“Weken, maanden, jaren van voorbereiding. Het moet de geschiedenisboeken in gaan. Naast Volkert en Mohammed zal zijn naam prijken. Niet eens met de gedachten van de betreffende persoon. Tot in de kleinste details is het voorbereid. De ‘grootste’ van het land, zal er aan gaan geloven. Het kan gewoon niet fout gaan. Eén cola op die avond, bracht hem het wapen. Trillend op zijn benen. Hij kijkt naar links, hij kijkt naar rechts. Geen beveiliging. Het ijsklontje kon gegooid worden. …” Zou het zo gegaan zijn? Of heeft hij in opdracht gehandeld? Was er een jongen uit een klas hoger of misschien zelfs een groepje? Waarschijnlijk vond hij Lange Frans gewoon stom en als je iemand stom vindt, dan doe je ook stom tegen die persoon. In dit geval heeft hij de ‘contest of stupiditeit’ gewonnen.

Het is zo jammer. Zinloos. Lange Frans zingt er zelf over. Zinloos was natuurlijk die klap, maar minder zinloos was het gooien niet. Helemaal zinloos is het, als je eigenlijk op zijn oog wilde gooien, maar door een mik-afwijking zijn schouder raakt. “Terug naar school jongen, ga nog maar even oefenen,” zou ik willen zeggen.

“Het is allemaal de schuld van die videoclips”, hoor je meteen. Precies! Want in elke videoclip van tegenwoordig gooien ze met ijsklontjes! Of bedoelen ze dat Lange Frans gewoon in elke clip te zien is en dat dat agressie opwekt, ik geloof daar niet zo in. Frans de Lange is gewoon een artiest. Zijn collega’s zijn Madonna, Brainpower, Michael Jackson en Marco Borsato. Naar hen gooi je ook geen ijsklontjes, hooguit een zak Lays Chips, maar dat komt beduidend minder hard aan. De muziek van Frans vindt je leuk, goed, stom, of slecht. Dat doet er weinig toe, alleen voor de verkoop dan weer wel. Je kan je oren dicht doen, je kan uit je dak gaan, je kan weglopen, je kan je er even 5 minuten doorheen zetten of je kan gewoon genieten. Het bewijs is dus duidelijk geleverd. Jongeren zijn geen doorzetters.

Het ijsklont incident is niet een op zichzelf staand incident. Net als in elke generatie, is deze jeugd ook weer verveeld. Alleen door profielsites, sms, msn, mms en andere afkortingen weet iedereen van elkaar dat ze zich vervelen. Vervelen met nog meer mensen dus. “Hey, verveel jij je ook? Ja, man. Kijk die scooter op mijn site, die ga ik pikken man, ga mee helpen!” Die brutaliteit. Het wordt tegenwoordig niet eens meer netjes gevraagd!

Het is echt een bende. Het is een bende op straat. Die Gaslaan-straatbende bedoel ik, inderdaad. Talloze misdaden hadden ze begaan. Gelukkig staat alles op internet, gelukkig hebben ze ook wel een behulpzame kronkel in hun kop. Het leven als dief, mishandelaar en/ of brandstichter kan behoorlijk eenzaam zijn en dus mogen wij delen in hun eenzaamheid. Zo konden we het geld zien dat ze hadden buitgemaakt, een wapen en ook heel handig: hun goepsfoto! Nu werd ook pijnlijk duidelijk dat ze geen kranten lezen, want een week eerder werden er ergens anders al twee jongens gearresteerd op verdenking van brandstichting. Zij hadden hun koppies ook op internet gezet, samen met het brandje. Voor de internetverslaafde agent was het een koud kunstje om ze dus op te sporen.

Foto’s, filmpjes alles om te laten zien dat ze stoer zijn. Alex was ook heel stoer, Rapper Alex moet ik zeggen. Wie? Rapper X-Angelus eigenlijk, dan kennen jullie hem vast wel. Ik ook niet. X-Angelus had een stoute brommerdief een paar rake klappen gegeven. Gelukkig heeft hij het gefilmd, want daardoor konden we zien dat hij beschikt over een goede traptechniek. Als Verdonk echt één lijn wil trekken moet ze hem ook niet versneld laten inburgeren, ik vrees dat ze een uitzondering gaat maken. Hij is een topper! Hij is slim, heeft plezier in het spelletje, hij is niet egotistisch, want hij liet zijn vriend ook nog eens trappen én hij is tweebenig.

En nu internetsite Geenstijl aanklagen wegens inbreuk op portretrechten. Op TV zijn had hij blijkbaar geen enkel probleem mee, want hij kwam zelf even melden dat hij een zaak ging aanspannen en zijn slachtoffer….die was ineens zijn beste vriend. “Ahh man, geintje, jeweettoch.” Nee, eerlijk gezegd weet ik het niet meer. Wat een bende…


1 reactie

DriekOplopers · 16 april 2006 op 20:51

Mooi ingehouden boosheid. Goed gadaan.

En ach, randgroepjongeren en randgroeprappers: daar zit zaagsel in, en geen hersens 😡

Driek

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder