Nick en een groepje vrienden zwerven wat rond op straat, lopen een beetje te geinen met een halfvolle (of halflege) fles drank in hun handen, uiteenlopend van rode wodka tot goldstrike. Na een beetje gedold te hebben onderling komen ze jawel, het sukkeltje uit de buurt, Arthur tegen. “He ******nerd” schreeuwt de stoerste.“WAT MOET JE NOU”schreeuwt Arthur terug. Nick loopt naar Arthur toe en geeft hem een duw. “Doe nou maar niet zo stoer anders timmer ik je ff in elkaar ****** nerd”. Nick geeft hem nog een duw, de schoen van Arthur blijft achter het stoeprandje hangen en Arthur valt achterover. De andere jongens komen er omheen staan en 1 van de jongens gooit de schoen weg. Arthur ligt nog steeds op de grond terwijl zijn schoen wordt uitgetrokken door Nick deze gooit de linkerschoen achter de rechterschoen aan. “Jongens kap nou is een keer man, wat moeten jullie van me?” Zegt Arthur. Nick: “Je moet is een keertje niet zo stoer doen met je WAT MOET JE NOU, als wij tegen jou zeggen He ****** nerd dan moet je niet zo’n grote bek teruggeven.” Arthur is opgestaan. “Weetje wat jij moet doen, trek nu je broek uit en geef hem aan ons” zegt Nick.”Oprotte, wat denk je wel niet man, ik ga hier niet in mijn onderbroek staan, het is 2 graden onder nul, ben je niet helemaal lekker in je hoofd ofzo”. Nick aarzelt niet en geeft Arthur een klap in zijn maag, onder luidt gelach van de andere jongens. “Je trekt nu je broek uit of de volgende is er één tegen je hoofd”. Dus Arthur trekt zijn broek uit en geeft hem. De jongens beginnen luidkeels te lachen, terwijl Arthur naar huis loopt om nieuwe kleren aan te trekken. Thuis aangekomen ligt het broodmes op het aanrecht. Hij bedenkt zich geen moment en pakt het mes, kleed zich om en gaat terug naar het groepje jongens. Op 10 meter afstand van de jongens begint Nick alweer te roepen (duidelijk de stoerste van het groepje) “AAAH HEB JE LEKKER NIEUWE KLEREN AANGEDAAN ZIELENPIETJE”. Arthur: “Wie is hier nou een zielenpietje ******nerd”. En Arthur gaat voor hem staan, komt tot onder de neus van Nick en schreeuwt nogmaals: “WIE IS HIER NOU EEN ZIELENPIETJE!”. Arthur bedenkt zich geen moment en in een flits is het gebeurd. Nick ligt op de grond, het bloed spat uit de wond en Arthur is weg. Nick wordt nog gereanimeerd maar het mag niet baten.

Categorieën: Verhalen

9 reacties

FatTree · 18 januari 2008 op 11:16

‘kvintutNIETteleuzejatochwatdoejedandathebJEtochwelofnietdanvolgendekeurmisschienbeterjatoch

arta · 18 januari 2008 op 11:22

Tja, ik weet niet goed wat ik hiervan moet zeggen.
Een hoog groep 8 opstelgehalte…
Doordat je het zo rationeel beschreven hebt, komt het niet geloofwaardig over.
Ondanks de heftige gebeurtenis kon het mij niet boeien.

pally · 18 januari 2008 op 16:31

Oh, wat vermoeiend aan elkaar geplakt en hier:[quote]luidt gelach[/quote]
ben ik echt afgehaakt! sorry,

groet van Pally

Dees · 18 januari 2008 op 18:45

Het taalgebruik past wonderwel bij de jongens die je beschrijft 😉

Verder is dit inderdaad een beetje lesen mit Hindernissen.

KawaSutra · 18 januari 2008 op 21:28

Ik wist niet dat er censuur toegepast werd op CX. 🙂

sidneydb · 18 januari 2008 op 22:15

@ Dees
Het minste wat mag kloppen aan deze slecht geschreven tekst is toch wel de taal die overeenkomt met de jongens uit het verhaal, aangezien ik van dezelfde leeftijd ben.

@ Arta

In uw tijd was dit het niveau van groep 8, tegenwoordig met de goed opgeleidde leraren en de rustige klassen waardoor leraren voldoende hun (geringe) kennis over kunnen brengen op de goedluisterende leerlingen is het dit het niveau van een geslaagde VMBO-TL leerling.

Sorry mensen, ik schaam me ook een beetje dat ik deze column heb durven insturen 😆 mijn excusses, ik beloof hierbij plechtig dat mijn vorige column beter is :lach:

Groeten Sidneydb

Grumpy-old · 19 januari 2008 op 00:38

[quote]ik beloof hierbij plechtig dat mijn vorige column beter is [/quote]

Klopt je [u]vorige[/u] column is ook veel beter. 😆

Nu afwachten of de [u]volgende[/u] ook van dat caliber zal zijn 😉

Greetz
Grumpy

geertsjohn · 19 januari 2008 op 11:50

[quote]mijn excusses, ik beloof hierbij plechtig dat mijn vorige column beter is [/quote]

Hahahaha, excusses. Zijn dat spijtbetuigingskussen? En je vorige was niet beter, die was minder slecht. Maar weet je, je moet vooral blijven schrijven en doe iets met de kritiek. Ooit zul je het “groep acht-niveau” ontstijgen!

sidneydb · 20 januari 2008 op 11:35

hahah, k bedoel natuurlijk volgende he…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder