Een maat van me kwam gisteren naar me toe met een vraag.
Wat ik me dan af vraag is hoe kun je rechtop blijven lopen met zoveel pillen in je jas zak, hij had zeker een paar kilo bij in zijn zelf uit de winkel gejat voor 50% in de uitverkoop nepleren regenjas. Of ik nog wat geld wou verdienen. Ik ben zeker niet bang voor een paar flappen maar ja ook die maat van me wiens naam ik niet mag noemen weet dat ik daar niet meer aan doe. Hij had weer wat ontdekt.
In Spanje kende hij een andere gast die weer getrouwd was met de zwager van z’n oma en daar weer de buurman van was. Die gast zou ergens op een zoldertje van die vloeibare #### produceren. Wat heb ik daar mee te maken vroeg ik me dus af maar toen hij 3000 euro over de bar schoof kreeg ik vage herinneringen. Via mijn bij de fiscus geregistreerde werkgever zou ik hem nog wel eens kunnen helpen. Na een slok bier kreeg ik ineens een pijnlijk gevoel in mijn rug, waar kende ik dat gevoel van. Mijn vertraagde hersens ontdekte plots wat het was een geweer loop, maar wat voor geweer.
Yep, een 9mm dat kan maar 1 ding betekenen ongeorganiseerde misdaad, de AIVD dus.
Maat merkt het ook dus grijpt vlug zijn flappen van de bar en smeert hem, leuk hoor laat mij maar alleen kapot geschoten worden door mijn eigen collega. Opnieuw duwt het geweer in mijn rug, deze keer harder. Ik sta dus maar op om zo als een echte man ten onder te gaan.
Opeens krijg ik een plan ik pak mijn eigen wapen en schiet zo die andere klojo neer, dan bind ik al de kroeg gasten vast aan de radiator en steek ik heel de boel met mijn zelf gestookte drank in de fik, alles mooi opgeruimd.
Maar al snel besluit ik dat niet te doen want het heeft me veel tijd gekost die drank te stoken en mijn dienstwapen zit nog in de vaatwasser.

Ik loop dus maar mee met de persoon die ik inmiddels geïdentificeerd heb als VT-0906-Natte-Sonja. Natte Sonja werkte nog maar een paar maanden bij het bureau maar was toch al mijn superieur en ik zit er al 7 jaar vast. Ze loodst me naar een tafel in de hoek waar net een pooier zijn meisjes van hun geld verlicht en het daarna weg gepokerd heeft.
Ik ga zitten op een stoel die nog warm is van door de zweetreet van de vorige gebruiker.
Natte gaat tegenover me zitten en legt haar geweer voor mijn neus op tafel, het geweer glimt als de ochtend zon, komt zeker net uit de vaatwasser. Nadat ze me lang aanstaart door haar de verkeerde kant in gekrulde wimpers trekt ze haar mond open, een sigaren rook lucht komt me tegemoet, aangezien Natte niet rookt zal ze wel speeksel van een ander geaccepteerd hebben.
“Wat doe jij in een tent als deze?” Vraagt ze me met haar zwoele veel te zware stem.
“Ik kom in de tenten waar ik wil komen, daar heeft het bureau niks mee te maken.” Ik probeer het zo nonchalant mogelijk te zeggen maar de trillingen in mijn stem zijn duidelijk te horen.
“Voor 50% van de opbrengst houd ik mijn mond.”
Sinds wanneer kon zij haar mond dichthouden?


5 reacties

gast · 14 februari 2003 op 12:27

Hoeveel columnisten zijn er eigenlijk bij jou in de eo ? Is dat een soort Volendam ofzo ?

[Ralp.Vinbary@EObananenbar.com.e.o.[/eo] 😛

Yannick · 14 februari 2003 op 14:57

Ik weet niet of er in tilburg veel columnisten zijn.
maar eo staat voor “en omgeving” ik woon dus in de omgeving van tilburg. in het gaat waar ik woon zijn 5 65+ers die columns schrijven in de wijk krant/reclame folder.

gast · 14 februari 2003 op 18:18

Wat moet ji toch steeds met Volendam, grafzerk.
En hoe laat gaat Diemen eo open? Wonen daar eigenlijk wel mensen?

Baron Ab to Ab van Appenstein
Hoofddirekteur Bureau Jansen&Janssens 😕

Yannick · 14 februari 2003 op 19:51

gaan we niet een beetje offtopic nu?

gast · 14 februari 2003 op 21:24

wat is dat voor taaltje Alaaf de 26ste ?
goeie colum trouwens
Baron Ab van Ab tot Appenstein
Hoofddirekteur Jansen&Janssens

Geef een reactie

Avatar plaatshouder