Ingezonden brief.

Aan de redactie van Flair.

Het komt regelmatig voor dat mijn vriendin haar kostbare tijd aan het verdoen is met het lezen van een van uw uitgaven. De bewijzen liggen her en der verspreid in ons huis. Op de opengeslagen bladzijden pronken pakkende titels zoals ‘Mannen, waar is jullie libido?’ of ‘Hij doet thuis de afwas’ en ‘Vreemdgaan: mijn verhaal!’.
Goedkope rommel vind ik het, penisbenijdende lectuur, kinderachtige theeleut. Waar komt dat allemaal vandaan? Waarom schrijft u zulke dingen.
Het kan niet anders dan dat u, en met u de hele redactie, vrijgezel is. Want u kunt wel lekker opruiend schrijven, maar u bent niet in staat om vent aan de haak te slaan. En dat komt omdat u lelijk bent. Misschien niet van buiten, maar zeker van binnen! U bent een ouwe tang en een mannenhater. En over een aantal jaren , wanneer het u definitief niet is gelukt om een vent aan de haak te slaan, dan zult u uw oude dagen in eenzaamheid slijten. Mensen op straat zullen naar u kijken en binnensmonds mompelen: ‘Daar gaat die ouwe taart. Gaf altijd af op de mannetjes. Nu is haar enige metgezel een rooie kater.’ Over katers gesproken, is dat lekker wakker worden in dat kleine eenpersoonsbedje in het flatje 8 hoog! Hoop maar dat de melkboer niet te druk is vandaag…heeft u nog een beetje aanspraak.

Zet nog maar een potje kruidenthee, vrouwtje Theelepel. Want u heeft gelijk gehad! Mannen zijn niet te vertrouwen. Ze zijn lui. Enorm lui! En ze zijn eigenwijs. En ze hebben een grote mond. En ze drinken te veel en ze sjansen met andere vrouwen en ze piesen naast de pot. Ze doen geen flikker in het huishouden, ze zijn altijd moe, ze maken veel te veel rommel, ze kunnen geen serieus gesprek aangaan en ze willen altijd TV kijken, of internetten, of liefst nog allebei. Je hebt niets aan mannen! Mannen… wat een fout in de schepping… of de evolutie… of allebei.
Maar ja, als de man weg is, dan is het opeens heel stil in huis. Misschien is het wel netjes en opgeruimd, maar ja, je kunt maar een keer opruimen. Dus als jij het zelf niet wat rommelig maakt, dan is die hobby ook weer voorbij.

Luister, vreemde kaneeltheedrinkers. Neem een voorbeeld aan ons mannen. Ziet men in de Penthouse of Playboy artikelen terugkomen over ‘de emotionele connectie tussen man en vrouw’, of van die domme quizzen waarin je tien meerkeuzevragen moet beantwoorden om te bepalen of je wel bij elkaar past! Dacht het niet hè!

Het is tijd voor verandering, en dat weet u net zo goed als ik! Het is tijd om die opstokende artikelen achter u te laten en de vrouwenbladen te fatsoeneren. Ik zit zelf te denken aan de herinvoering van de knippatronen, een special over snelbreien, een rapportage over het koningshuis (wellicht een drieluik), een diepte interview met de voorzitster van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen en een grondig verslag van de EO familiedag. Optioneel is een cursus origami, een culinaire rubriek ‘creatief met macroni’ en de maandelijkse schoonmaaktip onder het kopje ‘Proper en Rein’. Zo ziet u, zo’n blaadje is zo gevuld.

Hopende u hiermee enige houvast gegeven te hebben voor uw volgende uitgave, verblijf ik

Een bezorgde meelezer.


18 reacties

Eddy Kielema · 15 juli 2005 op 20:22

Een column met veel, eh, flair! 😛

Kees Schilder · 15 juli 2005 op 20:58

Klasse! Vind het wel humor 😀

Bakema_NL · 15 juli 2005 op 21:18

Nog geen dames die gereageerd hebben? ….dan wacht ik eventjes af. 😀

ietje · 15 juli 2005 op 21:42

Ben je niet in de war met Opzij?
Vooral je derde alinea spreekt mij enorm aan moet ik zeggen. Heb je al bericht terug van Flair? Misschien win je wel een gouden theelepeltje als jouw column geplaatst wordt! Of was dat nou bij Margriet?

bert · 15 juli 2005 op 22:39

Eeeeehhh, dit soort bladen worden toch gemaakt voor de dames, of heb ik het nou mis. Dan is het toch niet de bedoeling dat wij ze gaan beoordelen. Laat ze toch lekker lezen. Sommige dingen die vrouwen aangaan moeten wij ons niet mee bemoeien. 🙂
Tenzij je het juist leuk vindt natuurlijk. 😕

Mosje · 15 juli 2005 op 23:58

[quote]Ik zit zelf te denken aan de herinvoering van de knippatronen[/quote]Maar dat hoeft toch niet heringevoerd? Volgens mij bestaat dat nog.

pepe · 16 juli 2005 op 08:02

Geweldig leuk geschreven. Nog steeds vanaf het B-eiland?

[quote]Eeeeehhh, dit soort bladen worden toch gemaakt voor de dames, of heb ik het nou mis. [/quote]
Bert. Zijn de Playboy en Penthouse dan alleen voor mannen?

bert · 16 juli 2005 op 08:22

[quote]Bert. Zijn de Playboy en Penthouse dan alleen voor mannen?[/quote]
Nee, die kunnen wat mij betreft ook wel door iedereen gelezen worden, maar ik denk wel dat ze geschreven worden met het mannenpubliek in het achterhoofd. Dat is volgens mij toch wel de doelgroep. 🙂
Als ik bij de kapper zit lees ik de “damesbladen” ook door (als ik lang moet wachten) en ik kan wel genieten van de inhoud hoor. Mij storen die bladen absoluut niet. Maar ik bekijk ze dan wel met andere ogen dan dat ik de penthouse of playboy lees. 😀 😀 😀

champagne · 16 juli 2005 op 09:45

Waar ben je nou helemaal bang voor? Dat je vriendin zelf geen beoordelings- en kritiekvermogen heeft?
Haha, hoe komt ze dan bij jou terecht 😛 (geintje)

Ik dacht zelf ook meer aan een artikel uit de Opzij…jaren terug zou deze reaktie niet misstaan hebben daar, je weet wel, toen de emancipatie net op gang kwam.

Maar goed, alle gekheid op een stokje…leuk bedacht en met heel aardige stukjes erin!

Louise · 16 juli 2005 op 09:59

Haha Dirkjan, wat een paniek en wat leuk om die paniek te lezen 😛
En als je toch aan het corresponderen bent met de Flair, kaart dan ook nog even aan dat ze niet zo flauw moeten doen met verkeerd gestuurde mail.
Ik heb de Flair-redactie eens een berichtje gestuurd, dat eigenlijk voor een ander tijdschrift bedoeld was. Nooit meer iets van vernomen…

Raindog · 16 juli 2005 op 11:06

Zeer leuke column met lef!
Nu is het wachten op het artikel: “Wat als je vriend flauwe columns schrijft?”

😉

Shitonya · 16 juli 2005 op 13:28

Stuur het echt naar de Flair zou ik zeggen

sally · 16 juli 2005 op 18:39

Wel eens leukere van je gelezen.
maar toch…
Best wel weer grappig Dirkjan.

groet Sally

Troy · 16 juli 2005 op 19:53

Geweldig leuke column! Hou wel van deze humor met flair.

Grt Troy

klungel · 16 juli 2005 op 22:19

Nog niemand wat van de slippertjes gezegd? Dan doe ik dat maar. Erg leuke column maar als ik zelfs taalvouten ontdek dan is ’t denk ik wel erg ;-). (als ik geen spellingschecker had zat er in elke zin minstens 1 :-D)

KawaSutra · 17 juli 2005 op 19:00

[quote]Op de opengeslagen bladzijden pronken pakkende titels zoals ‘Mannen, waar is jullie libido?’[/quote]
Dus als ik het goed begrijp staan er in de Flair artikelen gericht op mannen?
Ik dacht dat de doelgroep puur van het vrouwelijk geslacht was. Of moet ik dit voorbeeld zien als een soort gemeenschappelijk statement waaraan vrouwen zich al gniffelend optrekken. In dat geval kan ik jouw verontwaardiging delen.
Maar om dan weer terug te gaan naar Eva en Margriet uit de 50-er jaren, dat lijkt me wat te ver gaan. Ik ben als de dood dat vervolgens de Playboy en de Penthouse ook gekuist zullen gaan worden. 😀

Leuk geschreven met een passende ironie.

Raindog · 18 juli 2005 op 21:43

[quote]Of moet ik dit voorbeeld zien als een soort gemeenschappelijk statement waaraan vrouwen zich al gniffelend optrekken. [/quote]

Wel beste Kawa, omdat zich er aan aftrekken in dit geval wat moeilijker zal zijn, de Kelly’s uitgezonderd tenminste……

😀

DirkJan2 · 22 juli 2005 op 20:07

Hoi kritieke lezers.
Altijd goed om mijn schrijfsel door de Columnx molen te draaien, aangezien ik een idee krijg of het wat is of dat ik beter kan (of niet Sally!),

Ja ik schrijf nog altijd vanaf Bonaire, waar de zon altijd schijnt en de dagen wat trager zijn.

Groet
Dirk jan

Geef een reactie

Avatar plaatshouder