Ik ga elke zondag paardrijden met een vast clubje medefanatiekelingen. In weer en wind, als het vriest en hagelt, door de sneeuw of in de snikhete zon: wij zijn van de partij. In de zomermaanden komen we er zelfs extra vroeg ons bed voor uit, want dan rijden we om zes uur in de ochtend. Geen alcohol op zaterdagavond is dan wel aan te bevelen.
Naast paardrijden doen we nog allerhande andere dingen: we borrelen met hapjes, gaan naar het theater of naar de film, uit eten of op vakantie. Het is eigenlijk een soort alles-in-één club.

Op een mooie zondag enkele weken geleden zijn we een dagje uit geweest in Leiden. Ons kleine Mexicaantje wist nog wel een leuk restaurant, in het bezit van een grote sloep. Zouden we misschien zin hebben om een dagje te gaan varen en af te sluiten met een etentje? Wat een vraag, natuurlijk hadden we daar zin in. De sloep kwam aanleggen voor het appartement van onze organisatrice, vol geladen met rosé, bier, rode wijn en andere dranken. Inclusief kapitein, want gezien de hoeveelheid drank aan boord was dat wel zo verstandig. Tijdens de plaspauze bij het restaurant kwamen de schalen met tapas aan boord, werd de drankvoorraad weer aangevuld en begon de stemming er goed in te komen.

Sloepje ging weer verder, muziek ging aan, voetjes gingen van het dek en het werd steeds gezelliger. De flessen raakten steeds leger, maar ja, wij hadden onze scharrelaar als BOB gestrikt, dus namen we er nog maar eens één. De paar druppels regen die vielen voelden we niet, en ze mochten zeker de pret niet drukken.

Paar uurtjes later lag de sloep weer bij het restaurant. De flessen en schalen waren inmiddels leeg, dus gingen we binnen ons geluk beproeven. Er stond een lange tafel gedekt, en halleluja, rosé in overvloed …. Het moge duidelijk zijn dat we inmiddels niet meer door de blaastest zouden komen, toen het volgende gebeurde. Althans, ik dènk dat het zo gegaan is, want helemaal helder was ik niet meer. Mijn tafelgenoot aan mijn rechterhand, onze BOB c.q. scharrelaar, besloot wat mannenwijsheden over de tafel heen te gooien ….

“Lekker hè, die rosé.”
“Ja. Moet je maar niet zoveel kindertjes, en dus een grote auto hebben. In mijn auto passen geen acht mensen. Smaakt dat water ook nog ergens naar?”
“Naar water. Jullie vrouwen en wijn, wat een combi! Zonder wijn zijn jullie nergens.”
“Oh nee? En waarom dan niet?”
“Jij kunt echt geen drie weken zonder alcohol. Daar heb je gewoon de ruggengraat niet voor.”
“Mmmmm, dus dat denk jij, hè mannetje? Nou, zullen we wedden?”
“Is goed. Wat is de inzet?”
“Wat dacht je? Een goede Rioja natuurlijk, begin je zakgeld maar te sparen, dit ga je echt niet winnen!”

Aldus geschiedde. Ik en mijn grote, redelijk aangeschoten mond. Ik heb drie weken aan de appelsap gezeten, en dan bedoel ik niet de soort die ook wel bekend staat onder de naam cider. Ik ben ook maar gelijk aan de salades gegaan. Is mijn weegschaal ook weer wat vrolijker als ik erop ga staan, iets dat ik zo veel mogelijk probeer te vermijden. Wat niet weet wat niet deert denk ik maar. Afgelopen zondag werd de schuld betaald: inderdaad, met een lekkere fles Rioja. Ik zou bijna zeggen: PROOST!


9 reacties

Li · 12 juli 2005 op 18:57

[quote]“Lekker hè, die rosé.”[/quote]
[quote]“Ja. Moet je maar niet zoveel kindertjes, en dus een grote auto hebben. In mijn auto passen geen acht mensen. Smaakt dat water ook nog ergens naar?”[/quote]

Moet ik om deze zin te snappen eerst een fles rosé achteroverslaan? 😀

Persoonlijk vind ik de inleiding ietwat aan de lange kant. Verder een leuk verhaal dat, wat mij betreft, een stukje ‘ingestrakt’ mag worden.;-)

Zwaai van Li

WritersBlocq · 12 juli 2005 op 19:46

Hoi Domicela, ik denk dat het voor insiders een leuk stukje is, maar voor een column moet je teveel uitleggen (scharrelaar, grote auto) in die paar woorden. Ik weet zeker dat die andere mensen in Leiden zich in Lijden hebben gewaand toen jullie voorbij kwamen met die sloep 😀 😀 want ik ken die club!
[quote]Geen alcohol op zaterdagavond is dan wel aan te bevelen. [/quote] Daarom doe ik maar 1 ontbijtrit dit jaar 😛 en wie weet kunnen we er een leuke duo-column over schrijven! Tot zondag, liefs, Pauline.

bert · 12 juli 2005 op 20:42

[quote]PROOST![/quote]
Gewoon een leuke anekdote. 🙂
Ik sluit me aan bij het reeds gegeven commentaar.

pepe · 12 juli 2005 op 21:08

Las wel lekker weg, proost!
Rose-bier is ook best lekker;-)

KawaSutra · 12 juli 2005 op 23:38

Leuk verhaal in een leuke stad, moet ik me ook maar eens aan wagen. Ik zoek nog een BOB. 😀

Troy · 13 juli 2005 op 01:45

Vind je verhaal voor een column wat magertjes en minder pakkend dan je vorige schrijfsels. Zoals gezegd, leuk voor insiders..en wellicht voor vrouwen die de Viva verslinden 😉 (een redelijk grote doelgroep lijkt me)

Domicela · 13 juli 2005 op 09:08

@ Li : die inleidingen blijven te lang, volgende stukje heb ik het korter gehouden … hoop ik!

@ WB : Leiden was allesbehalve in last met ons in de sloep, en je moet gewoon je bed uitkomen … denk aan die reetjes! 😉

@ Bert : dank je.

@ Pepe : brrr, aan de combi met bier moet ik even niet denken …. of het één, of het ander! Ik word al teut als ik aan veel drank denk! 😉

@ Kawa : zoek iemand met veel kinderen en een grote auto …. succes gegarandeerd!

@ Troy : vond het zelf ook geen goed stukkie … als ik niet had gezegd een verhaaltje te zullen schrijven, dan had ik het nooit ingestuurd. Ben het dus helemaal met je eens!

Groetjes,

Mila

Ma3anne · 13 juli 2005 op 09:31

Beetje rommelig geschreven, maar sfeertje is toch goed te proeven. Waar je m.i. over struikelt steeds, is, dat je veel te veel tegelijk wilt vertellen.
Onthou bij alles wat je gaat schrijven de woorden van onze wijze huishond Drs. Mosje: ‘Niet te veel tegelijk willen zeggen en houd het bondig’.

Ratelaars zoals jij en ik kunnen daar veel wijsheid uit halen.;-)

Mosje · 13 juli 2005 op 10:45

Inderdaad leuke anekdote.
Ben het eens met Li, de inleiding is te lang, en zelfs bijna overbodig, net als bij je vorige stukje. Je bent een beetje te uitleggerig.
Stel dat je de eerste alinea zou weglaten, en de tweede beginnen met:
“Op een mooie zondag enkele weken geleden ben ik met goede vrienden een dagje uit geweest in Leiden.”
Zoiets. Verwerk dan wat van de inleiding in de rest van het stukje, en klaar is kees.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder