Rens doet de deur open en reageert verbaasd als hij Johan ziet staan.
“Joh, ik heb vanmiddag Desiree gevraagd of jij en ik weer eens samen naar de sportschool kunnen gaan. Dat je zo snel op de stoep zou staan had ik niet verwacht. Kom binnen man, je ziet er uit of je een geest hebt ontmoet.” Johan weet met de hartelijke ontvangst niet goed raad. Hij had verwacht dat zijn vriend nou eindelijk weleens zijn geld zou opeisen. Razend snel besluit hij het onderwerp niet aan te roeren. Als Rens nergens over praat kan hij die vijfhonderd euro ook nog in zijn zak houden. De wasmachine moet tenslotte afbetaald, misschien is het beter dat eerst te doen. Of zal hij Rens de helft van het bedrag betalen? Eerst maar eens afwachten wat Rens zijn plannen zijn.
Als ze aan een biertje zitten herhaalt zijn vriend de vraag samen weer eens te gaan sporten. Johan, al lang blij dat het niet over geld gaat, hapt toe. Ze spreken af elkaar de volgende avond in de sportschool te ontmoeten. Als ze bij de voordeur afscheid nemen zegt Rens: “We moeten dan ook maar eens overleggen over die duizend euro die ik je heb geleend. Ik zit er niet echt om verlegen maar ik wil het wel terug. Voor mijn part zonder rente, maar ik geef ze niet cadeau. Je had ze nodig voor een wasmachine, ik vond dat toen al veel geld voor een dergelijk huishoudelijk apparaat, maar met kinderen draai je extra was en dan moet je goede spullen hebben, dat begrijp ik zelfs, als vrijgezel.”
Johan belooft zijn schuld zo snel mogelijk te voldoen. Hij is vast besloten het geld de volgende avond in de sportschool te overhandigen.
Op weg naar huis bedenkt hij dat Desiree wel boos zal zijn dat hij weer niet heeft meegegeten en niet, zoals afgesproken, de kinderen naar bed heeft gebracht. Als hij de straat indraait ziet hij de politiewagen staan en Johan besluit een blokje om te rijden, hij heeft vanmiddag getankt en dus benzine genoeg. Hij neemt de afslag naar de stad en stalt zijn auto voor de gokhal. Wie weet heeft hij geluk en wint hij een leuk bedrag. Dat zou een deel van zijn problemen oplossen.

Bij Rens gaat de telefoon. Een boze en ongeruste Desiree vraagt hem Johan onmiddellijk naar huis te sturen. Er zitten twee agenten op hem te wachten. Ze beweren dat Johan vanmiddag bij een tankstation is weggereden zonder te betalen. “Stel je voor” zegt Desiree: “Mijn Johan, waar ik zielsveel van hou, zou een strafbaar feit hebben gepleegd, dat geloof je toch niet. Geldgebrek kan het niet zijn want hij heeft vandaag een bonus van de baas gekregen. Hij moet nu thuiskomen om te vertellen dat het een vergissing is.”
Rens begrijpt direct dat er meer aan de hand moet zijn en zegt: “ Johan is al een tijd weg, ik kom naar je toe. Zeg tegen die agenten dat Johan zich zal melden zodra hij thuiskomt.”


Ferrara

Wie sturen kan zeilt bij elke wind

8 reacties

Meralixe · 7 december 2011 op 07:44

Het verhaal gaat inderdaad de goede kant op. Ik wordt meer en meer nieuwsgierig naar de volgende lijken die nog uit de kast zullen vallen.
Ik kijk al uit naar de volgende aflevering.

SIMBA · 7 december 2011 op 08:55

Spannendddddddddddd!

Boukje · 7 december 2011 op 09:59

Ik vind het super goed geschreven en superspannend.
Als ik dit zit te lezen vergeet ik zelfs dat ik op columnx zit, het is alsof ik een goed boek op schoot heb. Kom maar snel met de volgende! :hammer:

arta · 7 december 2011 op 16:13

Superleuk, dit vervolgverhaal.

Kleine tip: Wat mij betreft mag de conversatie wat minder formeel…

LouisP · 7 december 2011 op 16:27

Nog steeds goed om te lezen hoor maar de spanning is er iets uit nu..

sylvia1 · 7 december 2011 op 21:23

Ferrara, ik weet eerlijk gezegd nog niet zo goed wat ik van de serie vind, het heeft me nog niet echt te pakken maar aan de andere kant lees ik het wel en wil ik het ook blijven lezen. Ben benieuwd naar je volgende deel.

Harrie · 8 december 2011 op 16:43

Moeilijk om de aandacht vast te houden in een vervolgverhaal. Maar het werkt wel verslavend.

Bhakje · 8 december 2011 op 17:00

Bij het eerste deel van deze serie heb ik de ramptoerist in mij aan het woord gelaten bij mijn reactie. Deze is nu ten volle bevredigd, al wordt de ramptoerist hier niet gelukkig van. Geweldig geschreven, dat wel.

Geef een antwoord