Steeds als ik weer met woorden speel, waar en wanneer dan ook, vraag ik me af wie leest ze en wat denken ze daar nu van. Voor mij is schrijven immers een heel gewone zaak geworden.
Schrijven kan ook iedereen is mijn idee hier over.
Want wie kan praten kan schrijven, wie gevoel kent kan dat omschrijven. Maar raar als ik mensen om me heen mijn woorden laat lezen vinden ze het iets ongewoons. Ben ik nu gek? Hier met zoveel schrijvers bij elkaar, moet er toch vast iemand tussen zitten die mij kan vertellen wat er nu zo bijzonder is aan schrijven.
Ik schijn ook fans te hebben? En ja mijn grootste fans, die ken ik wel, dat zijn namelijk mijn trotse ma, pa en dochter. Maar buiten die drie niet objectieve personen, zijn er nog een aantal die ik dus helemaal niet ken.

Grappig is nu dat ik zelf ook grote fan ben van enkele schrijvers hier. En ik kan me nu dus een beetje voorstellen wat het is om een schrijvende dochter te hebben en daar de trotse moeder van te mogen zijn.
Dochter schrijft hier namelijk ook af en toe, ze is pas uit de kast gekomen en dus nu was het mijn beurt met dit feit ook uit de kast te komen.
De mannen hier in huis hebben het niet zo hoog op met wat wij vrouwen schrijven, maar toch staan ze achter ons, als moeder en dochter tenminste voor hen gaan staan.

Mam (en ook pa), ik weet dat jullie dit lezen en dank jullie voor al wat je ooit voor mij hebben gedaan en nog doen.
Alle fans wil ik bedanken voor hun kostbare tijd die zij besteden aan het lezen van al mijn geschreven onzin.
Door jullie zal ik blijven schrijven en insturen. Ik wens alle lezers dan ook veel leesplezier.

Categorieën: Diversen

pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

13 reacties

Kees Schilder · 5 maart 2004 op 08:07

Ja, daar zeg je iets.Wonderlijk dat mensen je anders gaan bekijken als ze iets van je lezen.
Wonderlijk ook dat je de meeste mensen niet kent die het lezen.
Hoe dan ook, blijf schrijven Peep, ik ben een fan van het eerste uur.

Martijn · 5 maart 2004 op 10:03

Of iedereen kan schrijven weet ik niet. Het schrijven ontwikkelen, kan denk ik inderdaad eenieder weldenkend mens. Schrijven verandert je gedachten en je ziel. Je belicht zaken vanuit meerdere invalshoeken. Ik denk dan ook dat een schrijver zichzelf wil ontwikkelen. En dat het net als het leven zelf in de nuances ligt.
Taal is en blijft de spiegel van de ziel.
Pepe, jij hebt dan een prachtig mooie spiegel of een opmerkelijk boeiende ziel.

Groet Martijn 😀

pepe · 5 maart 2004 op 10:51

Kees, wees gerust, ik blijf wel schrijven;-). Ik moet alleen wennen aan fans. En voor jij fan werd, was ik al een hele poos fan van onder andere jou en nog een aantal hier.

Ik heb trouwens een buurvrouw die veel leest van mij en nu verslaafd is geraakt. Ze heeft dus de peep-ziekte 😀
Ze gaat nu zelfs als vaste fan mee als ik ergens moet optreden.

[quote]Taal is en blijft de spiegel van de ziel. Pepe, jij hebt dan een prachtig mooie spiegel of een opmerkelijk boeiende ziel.[/quote]
Oeps Martijn, daar zeg je zo wat.
Dat laatste pfff, ik weet niet of dat nu helemaal klopt, ook ik heb eigenaardige kanten hoor!

Kobus · 5 maart 2004 op 11:00

Met schrijven geef je iets van jezelf. Net als met spreken in openbaar. Daardoor herkennen mensen bepaalde kwaliteiten. Wanneer verschillende kwaliteiten bij een persoon een logisch geheel vormen, spreekt dat aan. En dan krijg je fans. Jij hebt al veel fans !

Mup · 5 maart 2004 op 12:36

De mannen hier in huis hebben het niet zo hoog op met wat wij vrouwen schrijven, maar toch staan ze achter ons, als moeder en dochter tenminste voor hen gaan staan.

Nou hier heb je een voorbeeld waarom ik je zo graag lees. Je schrijft zoals je denkt, en voor zover ik kan inschatten ook zoals je bent.
“Vroeger’schreef ik van me af in een dagboek, of bij conflictjes om het na te lezen en te kunnen relativeren, dat hielp. Nu helpt ook het lezen van jouw schrijfsels. Heerlijk herkenbaar,

Kus van een fan en waar blijft nu GVD die handtekening?

Fan Mup.

Mosje · 5 maart 2004 op 13:07

[quote]Mam (en ook pa), ik weet dat jullie dit lezen en dank jullie voor al wat je ooit voor mij hebben gedaan en nog doen. Alle fans wil ik bedanken voor hun kostbare tijd die zij besteden aan het lezen van al mijn geschreven onzin.[/quote]

Ha pepe, het bovenstaande lijkt wel op hoe acteurs reageren als ze een Oscar hebben gewonnen. Ze gaan uitgebreid iedereen bedanken 🙂

Maarre, wat mij betreft krijg jij een ColumnX-Oscar!

pepe · 5 maart 2004 op 13:17

Mup handtekening komt er aan!!

Hou op Mosje, ik ben maar heel simpel. Niks geen oscars, ik ben al lang gelukkig getrouwd, ik vind Oscar trouwens een honden-naam.

Laat me maar gewoon op de grond staan, zitten en spelen, dat is de plaats waar ik me happy voel.

Ma3anne · 5 maart 2004 op 15:51

Pepe, ik heb je groei als schrijfster al een aantal jaartjes mogen volgen en met ontzettend veel plezier. Ben zo ontzettend trots op je!

Gewoon effe een dikke knuf tussendoor. :kiss:

Eftee · 5 maart 2004 op 22:12

Ik heb het gelezen, Peep. Net zoals ik alles van je, met veel plezier lees.
Jouw kracht is, gewoon lekker taalgebruik. Gewoon, zoals je volgens mij bent. Een heerlijk gewoon mens. En dan krijg je er steeds meer fans bij. Gewoon zo doorgaan, gewoon…… 😉

pepe · 6 maart 2004 op 11:19

Dank je Ma3 en Eftee, jullie waren mijn proef-lees-personen en hebben mij steeds een zetje gegeven. Tot ik uiteindelijk genoeg lef had hier in te sturen.
Ik blijf het gewoon vinden te schrijven, wat ik denk, voel en meemaak!

kareltje · 6 maart 2004 op 12:21

lekker is dat ben ik in de waan dat niemand weet wat onze relatie is. tis nie da’k me schaam voor je, in tegendeel maar nou val ik in ’t niet!

maar dat heb ik voor je over. je bent een hele goeie schrijfster en ben blij dat ik een beetje van jouw talenten heb mee gekregen.

I’ll be your biggest fan!
:kiss:
kareltje alias………

Farfalla · 6 maart 2004 op 14:38

overal en nergens he pepe? Blijkbaar Flevoland aan je dochter te zien! Erg leuke column!

Ik denk dat mensen gaan schrijven om hun gedachten op een rij te zetten en deze eventueel met de wereld te delen.

pepe · 6 maart 2004 op 20:33

[quote]ben blij dat ik een beetje van jouw talenten heb mee gekregen.[/quote]

Ik ben trots op jou als je je talenten van je pa en/of ma goed gebruikt!!

En als ik nu morgen eens een bloemetjesjurk aan trek, jou dan naar je werk breng, zou je je dan wel schamen? 😛 😎

Geef een reactie

Avatar plaatshouder