Kunnen we nog onbespied over de digitale snelweg zonder door cybercriminelen te worden overvallen? Ach wij hebben in ons land vele loketten waar ook mollen kunnen zitten die alles – onder dwang- vertellen aan mensen met bivakmutsen, wapens en witte snuifresten onder de – inmiddels bijna verbrokkelende septum: het neus tussenschot- Wat schrijft u nu? hoorde u een schot of is het een schot voor de boeg van het zeiljacht dat De Hef (Rotterdam) van de plaats moet halen. Ach ja, wie betaald bepaalt, of? ! loket van de velen is het loket waar wij kunnen klagen over de schending van onze privacy.

Nee, dus niet over dat een man met zijn hand over de rug streelt van een niet tot zijn huishouden behorende persoon en zeker niet als de leeftijd van die persoon direct alle wenkbrauwen doet fronsen omdat het grensoverschrijdend gedrag is. Hoor ik daar een voice en voice over?

Kortom, we geven geen toestemming dat onze persoonlijke gegevens worden gedeeld met anderen zonder ons schriftelijke goedkeuring, tsja. Onbespied wanende surfen we over de digitale wereld en laten sporen achter waarvan Klein Duimpje helemaal gelukkig van kon worden: ‘volg mij, ik weet de weg naar huis, maar pas op het geluid van de Grote Reus. ‘Hoe heet jij Klein Duimpje? Big Tech! en je hoort hem aankomen: bliep, bliep….. bliep!

Terug naar de AVG ‘U bent een absurdist Nummer 22!’ Wat, wie roept dat en waar komt deze stem vandaan. Check, check en ik spied de ruimte af…niets ontdek ik, geen verborgen microfoontjes, camera’s en zelfs de nieuwsgierige overbuurman (op 125 meter) staat niet voor mijn werkkamer raam. Ik praat tegen mezelf, maar dat terzijde.

De AVG, tsja wat betekenen deze 3 letters? Ik ga op onderzoek uit en ga naar Rotterdam, Amsterdam en als extra referentie naar de markt in Volendam waar mijn mede absurdist Paco naast zijn hoogbegaafde buurman Jort woont. Ik loop langs de marktkramen en vraag: Weet u wat de AVG is? Nee, nummer 22 dat weet ik niet. Nummer 22, hoe weet deze marktverkoper (LHBTQAX) dat ik Nummer 22 ben? Ik noteer dat in mijn schriftje. Weet u wat de AVG is? vraag ik aan de notenverkoper maar pas nadat ik bijna 1 kilo heb mogen proeven van diverse notensoorten, stukjes brood gedipt in de heerlijkste sauzen en mocht luisteren naar zoet bedwelmende oosterse muziek, maar ook dat terzijde. Nee, Nummer 22, ik weet niet wat AVG is en nu opzouten ik moet deze klanten helpen. Ik loop verder en wordt plotseling aangesproken door een mens, een LHBTQAX’ér : Nummer 22, ik hoor dat u vraagt wat AVG betekent. Klopt, en wie bent u dan? Ik ben van die marktkraam daar en voorzitter van deze marktverkoper vereniging. Aha, u bent een wijs man als u mij verteld wat AVG is? Aardappelen, Vlees en Groenten!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Kees Schilder · 9 februari 2022 op 11:37

Moeten we niet eens gaan denken aan een gedachtenpolitie?

    Nummer 22 · 9 februari 2022 op 11:46

    Nee, daar moeten we niet aan gaan denken, alhoewel de Chinezen al heel ver zijn met hun cybertechnologie, algoritmes en de strafkampen waar de gedachten het her-programma “Brain Wave” moeten ondergaan.
    5, 24, 37 en 41 zijn dus niet neer de gerechten met Bami maar interface keuzes.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder