Er blijkt maar weer dat mensen soms niet verder kijken dan hun neus lang is. Neem nou dit < http://forum.fok.nl/topic/1374595 > Zoals je daar kan lezen ben ik het niet helemaal eens met hoe sommige mensen denken over “de wereld.” Het probleem dat zich voordoet is dat mensen zeggen dat de jongen die World of Warcraft heeft “uitgespeeld” geen leven heeft. Terwijl ik denk dat hij juist wel een leven heeft. Je kan dat niet zeggen over een ander persoon omdat je GEEN IDEE hebt wat er aan de hand is. Dat hij zijn leven doneert aan een spelletje is misschien onbegrijpelijk maar nog steeds niet VERKEERD. Het gaat er toch niet om wat je doet met je leven, in je vrije tijd? En hoe je dat zelf invult moet iedereen toch zelf weten? Of heb ik het misschien fout? Moeten we allemaal maar TV gaan kijken? Met z’n alle voor de buis zitten wachten tot het tijd is om naar bed te gaan?

Nee, dan speel ik liever een spelletje met wat vrienden, of mensen die ik online heb leren kennen. Gewoon gezellig, beetje lachen, beetje proberen nieuwe dingen te behalen. Tenmiste tot dat ik naar m’n bedje moet. Veel mensen zullen dit graag tegen spreken, zeggen dat spellen zoals Warcraft slecht voor je zouden zijn. Maar ik ben het daar absoluut niet mee eens. Pak eens een willekeurige sportman, hoe heet die meneer die Wimbledon ook al 5 keer had gewonnen? Oh ja, Federer.

Hij heeft dan toch ook geen leven? Hij moet heel de week trainen, dan een beetje een bal slaan en dan mag hij weer naar huis. Verder trainen. Het is in feite het zelfde. En wat heeft hij te vertellen? Hoeveel ballen hij heeft geslagen? Hoeveel wedstrijden hij heeft gewonnen? Of, nog sterker, wat wordt er verteld over hem? Ze analyseren hele wedstrijden om er achter te komen wat voor type spel hij heeft gespeeld of hoe hij dit gewonnen heeft.

Ze zenden een voor- en na beschouwingen uit over diezelfde wedstrijd, en discussieren over verschillende segmenten van de wedstrijd, alsof ze er zelf bij waren. Dat is voor mij juist onzin. En het is uiteindelijk de zelfde soort onzin als de World of Warcraft spelers discussieren. Maakt dat het dan slecht? Of gewoon een onderwerp?

Ik las commentaar zoals: “Gezellig voor feestjes.” Denk je nu echt dat die mensen naar de zelfde feestjes gaan als jij? Als ik een feestje van een Warcrafter ga bezoeken, dat weet ik wel wat me te wachten staat. En als je daar geen interesse in zou hebben, dan zou je ook al niet uitgenodigd worden. Plus, meestal, op dat soort feestjes, zijn grotendeels andere Warcraft spelers.

Zoals je wel opmerkt, vind ik dat het eens tijd wordt dat iedereen zijn ogen open doet. Spelletjes zijn niet slecht, misschien enkel de verslavings factor die het met zich mee draagt. Maar dat is iets persoonlijks, als je zelf niet sterk genoeg in je schoenen staat dat is niet het probleem van de massa. De maker wil ook alleen maar een leuk spelletje te maken.

Denk maar eens wat na, wat vindt jij nu echt leuk, alleen of samen met je vrienden. Dit geld voor alles, van auto’s, fietsen, vogels, muziek tot games. Voor ieder zijn hobby. De een gaat er wat verder in dan de ander. Is dat voldoende om die mensen standaard in de zeik te nemen terwijl iedereen weleens opgaat in een hobby? Maar is dat voldoende om die mensen daar op af te kraken?

Ik denk het niet. Ik denk dat iedereen maar gewoon eens even moet kijken waar ze mee bezig zijn.

Baard.


6 reacties

Saya_Surya · 12 december 2009 op 12:16

Apart, een column met een verwijzing naar een bericht, dat je dan eerst dient te lezen.

pally · 12 december 2009 op 13:26

Nou, Baard, door die verplichte link meteen in het begin erbij, was ik snel klaar. Ik had toen al geen zin meer om verder te lezen, sorry!

groet van Pally

DACS1973 · 12 december 2009 op 17:15

Die verwijzing naar een ander artikel is inderdaad niet zo handig, omdat de meeste lezers (zoals je hierboven hebt kunnen lezen) geen zin hebben om dat te lezen. Uit de twee zinnen die na die link volgden kon ik wel opmaken waar dat artikel in grote lijnen over ging, dus ik had er niet zo’n probleem mee als voorgaande sprekers.

Ben het met je eens dat je mensen in hun waarde moet laten als hun hobby niet de jouwe is, hoe obsessief ze er ook mee bezig mogen zijn. Zolang een ander er geen last van heeft is er geen probleem.

Houd er rekening mee dat niet alle lezers weten wat World of Warcraft is. Het had geen kwaad gekund om dat in een paar zinnen uit te leggen.

Dit stuk is aanmerkelijk korter dan je vorige inzendingen. In mijn optiek is dat een grote vooruitgang.

Baard · 12 december 2009 op 17:52

Bedankt iedereen voor jullie feedback. Ik wist echt niet dat je niet naar andere pagina’s mocht vergelijken. En vind het persoonlijk maar een beetje flauw. Nonetheless, zal ik er rekening mee houden dat het zo werkt 🙂

Tot de volgende keer..! 🙂

Saya_Surya · 12 december 2009 op 20:00

ik weet niet of dat niet mag, dat kan ik me ook eigenlijk niet voorstellen, maar ik vind het niet prettig lezen.

dashuri · 14 december 2009 op 16:28

Ook ik haakte meteen af. Wat me verder ook stoort zijn de spelfouten: Warcraft spelers, de zelfde etc.

zzz,
mevrouw D.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder