Het is donderdag. Ik breek voor één keer met de egocentrische sleur in mijn leven en vraag me een seconde lang af waar de meerderheid van de mensheid zich nu mee bezighoudt. Zelf heb ik net een half uur achter mijn wegloophond lopen zoeken. Met zomersblauw kleedje, geen schoenen en wanhopige blik trok ik op pad en zelfs de buurvrouw die me een half jaar geleden op de hoek van de straat bijna ramde met haar [i]eightiesfietsje[/i] keek me diepwenkbrauwenfronsend aan. Van haar weet ik dat ze nu haar ramen aan het lappen is; dat doet ze immers zo’n twintig keer per week. Winter én zomer. De buurman gilt met dezelfde frequentie om zijn driejarig voetballerszoontje, Loewies. Of zoiets.

Nostalgie drupt als zomerse zwembadwaterdruppels in mijn hoofd als ik denk aan grootvaders die nu pannekoeken bakken, stoere jongens die de jacht op langpootmuggen inzetten en kleine Mega Mindy-meisjes die trampoline springen naar de hemel.

Vannacht droomde ik dat niet alleen ik maar met mij de gehele Vlaamse gemeenschap mij onweerstaanbaar geniaal vond. Mijn jurkje rook naar uitgewreven zonnecrème. Ik sliep in een vers opgemaakt bed waarvan de geur mij deed denken aan een liedje van Daan, So go ahead and ex me. Het lijkt me onbeschrijfelijk leuk om halsoverkop ge-ext te worden, denk ik dan. Na een seksloze tijd/strijd verzinkt [i]Dumpbink69[/i] gegarandeerd in een waarom-heb-ik-d’r-gedumpt-gevoel en bovendien wordt je uit vermeende zieligheid snel weer geïntroduceerd op de relatiemarkt. Met een beetje geluk geniet je zelfs van het ‘1 + 2 gratis’ tarief!

Overdag denk ik gelukkig na over meer maatschappelijk verantwoorde zaken. Vlaamse onafhankelijkheid. Tijdelijke pleegkindjes. Afvallende bladeren. Gallen. Swedish designer drugs. Pizza Hawaï met een overdaad aan ananas. Blasfemie. Literaire analfabeten die mij de Genadeloze [i]Konigin van De Briljanthijt [/i] noemen. Op wolkjesdonderende donderdagen kan ik slechts denken aan hoé graag ik een lege brievenbus zou willen kussen in de hoop dat haar intellect zich gaat aanbieden als een tot sneeuwbalgooiend uitnodigend pakje wintersneeuw.

Liever noem ik mezelf een ergerende sprookjesprinses, synoniem van de generatie meiden vóór het Mega Mindytijdperk. De laatste tijd kan het opkomende Mega Toby tijdperk me steeds minder bekoren. Overdag speelt de zon een gevaarlijk kleurrijk spelletje met mijn huid en terwijl ik dit schrijf banen waterdruppels zich een weg over mijn raam, al waren ze ratten in een 2009 – Skinnerbox, alter ego van De Realiteit.
Jaarlijks verplicht plezier als familiebarbecue’s en logeerpartijtjes bij [i]tantie[/i], overwintert en waait de zomer binnen. Al wasmandenstrijkend ga ik op zoek naar een door de familie gesponsorde Hillfigah-outfit. Kwali-tijdskleding geeft hen een opmerkelijk ‘nuttig’ investeringsgevoel en als ik achteraf in een familieboekje opduik, kan mij tenminste geen gebrek aan [i]Tommymeelopersstyle[/i] verweten worden.

Ik schrijf en blijf schrijven tot mijn pen alleen maar lege woorden schrijft.


axelle

“I am good, but not an angel. I do sin, but I am not the devil. I am just a small girl in a big world trying to find someone to love.” ― Marilyn Monroe

9 reacties

Mien · 23 juli 2009 op 12:52

Deze column leest als een stuiterbal waarachter je als klein kind aanloopt, in korte broek of zomerjurkje en die overal naar toe stuitert, behalve daar waar je hem verwacht.

[quote]wasmandenstrijkend [/quote]

Wat zal die waswand proper zijn. Wel even oppassen dat ie niet smelt.

Mien knikkert liever

maurick · 23 juli 2009 op 13:54

Rommelige column, maar dat was vast je bedoeling.

[quote]wordt je[/quote]
Laat het schaamrood zich op je kaken verspreiden als de wespen in een snoepwinkel!

Er staan overigens erg leuke zinnen in. Wie is hier nu de player?

[quote]Ik schrijf en blijf schrijven tot mijn pen alleen maar lege woorden schrijft[/quote]

Mooie afsluiter 🙂

arta · 23 juli 2009 op 21:07

Leuk om te lezen hoe jij in vrij korte tijd een geheel eigen stijl ontwikkeld hebt!
Ook deze, vind ik errug mooi!
🙂

lisa-marie · 23 juli 2009 op 22:17

toppie!! 😀
Zitten vele mooie en ook leuke zinnen en woorden in.

pally · 23 juli 2009 op 22:50

Mooie, springerige en volstrekt eigenzinnige column, Axelle! :wave:

groet van Pally

dashuri · 24 juli 2009 op 09:24

Het is de zomer van 2009. De zomer van Louis, Daan en Quinten. De zomer van geniale zomerjurkjes en trampolines. De zomer van verplichte familiefeestjes en Turkse latinlovers. Maar bovenal de zomer van briljante Vlaamse columns. (grinnik)
Liefs, Esmee

axelle · 25 juli 2009 op 21:45

Het was een test onder het motto; ‘ben je echt wel zo goed als je doet uitschijnen’? You won. XD At least kan een meisje geen player zijn. You loose. XD

maurick · 26 juli 2009 op 02:23

@ Axelle,

Maar ‘playster’ klinkt zo fout. Trouwens, het klinkt sowieso fout.

Laten we zeggen dat we kunnen toveren met woorden. Ik in de vorm van een goochelaar, jij in de vorm van een heks. :oeps:

doemaar88 · 30 juli 2009 op 16:46

Mooi, puur stuk Axelle en lekkere uitsmijter. Allesomvattend;

[quote]Nostalgie drupt als zomerse zwembadwaterdruppels in mijn hoofd als ik denk aan grootvaders die nu pannekoeken bakken, stoere jongens die de jacht op langpootmuggen inzetten en kleine Mega Mindy-meisjes die trampoline springen naar de hemel.[/quote]
Heerlijke zomerzin! 😀

Geef een antwoord