Tietenkont, tietenkont, tietenkont kont kont….
Dat gaat er in mijn hoofd om als ik een oude afgetakelde man in zijn neus zie peuteren. Waarom? Waarschijnlijk met dezelfde reden waarom andere mensen neuspeuteren.

Volgens mijn jonge economielerares hebben alle handelingen een doel. Er moet iets worden bereikt dat we fijn vinden, een vervelende situatie moet worden omgebogen totdat we ons wat prettiger voelen. De oorzaak van het minder prettige gevoel aan meubels smeren heeft waarschijnlijk weer minder met economie te maken.
Mijn moeder dacht eerst dat het iets met eten te maken had toen ik haar vertelde over tantra.
Eigenlijk is dat ook zo maar dan voornamelijk een voorgerecht dat je overigens ook niet helemaal mag opeten. Ergens zin in hebben, er wat aan ruiken, misschien eens wat proeven maar niet opeten. Daar krijg je energie van. Positieve energie.
Na mijn eerste tantrales kreeg ik wat oefeningen mee naar huis om op verloren momenten te trainen. Tijdens het urineren enkele seconden de plas ophouden, en weer wat druppels laten lopen. Zoals veel vijftigers urineren, zeg maar. Als je de plasoefeningen combineert met je tong dubbelgevouwen tegen het gehemelte krijg je nog meer resultaat, vertelde ze me nog.
De volgende dag was ik zo intensief met mijn oefeningen bezig dat ze mijn hond bijna aanreden bij het oversteken.
Het blijven verlangen naar bepaalde resultaten zonder ze te bewerkstelligen geeft positieve energie, zeggen ze. Hoogtepunten uitstellen. Van uitstel komt afstel zegt mij moeder altijd. “Des te beter”, roepen de tantrikus in koor.
Om mijn nieuwe vrijetijdsbesteding aan mijn moeder te verantwoorden zeg ik haar dat Sting al meer dan vijfentwintig jaar aan tantra doet.
“Jongen, wordt tantra het nieuwe anticonceptiemiddel, en wat denkt de Paus ervan?”
Het is niet het moment om te vertellen dat haar eerste kleinzoon uit het levensgevaarlijke voorvocht is ontstaan. Maar tantra kan een uitgeblust huwelijk wel helpen de tand des tijd te doorstaan. En daarmee is de Vervanger van God ook wel blij, denk ik.
Of die mysterieuze oosterse sport iets is voor Clinton? Voorvocht is niet alleen gevaarlijk, het geeft ook vlekken. Positieve energie. Het klopt wat ze zeggen. Na mijn eerste sessie werkte ik twee Sudoku’s af van hoog niveau. “Nee ma, dat zijn geen Japanse meisjes”.
Ze schenkt nog een bakje koffie in, smeert een plakje ontbijtkoek en glimlacht ondeugend.
“Als die Sting per ongeluk toch een hoogtepunt krijgt, nou, daar wil ik niet bij zijn”.


8 reacties

maurick · 30 januari 2009 op 18:02

Grappig stukje. Met plezier gelezen 😉

Krasblog · 30 januari 2009 op 18:59

Tietenkont….. Ik moest aan De Radetzkymars van Strauss in Turks Fruit denken. Dus ik begon te lezen met een glimlach. En die glimlach is gebleven ondanks dat ik soms moeite had het verhaal te volgen en niet alles begreep.

Leuk stukje Louis.

Groet,

Krasblog

arta · 31 januari 2009 op 09:10

Zeker een origineel onderwerp, wat rommelig beschreven, maar absoluut leuk. (Ik zag je zitten aan de keukentafel bij je moeder, pratend over uitgestelde hoogtepunten.:-D)

lisa-marie · 31 januari 2009 op 13:58

Hij is grappig! 😆 😆

pally · 31 januari 2009 op 14:21

Ik vind dit echt een geestig stukje. Dat begin alleen al, ik lachte me rot. Dat ik niet alles van A tot Z kon volgen deed daar niks aan af. Ga zo lekker door, Louis, ik lust ze wel,

Groet van pally

doemaar88 · 31 januari 2009 op 20:18

Een stuk vol humor, dat mag ik wel. Ik heb gelachen en heb het af en toe niet kunnen volgen, maar dat vond ik bij dit stuk niet eens zo storend. Leuk! 😆

LouisP · 31 januari 2009 op 22:40

Hoi,
ik wist niet wie het muziekstuk had geschreven de overgang van neuspeuteren naar eten is per ongeluk.
67 is met rijst

bedankt voor de reacties

Louis

Mien · 2 februari 2009 op 09:23

Ik heb een tantra in Marokka en die komt, hiephoi!

Leuke column, heb gelachen.
Ik vond deze erg leuk.

[quote]De oorzaak van het minder prettige gevoel aan meubels smeren heeft waarschijnlijk weer minder met economie te maken[/quote]

Voor het geval dat CX een nieuw CMS krijgt! :hammer:

Mien Smeert altijd uit

Geef een reactie

Avatar plaatshouder