De schaduw speelt een spelletje met me. Weer is ze een metertje opgeschoven. Loom rek ik me uit en twijfel of ik de moeite neem haar achterna te gaan door me twee slagen om te rollen. Een schapenwolkje zeilt vanuit het niets voor de zon waardoor ik me een prinsesje voel dat op haar wenken wordt bediend. Languit liggend in het gras verdwijnen mijn gedachten in de langzaam roze kleurende hemel. Ik hyperventileer bijna omdat ik alle dennengeur op wil snuiven die het bos achter ons gul verspreidt nu de zon aan warmte verliest. Een sprong in het heldere water van het meer maakt het zeemeermin-gevoel in me los. Ik maak sierlijke duiken, zwem heel lang onder water en spetter, spieter spater er lustig op los. Water doet dat met me. Het zou ook kunnen dat de twee roseetjes van de picknick een uurtje eerder een vermakelijke figurantenrol spelen.

Ik zie de begeerlijke blik van mijn lief als ik uit het water kom en begrijp ineens waarom zeemeermin Ariël er liever niet telkens op haar staart uit wilde flipfloppen. Zoals mijn lief nu kijkt, zou iedere man nu en dan naar zijn vrouw moeten kijken. Zelfs als we per ongeluk toch meer uit het water flipfloppen dan schrijden.

Alles voelt beter in dit jaargetijde, intenser. Een zwoele blik, blote voeten in het gras, de laatste zonnestralen van de dag. Zelfs de dikke druppels van een onweersbui na een drukkend hete dag, voelen als hemelse kusjes op mijn huid.

De nachten zijn onrustig door rondzoemende muggen en hoge temperaturen, maar wat kun je leuke dingen doen als je toch niet slaapt. Als het echt te plakkerig wordt, verplaatsen we ons spel naar de koelere badkamer. Niks leuker dan de spiegel te laten beslaan zonder de kraan zelfs maar open te draaien.
Een paar uur later beslaat de spiegel opnieuw, nu door een heleboel douchewater dat mijn slaaptekort weg moet spoelen. Een ochtendhumeur heb ik niet, dat is opgebruikt door de talloze onuitgeslapen winterochtenden.
In de auto wappert mijn haar in de wind, de Tina Turnerpruik die dat oplevert strijken we straks wel weer glad. Nu geniet ik. Van de koele bries, van vals meezingen met zonnige liedjes en van de zomer, zelfs als ik naar mijn werk rijd.

De hectische dag doorsta ik glansrijk, vol verlangen naar opnieuw een heerlijke avond buiten. En als het een beetje meezit, als straks mijn spierpijn van zeemeermin-act en nachtelijke gym wat is gezakt, op naar een volgende lange, zwoele nacht.


14 reacties

Avalanche · 6 juli 2010 op 17:25

Ahhh…. zalig, deze!

Mien · 6 juli 2010 op 17:43

Bepaald niet anti zomer dit columnpie.

Mien (houdt van alle jaargetijden)

sylvia1 · 6 juli 2010 op 19:11

Wat een heerlijke zomercolumn! De eerste alinea was meteen helemaal goed, en het bleef goed, tot het einde.

arta · 6 juli 2010 op 19:58

Jaaaa, hier las ie ook lekker weg!:-)

Een typisch stukje mooischrijverij, het leest alsof je er echt even voor bent gaan zitten en er later nog wat extra bijvoeglijke naamwoorden aan hebt toegevoegd om het bijna lyrisch te laten worden! 🙂

LouisP · 6 juli 2010 op 20:04

Anti,
geweldig om te lezen..
Vooral die eerste alinea
Grappig is onderstaande realistische zin tegenover zoveel poetische geweld…leuk

“Het zou ook kunnen dat de twee roseetjes van de picknick een uurtje eerder een vermakelijke figurantenrol spelen.”

kapsel van Tina Turner…ook zo..leuk!

gr.
louis

Ontwikkeling · 6 juli 2010 op 22:58

Smaakt naar warmte, loomheid, strohalmen die wiegen in de wind, te hooi en te gras, kortom: zomer…
zeer (ver)beeldende column

Patrick · 7 juli 2010 op 01:00

Prachtig..

lisa-marie · 7 juli 2010 op 09:23

Prachtig deze “zomer”

[quote]Een ochtendhumeur heb ik niet, dat is opgebruikt door de talloze onuitgeslapen winterochtenden.[/quote]
Dit ga ik ook eens proberen tegen mijn hum in de ochtend 😀

Breative · 7 juli 2010 op 12:06

Erg leuk om te lezen.

Vooral die zin: ( Zelfs als we per ongeluk toch meer uit het water flipfloppen dan schrijden.) ik zie het voor me, je probeert op je mooist het water uit te schrijden, maar toch lukt dat niet helemaal. ( en dan voel je je soms zo knullig )Weer niet gelukt om die FA reclame na te doen….

En ja iedere man zou af en toe eens zo naar zijn vrouw moeten kijken

😎 Je beschrijving van wat water met je doet, is ook heel herkenbaar. zodra ik het schitteren van het water zie, wordt ik er als een magneet naar toe getrokken. Heeeeeeeeeeerlijk, en dan koprollen en handstanden maken als een klein meisje.

Echt een heerlijk blog.

Breative

pally · 7 juli 2010 op 12:27

Mooie lichtvoetige zomercolumn

groet van Pally

Anti · 7 juli 2010 op 13:13

Super bedankt voor de enthousiaste reacties allemaal!!!
Breative, die van jou was zo aanstekelijk dat ik weer helemaal zin kreeg om met water te gaan spelen :lach:.
Arta, ik schrijf altijd het verhaal dat ik wil vertellen en vervolgens ben ik vooral bezig met schrappen. Het is voor mij een sport om zoveel mogelijk overtolligs te lozen en het wordt er altijd beter op. Maarre…ben zeker ook dol op mooie woorden en zinnen en het geeft een kick als ik precies die omschrijving vind die klopt bij wat ik over wil brengen.
En het allermooiste is natuurlijk dat lezers het waarderen en nog met je willen delen ook!

Chi_Dragon · 7 juli 2010 op 17:30

Beetje laat deze reactie maar dat is je eigen schuld. Door je column heb ik mn vrouw in het water gegooid en ze schreed werkelijk prachtig het meer uit. Helaas moest ik wel rennen daarna en dat is dan weer minder in deze temperaturen.

Super leuke column! Complimenten!

Prlwytskovsky · 8 juli 2010 op 18:23

[quote]Zoals mijn lief nu kijkt, zou iedere man nu en dan naar zijn vrouw moeten kijken[/quote]

Hoezo? Krijgt’ie nog geld van je? :pint:

Anti · 8 juli 2010 op 18:52

Niet geboren voor de romantiek P? 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder