Bezorgdheid over wildgroei
[Persbericht, 20 oktober 2007] Door een overvloed aan voer en een ontstellend gebrek aan natuurlijke vijanden zijn er in sommige gebieden in Nederland veel te veel mensen. Daardoor komt de veiligheid van dier en mens in het geding. De Vrije Dieren Organisatie VDO-Nederland, de Federatie Grond Weer Voor Varkens (FéGéWéVé) en de belangenvereniging voor recreatieve dieren, RecreaDier, trokken daarom aan de bel.
In dichtbevolkte gebieden stijgt het aantal mensen ijselijk. Zwijnen, herten, vossen, dassen en andere dieren worden door deze oprukkende apensoort almaar verder in het nauw gedreven. In steden heeft de Mens vrij spel, zodat daar alle wilde dieren uitgestorven zijn. Volgens de organisaties dreigt er door het mensenoverschot gevaar voor ziekten en richt de Mens schade aan in de leefgebieden van alle dieren, te land, in het water en in de lucht.
De Raad der Dieren sprak zondag over maatregelen om de overlast door de Mens te beperken. Een nagel aan de doodskist van de Dierenraad, de PVV (Partij Vóór Varkens) wil, net als minister van Natuurbeheer Ray Bok, het aantal mensen verminderen door grote aantallen te slachten en vrouwtjes onvruchtbaar te maken. Een overgrote Raadmeerderheid is daar faliekant tegen en pleit voor een dierwaardige aanpak van de plaag en het wangedrag van de Mens vooral niet over te nemen. Zo lang de politiek geen besluit heeft genomen, moeten gedupeerde dieren een schadevergoeding van de Mens krijgen, stellen VDO-Nederland, FéGéWéVé en RecreaDier. Ook denken zij aan het openstellen van grote gebieden voor dieren, het verspreiden van mensen en het inrichten van omheinde gebieden.
[Copyright 2007, Zwijnum]

In een commentaar protesteerde een belangenvereniging van mensen (PVV, Partij Van Veehouders) heftig tegen de suggesties. Gevraagd naar zijn reactie dáárop zei de perschef van de Raad der Dieren, de heer W. Rat ten Zwijn, dat het Dier zich uiteraard nóóit zou verlagen tot het niveau van de Mens.

Categorieën: Fictie

6 reacties

lagarto · 2 november 2007 op 07:19

Grr gro knnr knorr gnor grrnn.
Grrrtn Lgrrto.

SIMBA · 2 november 2007 op 08:32

Een beestachtig leuke column 😀
En hoezo fictie? Dit had je onder actualiteiten kunnen inzenden. 😆

Ineke · 2 november 2007 op 09:39

Ontzettend leuk geschreven en ook ik vind het zeker onder ‘actualiteiten’ passen.

arta · 2 november 2007 op 13:38

Erg leuk geschreven vanuit een geweldige invalshoek!
🙂

Prlwytskovsky · 2 november 2007 op 23:36

K.K.D.W.D.
(Kind-Kan-De-Was-Doen, niet verder vertellen hoor)

schoevers · 3 november 2007 op 07:56

Heel leuke column.
Als het zo doorgaat gaan we naar de haaien.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder