dat ik niet lief ben. Ik berichten krijg van mannen die een lieve vrouw zoeken. En als ik schrijf dat ik rook, ik berichten krijg van mannen die een vrouw willen die niet rookt. Schrijf ik, dat ik op hakken 178 ben, veel en graag op hakken loop, mannen reageren die veel kleiner zijn dan die 178. Het heeft bij mij de vraag doen rijzen, of het überhaupt wel zinvol is om te vermelden wat ik wel en niet leuk vind. Al helemaal, wie ik ben en waar ik naar opzoek ben. Voorgaande zou je op de gedachten kunnen brengen om het tegenovergestelde neer te zetten van wie je bent. Daar de heren nu eenmaal duidelijk aangeven niet te lezen!

De vraag doet zich dan ook voor, wat lezen zij nog meer niet in hun leven? Het zijn toch echt niet de kleine lettertjes in mijn omschrijving. Wat ik nu wel begin te begrijpen, is de zin ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’. Ik kan me voorstellen, dat er voor boven genoemde heren heel wat af te lachen valt. Ga maar na, alles wat je niet hebt gelezen en dus verkeerd hebt in geschat, brengt je in komische situaties. Ik zou me tranen lachen om mezelf. Want als je er echt bij stil staat en zou lezen, is het inderdaad om te huilen. En dan heb je volgens die slogan een dag niet geleefd. Nou, dat gun ik niemand!

O ja, wat die schoenen betreft, daar hebben we het nog wel een keer over. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat er heren zullen zijn die zeggen: ‘Ik heb nu nog niet gelezen, waarom vrouwen schoenen kopen’. Wel heren dat klopt, zal ik dan als antwoord geven. Het ‘waarom’, geldt alleen voor het eerste gedeelte van de zin. Het tweede gedeelte is een feit.


11 reacties

Eddy Kielema · 7 oktober 2005 op 17:11

Ik begrijp je column niet helemaal, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik een slechte lezer ben… 😉

WritersBlocq · 7 oktober 2005 op 18:13

😕 Heb ik teveel Paul in mijn naam 😕 In elk geval laat ine mij in de steek 😉 want ik begrijp het ook niet helemaal.

Trukie · 7 oktober 2005 op 19:14

Volgens mij ben je een profiel aan het invullen voor een datingsite.
Uiteindelijk schop je de PC het raam uit en ga je maar nieuwe schoenen kopen?

melady · 8 oktober 2005 op 00:18

De titel klinkt veelbelovend.
Met hak of zonder hak, van de hak op de tak?

Sorry Geertje, maar ik vind het een tenenkrommend stukje schrijfsel.

KawaSutra · 8 oktober 2005 op 02:06

Ik ook.

pepe · 8 oktober 2005 op 11:02

Ik heb het gevoel er een stukje mist in dit verhaal, maar dacht wel dat het ging over een profiel maken op een datingsite…
Dat verder mannen wel kijken op zo’n site maar niet lezen?

‘Als je niet meer zoekt, zal je vinden'(wijze zin die mijn oma me doorgaf) gaat bij mij vaak op in welke situatie ik me ook bevind.

Troy · 8 oktober 2005 op 14:25

😕 😕 😕

Beste Geertje,

Bij deze verstrek ik je de hoofdprijs voor de meest wazige column van 2005. (verdorie, en ik heb nog zo mijn best gedaan om die prijs zelf te winnen:-x)

De meeste zinnen kloppen technisch gezien voor geen meter, maar ik vind het wel weer een uitdaging om uit te vogelen wat je bedoelt. Volgende keer beter. Ik blijf je lezen.

Troy

Kees Schilder · 8 oktober 2005 op 14:49

het gaat over de wereld van verschil tussen mannen en vrouwen.

Geertje · 8 oktober 2005 op 16:58

😀

Mosje · 8 oktober 2005 op 23:04

Ik mis ook wat, geloof ik. Moet ik nu schoenen kopen?
😛

klungel · 10 oktober 2005 op 10:18

En toch ben ik nieuwsgierig of dat alleen voor mannen geld.

🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder