Als Wesley thuis komt na een lange dag werken staan zijn pantoffeltjes al klaar. ‘Hoi allerliefste Wesley!’ galmt het door het huis. Zijn lieve vrouw begroet hem met een innemende glimlach en een zoen, en onthult nonchalant dat zij haar pikantste setje heeft aangetrokken voor vanavond. Wesley voelt weer die bekende rilling over zijn lijf gaan. ‘Wanneer stopt ze hier nou eens mee?’ vraagt hij zich af. Het is al erg genoeg dat hij meegaat in deze poppenkast omdat hij van zijn vrouw houdt, maar straks horen de buren ook wat zich hier afspeelt. ‘Stil nou!!’, zegt hij tegen haar, ‘Straks hoort de hele buurt je’. ‘Nou en!? Ik schaam me tenminste niet voor de dingen waar ik blij van word, en mijn liefde betuigen is er een van!’.
Wesley loopt naar zijn stoel en gaat met een diepe zucht zitten. Elke dag weer hetzelfde liedje, om gek van te worden! ‘Dit moet nu ophouden, voor eens en altijd’ denkt hij.

De knoop is doorgehakt. Wesley gaat aan tafel zitten en terwijl hij zijn gehaktbal door de bloemkool en aardappelen prakt met behulp van een flinke klets jus kijkt hij zijn vrouw aan.
‘Je bent lief, en attent, en sommige mensen zouden je zelfs mooi noemen. Je bent mijn vrouw en ik hou van je, maar je bent een vrouw van 58, je hebt een terug lopende haarlijn en die snor van je begint wel heel duidelijk te worden nu. En als laatste puntje van kritiek, je hebt maat 48, en niet 38 dus haal die kaatsenballen van je maar uit dat te kleine netje en die billenflosser mag je ook wel vervangen door een gewone onderbroek. Je bent net een te grote rollade met kerstversiering. Ik ben geen Wesley, ik doe de administratie bij de plaatselijke voetbal club, en jij bent al helemaal geen Yolanthe, Marga! Als dat wel zo was dan liep mijn jus nu niet van mijn overvolle bord af, op de grond door dat gat in de tafel! Nee in dat geval zouden mijn kievietseitjes van mijn bord aflopen van versheid terwijl ze achterna gezeten werden door de butler!!’…

Bezweet wordt Wesley wakker en draait zich nog eens om. Verrek, over een half uur moet ik weer op het voetbalveld staan. Hij kijkt naar zijn vrouw, die nog in een diepe slaap ligt. Voor de zekerheid checkt hij even het labeltje van haar slipje.. Maat 38. Fieuw… het was maar een droom..

Categorieën: Liefde

6 reacties

trawant · 2 februari 2011 op 21:46

Leuk, flitsend, genoten.. :hammer: :hammer:
Billenflosser = woord van de dag !

sylvia1 · 3 februari 2011 op 09:32

Haha, wat een verrassende twist!

DACS1973 · 3 februari 2011 op 13:04

Ja, altijd leuk, een verhaal met een verrassende wending. Maar. Ik vind dat zelfs een absurd verhaal als dit nog wel enige logica moet hebben. Waarom Marga zo graag Wesley & Jolanthe wil spelen is mij een raadsel. Aan de andere kant: het is eigenlijk een droom en dat is een aaneenschakeling van onlogische gebeurtenissen.

[quote]’Je bent lief, en attent, en sommige mensen zouden je zelfs mooi noemen. Je bent mijn vrouw en ik hou van je, maar je bent een vrouw van 58, je hebt een terug lopende haarlijn en die snor van je begint wel heel duidelijk te worden[/quote]

Ben ik toch benieuwd wat voor mensen dat dan zijn, die ‘sommige mensen’ :eh:

Ik denk niet dat een man die de woorden ‘billenflosser’ en ‘kaatseballen’ gebruikt dingen zegt als ‘Je bent lief en attent’ en ‘sommige mensen zouden je mooi vinden’. Termen als ’tof wijf’ en ‘lekker ding’ zouden dan meer voor de hand liggen.

arta · 3 februari 2011 op 13:05

Ik vond em niet zo leuk om te lezen en vraag me af waarom… Misschien omdat ik al begin te hyperventileren bij het horen van die twee namen? Misschien omdat er, naast erg leuke woordspelingen, ook veel cliché’s in staan? Misschien omdat het vrij vlak geschreven lijkt?
Ik weet het niet.

DreamOn · 3 februari 2011 op 15:25

Ik vond het geen leuke column. Beetje goedkoop scoren met de titel, of zo.

phoebe · 4 februari 2011 op 10:20

Gelukkig ieder z’n ding dan!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder