Ach Omaatje lief…..

Oude mensen, met hun diep doorgroeft gelaat,
Gert & Hermien zongen er al over..
Ik heb eerbied voor jouw grijze haren…..
(tekst en muziek bij Kobus??)
de oma waar kinderen op af vliegen, Omi Omi Omi,
die van de rijstepap, die van het chocolaatje,die van een centje.. Maar weest gewaarschuwd vrienden!!!
Er is een nieuw soort bejaarde….
De slimme, gezonde, doortrapte, bijdehandte , rancuneuze bejaarde!!
Maar er is hoop .. ze zijn te herkennen.
Het verzamelen begint meestal donderdagochtend in de supermarkt.
Van heinde en verre en uit alle hoeken en gaten stromen rolators de supermarkt binnen.
Ze kennen elkaar van de club de soos of het bridgen, een knikje, een half opgeheven hand,een kort lachje en het schudden van de handen, zijn de kenmerken van deze Age-Angels.
De modus operandi van de Age Angel…Ze lopen midden in het gangpad van de winkel en buigen plotseling af naar links of rechts, afhankelijk van de zijde die je gekozen had om ze te passeren.
Ze verzamelen de boodschappen in het mandje van de rolator op een dusdanige wijze dat ze bij de kassa gaan proberen vanachter de rolator het mandje leeg te halen en de inhoud op de lopende band te deponeren, Ze krijgen daarbij dekking van de overige bejaarden die de rolator omgedraaid hebben en u hun achterwerk erop parkeren en hem als stoeltje gebruiken, dit meestal in de buurt van de beschikbaar gestelde koffieautomaat of het stalletje met de demo-produkten.
Voor het afrekenen zoeken ze de kassa met de wat oudere kassiere, die wordt vervolgens in de val gelokt en uitgenodigd tot een zinloos gesprek over het weer, het korten van de oude van dagen, de kapper, kleinkinderen en het bekijken van foto;s van het nageslacht van oma.
Vervolgens gaat oma proberen de rekening contant tot op de cent te voldoen.. Dit lukt……op een cent of 3 na!!
Vervolgens worden dan alsnog alle muntjes retour gedaan in de portomee en betaald oma met een biljet van 50 euro, over korten gesproken.

Dan komen we ze wederom tegen bij de bakker, alwaar geen nummertje wordt getrokken maar de Age Angel zich plotseling voor jou tot de winkelbediende wend en haar bestelling doet. Vervolgens kijkt ze dan op met die ogen die groot lijken door de brillenglazen ,gemonteerd in een montuur van minimaal een kleine 1000 euro, daaronder blikkerende tanden die zo recht oplijn staan met een verkeerde kleur, zodat we weten dat we met een ziekenfonds gebitje te doen hebben,en dan volgt de vraagt aan je :”of was u voor mij????”
JA NATUURLIJK WAS IK EERDER.. u reed over mijn voeten met uw rolator, duwde u benige achterste tegen mijn bovenbenen en knoopte een van uw zinloze gesprekken met mij aan. Natuurlijk was ik eerder maar, het geeft niet hoor…..
IK heb mijn hele leven nog voor mij !!

Dan de bejaarde als buren..meestal zijn ze weduwe/weduwnaar..nou eigenlijk kan weduwnaar wel schrappen, door een of ander foefje overleven de Age –Angels meestal de mannen.
Dag buurman..mijn t.v. doet het niet kunt u eens kijken..Enfin je bent de beroerdste niet dus kijkt,onderzoekt, opent, voelt, proeft en komt met de juiste conclusie…”Ik denk dat het de printplaat is”en dan zegt het wezen…..”Dat zei de monteur ook al vanmorgen maar die zei dat dat een dure reparatie werd dus die heb ik maar weer weggestuurd.”
Vervolgens komt de vraag, nu je er toch bent of je even de wasmachine kan versjouwen. Na de breuk in je rug, de bonzende slapen en gal in je mond zegt Omi dan…weet u dat ik 5 kinderen en 43 kleinkinderen heb?? Ach… die doen alles voor me !! JAHOORRRRRR!!!!!

Vervolgens rijdt de bejaarde in haar kleine auto’tje naar de gemeente teneinde een bejaarden/gehandicapte parkeerkaart aan te vragen. Zodat ze het voertuig op ieder door God verboden plaats neer kunnen gooien. Ondertussen triomfantelijk rondkijkend, met een blik van, Wie doet me wat?
Nou nog niemand….maar…. dat kan snel veranderen Omi!!
Wij zijn het zat!!
Rich@RD

Categorieën: Maatschappij

deZwarteRidder

Schrijver van de columnbundel: "Misschien word ik wel honderd en andere enge gedachten"

3 reacties

Kees Schilder · 31 december 2003 op 08:10

Je hebt nu ook singleclubs voor age angels.Met speciale rolatorparkeerplaatsten en aangepaste
rolatordansvloeren en rolatorkrukken aan de bar.
Geweldig! Lachen, deze column

pepe · 31 december 2003 op 09:50

Later als ik oud ben zal ik dit allemaal nog eens lezen, daar heb ik misschien wel iets aan 😉

Echt leuke column, al ben ik van mening dat ik het meer getroffen heb met mijn bejaarde achterbuurmannen en buurvrouwen. 😉 😀

viking · 2 januari 2004 op 10:40

Pas nog zo’n oudje terug in de rij bij de kassa geschoven… 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder