Hey doos,
Zouden wij ook last hebben van de blaadjes? Ben altijd een van de eerste die tegen de vrouwen in mijn omgeving roep, die al klagend over hun irritante mannen aan de telefoon hangen, dat het echt door de blaadjes komt. Zodra ze aan de bomen komen of ervan af gaan vallen, begint het gedonder in het vooronder. Worden ze erg opstandig en vervelend van. Is het voorspel van de winterdepressie zal ik maar zeggen. Ben ik dan eigenlijk zoveel beter als ik jou bel en zeg dat de tijd er toch echt rijp voor is geworden om “met m’n bed van de flat” te gaan en dat ik mijn matras al naar het balkon gesleept heb?!?

Neem nou van de week toen ik jou aan de telefoon had.
Zit ondertussen onderuitgezakt, uitgekakt (god mag weten waarvan) op de bank voor de tv en wijs jou vol enthousiasme op de reclame van dat handige swiffer-apparaat. Lijkt me namelijk écht handig! Heb um al een paar keer voorbij zien komen op tv en heb um ook al live bij blokker gezien.
Heb ook zo’n ‘gewone’ swiffer, maar die werkt niet zo lekker met vochtige doekjes. Deze nieuwe heeft een sproeiertje en moet dus wel goed werken!
Was erg blij dat je het met me eens was en besloot terplekke dat ik er maar een moest gaan kopen zodra m’n salaris weer binnen was. Vond dat ik dat wel verdiend had al moet ik de reden nog ff bedenken. Ja, zo’n ding kost toch zo’n 20 euro en dat geef ik tegenwoordig niet zo makkelijk uit. Crisistechnisch.
Lul jij me weer helemaal in een depressie door me er op te wijzen dat het toch wel erg triest met ons gesteld is als je je nu kunt gaan verheugen op het kopen van een stom schoonmaakapparaat! Het ergste is nog. Je hebt helemaal gelijk!
How low can you go?
Nee, heb echt niets te klagen. Ben 34 jaar. Heb fulltime baan met bijbehorende vaste inkomen. Sta echter altijd rood…. Heb een huurflat die ik eigenlijk niet betalen kan. Leuke vriend, maar ík ben degene met bindingsangst. Leuke vrienden. (té) grote familie, wat wil je nou nog meer? Geen idee.
Hoe meer mensen ik om me heen heb, hoe prettiger ik me voel en hoe liever ik alleen wil zijn. Hoe meer ik alleen ben. Hoe langer ik alleen ben, hoe liever ik onder de mensen wil zijn.
Gespleten persoonlijkheid misschien?
Kan ik mooi met jou mee naar de psych, krijgen we misschien wel kwantumkorting? Misschien kunnen we dan ook simultaansessies houden. Jij, me, myself and I… met z’n allen op de bank bij de man die ons verlossing gaat brengen en de conclusie gaat trekken waar we zelf eigenlijk ook wel op kunnen komen.
Trieste gevallen….. Niets meer aan te doen…..
Hoe gek is het eigenlijk, dat je helemaal bijkomt van een therapeutisch avondje “musicals” bij je nicht thuis. Alwaar je niet diepzinnig pratend over je labiele toestand op de bank zit, nee, waar je als twee malloten door de kamer huppelt en uit volle borst aan het jodelen bent met Maria van de Sound of Music om vervolgens the Phantom te verkrachten, gevolgd door een sessie uit Grease. Als je er dan na You’re the one that I want nog geen genoeg van krijgt stort je je helemaal in Aïda of doet ff een dirty dansje.
Brigitte Kaandorp heeft geadviseerd dat je, als je teveel geluid hebt, je gewoon ff op de wc een kudde schapen moet nadoen. Daar sluit je zo’n avondje zang en dans dan mee af en ik ga tevreden weer naar huis.
Is dat nou echt zo debiel als het klinkt? Moeten we ons toch gaan afvragen of het wel zo goed is dat we dat soort dingen doen en gehoor geven aan mensen die mij vreemd aankijken als ik vertel wat ik zoal in m’n vrije tijd doe en luisteren als ze zich afvragen hoe ik in hemelsnaam serieus voor de klas gaan staan de volgende morgen als ik de avond ervoor als een ontsnapte psychoot op m’n pantoffels de huiskamer van m’n nicht onveilig heb gemaakt?
Zo erg is dat toch niet. Kan immers ook serieus zijn en weloverwogen beslissingen nemen over bijvoorbeeld de aankoop van niet nader te noemen schoonmaakapparaten! Puh!

Nou ja, moet toegeven dat het allemaal wel weer depressief gelul is.
Maar……. Had vorige maand toch persoonlijke doorbraak in “positief denken”!
Vierde mijn 34e verjaardag. Nou ja, was jarig, vierde het niet, want vond toen nog dat er niet veel te vieren viel.
Maar besloot ineens dat ik aan m’n zoveelste pubertijd moest zijn begonnen! Vertoon er het goede gedrag voor, heb dezelfde onzekerheden, sta er financieel hetzelfde voor en heb, misschien het belangrijkste van alles… om de haverklap de bijbehorende pukkels. Eindelijk! Mocht ze in m’n officiële pubertijd niet krijgen, wat volgens mijn omgeving een zegen is. Maar krijg ze nu alsnog. Goddank. Echt iets om trots op te zijn. Het kan gewoon niet fijner dan nu een feestje te hebben (waar je erg blij mee bent, want die zijn er naarmate je ouder wordt ineens niet meer zo vaak) waar je je eens flink voor kunt uitdossen en optutten met een enorme pukkel op je neus! Niets leuker dan een uur eerder te moeten beginnen met de voorbereidingen omdat je eerst met de camouflagestift aan de gang moet om je kraters te verbergen. Enig. Vervolgens is het natuurlijk enorm leuk om dan je kledingkast in te duiken waar je een enorme keus uit overjarige modellen hebt. Je kiest een leuk strak truitje uit wat je nu eindelijk weer aankunt omdat je lekker bent afgevallen en besluit schijt te hebben aan al dat loshangende vel dat overal tussenuit komt omdat het nog niet begrepen heeft dat het moet krimpen naarmate het vet verdwijnt.
Heb er niet alleen schijt aan, maar besluit dan dat ik gewoon een slimme huid heb. De kans dat het vet weer terugkomt is natuurlijk enorm groot en zolang ik slap en uitgelubberd vel heb hangen is daar ten alle tijden ruimte voor. Je kan maar voorbereid zijn. Kwestie van plannen.
Nee, als ik zo naar m’n lichaam kijk ben ik voor het eerst in m’n leven best tevreden. Heb bijvoorbeeld ook enorm positieve benadering voor richting zuiden verdwijnende borsten.
Vakanties naar het zuiden zijn enorm populair en omdat ik nu eenmaal geen financiële middelen heb om daar aan mee te doen, kan ik toch op z’n minst m’n ledematen daar een enkele reis naartoe gunnen?
De uitgroei van grijs haar die om de twee weken weer tevoorschijn komt en alle verfbeurten trotseert is eigenlijk ook enorm hip. Heb besloten nieuwe trend te gaan zetten. Highlights zijn in, dus waarom niet alleen boven op het hoofd in plaats van verdeeld over het hele haar. Dat is toch passé?
En wie zegt dat een knap gebit alles is? Vind dat een behoorlijk egoïstische gedachte. Als ik dát zou hebben betekent dat vast dat oom Hans de tandarts niet meer op vakantie kan gaan met zijn luxe zeiljacht. Jeetje. Daar moet je toch ook rekening mee houden? Beetje naastenliefde zeg!
Om nog maar te zwijgen over m’n cilindrische afwijking van min 5. Een bril is echt je-van-het tegenwoordig. Jamai heeft er Idols mee gewonnen en ik denk dat het daar bij de auditie van neef Tom voor wat betreft hetzelfde programma ook mee fout is gegaan. Hadden we hem ook een bril op z’n neus gezet, hadden we nu het management gevoerd over een miljoeneninvestering!
Nee, nogmaals, zit enorm lekker in m’n overtollige vel. Het is goed om 34 te zijn. Denk dat ik dus nu ook de reden heb gevonden waarom ik het verdien om zo’n handig swiffer-apparaat te gaan kopen! Gewoon omdat ik zo enorm positief denk tegenwoordig! Sterker nog….
Ik koop er gelijk een extra set wegwerpdoekjes bij!
Joepie!
Spreek je lator, moet ff naar de blokker……….


12 reacties

Mup · 28 oktober 2004 op 21:29

Je onderwerp boeit, je stijl ook, maar (het zal wel aan de blaadjes liggen) door de lengte van je column, mist-ie wat extra kracht, of (herfst) kleur,

Groet Mup.

doos2 · 28 oktober 2004 op 21:38

Bedankt voor je reactie, Mup!

Li · 28 oktober 2004 op 21:45

Bij zo’n telefoontje dan had ik het toestel meteen ergens neergelegd. Dan deed ik ondertussen de wekelijkse boodschappen, verschoonde de bedden, typte een column en dweilde het hele huis met zo’n waardeloos en veel te duur schoonmaakapparaat 😀

Li

doos2 · 28 oktober 2004 op 21:48

klopt Li, zo gaan die gesprekken ook! Handsfree en doooooooorgaan!

doos1 · 28 oktober 2004 op 22:01

Doos : Just have confidence !!!! Pak je koffer en je gitaar en gooi Maria de gang op !!!!!!

yaahh · 28 oktober 2004 op 22:35

is last van je baarmoeder misschien ook goed…? 😡

alsof ik mn vriendin lees!

heel treffend!

suc6 met blaadjes, baarmoeder, eierstokken, periodiekjes enzovoort enzovoort

overigens…. ben wel man en heb alleen de blaadjes dus dat schept perspectief 😉

doos2 · 28 oktober 2004 op 22:52

wacht maar tot je voor het eerst ongesteld wordt….! 😛

Godspeed · 29 oktober 2004 op 11:08

Haal voor die 20 euro een vibrator.:-D
Die klaagt niet bij overtollige haargroei, vel enz…..

Grote poster van bv. Xander B. boven je bed en gaan met die banaan.

Niet vergeten extra baterijen mee te nemen.;-)

Mar · 30 oktober 2004 op 08:27

Leuk geschreven!
Ben dan (maar) 26 maar heb deze week ook echt last van een herfstdip.
Met een kop thee je bed in een ff afsluiten van de wereld. Helpt echt!!!

Succes.

Mar

Dees · 30 oktober 2004 op 10:07

Erg humoristisch. En een bijzonder goede reden om die extra kilo’s te laten voor wat ze zijn, wel zo prettig voor mijn vel 😀

Ben het wel een beetje met Mup eens, bovendien, je mag hier meer dan 1 column insturen, je hoeft niet alles in een keer te melden 😉

Terrey · 30 oktober 2004 op 10:47

ben blij dat jullie (doos1+2) het “lef” hebben gehad om je stukjes in te sturen naar deze site. Zit dus met smart op de volgende te wachten. En ik weet dat je er nog een aantal hebt liggen.
Dus kom maar op!
liefs
neef Her

Ma3anne · 30 oktober 2004 op 10:53

Terrey, als je nog meer van die dozen hebt, lamaarkomen!

Doos, mooi debuut.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder