We kennen allemaal wel die reclame van “we kennen niet zonder de Gamma” dat geldt voor mij ook, alleen heet mijn Gamma Frank. Frenk, voor intimi. Frenk heeft, zoals ze dat zo mooi noemen, gouden handjes. Hij kan alles! Hij maakt alles en nog beter hij kan ook alles beter, tenminste volgens hem zelf dan. Ik heb éénmaal een bijbelse film zitten kijken met deze Nico van Huis en Puin in het kwadraat, maar werd gek van zijn gezeur over dat hij die Ark van Noach en die Toren van Babel véél beter had gemaakt. Frenk is eigenlijk in alles fanatiek en vooral beter, in praten, bouwen en slopen. Dat laatste, doel ik niet mee op slopen van een huis, maar eerder op sloopwerkzaamheden aan een proletarische AH Shopper (winkeldief).
Hij is namelijk bedrijfsleider of iets dergelijks van een groot AH filiaal. En is werkelijk zwaar gekrenkt over het feit dat er twee ‘simpele’ AH personeelsleden in Amsterdam, zoveel publiciteit hebben gekregen, na het hermoduleren van de neus van een winkeldief en dat zelfs Z.K.H Prins Bernard deze twee vigilantes uit hun be(r)nard(e) positie heeft gehaald, door zelfs hun boete te betalen. Want onze Frenk of beter gezegd de enige ECHTE AH-minator heeft al zó veel van deze ‘schaamluizen van de maatschappij’ (zoals hij dat noemt) ongewenst hun gezicht gehermoduleerd en gemolesteerd, dat hij minimaal, in zijn ogen, het grootkruis des molesteurs uitgereikt zou moeten krijgen van onze koningin. Sterker nog hij vind dat hij minimaal recht heeft op een ticker-tape parade en een echte AH-marshal ster.
Maar helaas de wereld begrijpt onze Frenk (nog) niet. Wel is het zo dat zijn filiaal de minste winkeldiefstallen heeft van àlle AH vestigingen, dus het helpt wel degelijk de aanpak van onze plaatselijke Dirty-AH-rry.
Maar goed, ik dwaal af.

Ik heb dus een verbouwing en Frenk maakt er werkelijk iets geweldigs van. Tijdens het bewonderen van zijn vakmanschap komt er een goede vriend bij me binnen die een Marktkraam heeft op de Haagsche markt met fruit. “R@@F?” vraagt hij mij gejaagd, “je mot me NU uit de brand helpen.” “Waarmee?” “Ik moet heel snel naar vliegveld Brussel, mijn meisje komt daar aan, in plaats van op Schiphol en ik moet die meid halen.” “Kan die wandelende lekplek niet met de trein komen vraag ik? “Maar ja helaas is het nu eenmaal genetisch bepaald dat vrouwen problemen hebben om op de juiste trein te stappen dus lijkt het mij beter dat ik haar zelf haal”, zegt mijn vriend. Dat is waar, hoe kan ik je dan helpen?” “Nou…, het is marktdag vandaag en ik heb alles al uitgepakt, zou jij misschien alsjeblieft vandaag die kraam willen draaien voor me?” Nu heb ik net zoveel verstand van fruit, als een dooie fruitvlieg in de WAO, maar ik laat hem niet vallen en spoed mij naar de markt. “Ik kom je dadelijk wel even helpen, als ik klaar ben, pas je op dat ze niks stelen?!” Roept Frenk me nog erg hard na.

Bij aankomst wordt het vrij snel, erg druk en ik verkoop me het lazarus. Als er op een gegeven moment een oude man bij me staat, die 8 kiwi’s bij me koopt, ze afrekent en de kiwi’s vervolgens vergeet mee te nemen. Ik gooi na een half uur, de kiwi’s terug op de kraam en verwacht dat de man snel zijn fout beseft en alsnog de kiwi’s komt halen. Een kleine twee en half uur later komt de man aan ‘mijn’ kraam en zegt; “Meneer, ik ben mijn…” “Ja, u bent uw kiwi’s vergeten.” onderbreek ik hem, “ik had ze al terug gegooid. Hier heeft u een tasje, gooit u er maar acht in, u hoeft ze natuurlijk niet nog eens te betalen!!”

Ik ga snel verder met de verkoop, want de kraam staat helemaal vol . Op het
moment dat de man, de acht Kiwi’s in de plastic tas heeft gedaan en weg loopt,
zie ik een schim opspringen en die slaat de bejaarde man met een groot stuk hout,
vol op zijn kin Knock-out. Opeens zie ik daar Frenk, zwaaiend met de ‘knuppel’,
gebogen boven de man staan en hoor hem schreeuwen,…”of je nu 8, of tachtig bent,
diefstal straf ik af, vuile proletariër!!”
ToT Onzin
R@@F©


R@@F

Hagenees in hart en lever, ondernemer, bloedzuiger en in het bezit van een veterstrikdiploma. Neem vooral mijn onzin niet letterlijk want na een aantal gedwongen opnames ben ik er al lang uit dat ik geen vrouwenhater en/of bloedzuiger ben maar simpelweg een grote hork. Wilt u toch uw irritatie aan mij kwijt dan kan dat per flessenpost!

9 reacties

Godspeed · 31 januari 2003 op 15:13

Geachte heer R@@F,

Indien Uw vriend Frenk nog problemen krijgt met justitie dan kunt U er vanuit gaan dat ik ook hier de evt. boete zal betalen.

Hoogachtend,

Bernhard
😀

😀

Kees Schilder · 31 januari 2003 op 17:53

Aan ticker-parades doen ze niet bij AH, R@@f. Alleen aan sticker-parades. Die plakken ze op stukken aas en andere frivole lekkernijen die drie maanden over de datum zijn.Vraag me trouwens af wat voor gezicht dat moet zijn geweest, jij achter een kraam. Kan daar geen wet tegen komen?
En kwam het voltallige ME detachement van Den Haag niet meteen in volle bepakking in actie.?

Maar zonder gekheid.Een gave weer.geestige woordspelingen en geestig plot. Klasse, jochie
groet
kees
(en van AB, maar die laat mij maar schrijven want bij de derde letter van het alfabet houdt zijn kennis op. 😀

Kees · 31 januari 2003 op 22:17

M’eens en als toevoeging : een onverwacht einde, ik zag de wending totaal niet aankomen! Ik denk dat ik voorlopig even wegblijf bij de Haagse markt, het klantencontact daar vind ik iets te direct (daarnaast heb ik nog teveel pijn van mijn recente “communicatieprobleem”).

Groetjes, Kees

gast · 1 februari 2003 op 03:30

He R@@F,kicke columnx.
Ken die FRENK van jou bij mij in het nieuwe
huis ook niet ff met ze eigehuis en tuinfiets
langs komen en voor mij een schuurtje inelkaar
flantsen?Lijkt me zo gebeurt zo te lezen!
Maar wel netjes natuurlijk,jatoch nietdan?
Spreek je snel.massel en schrijf ze.
BINNENPREDJE :

gast · 4 februari 2003 op 01:32

ha die raaf leuk verhaal maar hoe zit het nauw je zou me komen halen in de lik het is nu vier maanden geleden en ik schrijf dit nu uit me kamer op de scheveningseweg en ik hoor maar niks en je riep zelf nog achter me aan toen die wauten me meenamen het is maar voor een paar uurtjes

groetjes(frank=frenk-nico de AH-minotor)

gast · 9 februari 2003 op 16:15

Goed, leuk verhaal met een waanzinnige wending, dat getuigd van grote klasse!
Groetjes
Richard van den Heuvel

gast · 14 februari 2003 op 14:53

Ik weet niet waar jij het vandaan haalt, maar jij bent echt prettig gestoord. Heb werkelijk genoten van je column.

Mario Varseveld
Rijswijk 🙂

gast · 27 februari 2003 op 14:54

He schrijver, jij bent echt prettig gestoord man. Is dit trouwens een waar gebeurd verhaal??
Groeten
Demi

R@@F · 5 maart 2003 op 16:13

Bedankt voor je reactie! Dit verhaal is voor 90% waar gebeurd 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder