Feministes gaan te ver. Ze zijn er zogenaamd trots op om vrouw te zijn, en ondertussen gaan ze alles wat een vrouw een vrouw maakt afzweren. Ze dragen vormonderdrukkende tuinbroeken, knippen hun hoofdhaar kort, en later het elders juist groeien. Bovendien schrijven ze boeken en artikelen waarin mannen als de as van het kwaad worden afgeschilderd. Al hebben ze gelijk, al zijn het altijd mannen die oorlogen beginnen, altijd mannen die vechten in de kroeg, en altijd mannen die serenades onder je slaapkamerraam gaan zingen, dan nog moeten ze niet gaan zitten zeiken. Doe het zelf dan beter! Als mannen dan zo nodig geen oorlog mogen beginnen, dan vind ik dat best, maar doe het dan zelf!

Omdat de wereld inmiddels gevuld raakt met feministische betogen moet er iemand een tegengeluid laten horen, en feministes de waarheid over hun afwijking vertellen. Ze hebben de balans in het universum al te ver verstoord en dus moet de balans hersteld worden. Want hoeveel boeken tegen vrouwen ken jij? En dan doen religieuze boeken en het partijprogramma van de SGP even niet mee… Juist ja, zulke boeken bestaan niet. Terwijl feministen in rap tempo haatzaaiende boeken uitgeven. Het herstellen van de balans is een zware taak, maar ik neem hem op me omdat het moet gebeuren. Ik ben me bewust van de eventuele gevolgen hiervan: na dit artikel kan ik misschien nooit meer een vriendin vinden. So be it.

Ik ben een zeer groot voorstander van vrouwen emancipatie. Het onderdrukken van vrouwen is moreel verwerpelijk en ik zou nooit een vrouw kunnen onderdrukken. Voornamelijk omdat het me teveel moeite is om de hele dag een vrouw te moeten commanderen. Het is makkelijker als ze zelf ook nadenkt en initiatief toont. Bovendien luistert een goeie bevelvoerder naar de inbreng van zijn onderdanen. Dus met gelijke rechten en gelijke mogelijkheden heb ik geen moeite. Maar hoe gelijkwaardig je als vrouw ook denkt te zijn, een baby gaat zichzelf niet baren, verschonen, en borstvoeden. Sommige vrouwen moeten inzien dat je niet alles kan veranderen, een bepaald deel van de rolverdeling ligt gewoon vast. Mannen worden nou eenmaal geboren als dominante varkens met een ontembare drang tot jagen en vrouwen zijn voor het aanrecht en wiegen in de wieg gelegd. Sommigen zijn zelfs op het aanrecht… in de wieg gelegd… mijn gedachten dwalen af.

De waarheid achter de afwijking die feminisme heet is dat feministes gewoon direct na hun pubertijd al de overgang hebben gehad, en dat ze daarom geen menselijke behoeftes meer hebben en alleen nog maar de slechte kanten van mannen kunnen zien; de goede hebben ze immers niet meer nodig. Misschien worden de feministische mokkels die dit lezen nu zo pissig van deze waarheden dat ze gaar koken in hun eigen vet maar dat moet ook: smakeloze gerechten zijn altijd nog wel te verteren als je (vrouw) ze frituurt en er wat saus overheen doet.


15 reacties

dj_Eddy · 17 september 2007 op 17:13

[quote]Ze zijn er zogenaamd trots op om vrouw te zijn, en ondertussen gaan ze alles wat een vrouw een vrouw maakt afzweren. Ze dragen vormonderdrukkende tuinbroeken, knippen hun hoofdhaar kort, en later het elders juist groeien. [/quote]

Na deze regels ben ik gestopt met lezen, want deze stereotypering stamt uit de jaren zeventig. Straks krijgen we nog columns waarin het kabinet Den Uyl op de hak wordt genomen of komen er ‘grapjes’ over de oliecrisis. Anno 2007 sla je hiermee de plank volledig mis. De wereld draait al 35 jaar verder en dit soort feministes bestaat al lang niet meer. Zeg nou eerlijk, wanneer heb je voor het laatst een vrouw in een tuinbroek gezien?

SIMBA · 17 september 2007 op 17:22

Kort door de bocht en vreselijk achterhaald.

lisa-marie · 17 september 2007 op 18:16

Typisch hoop geschreeuw weinig wol.

[quote]Ik ben een zeer groot voorstander van vrouwen emancipatie.[/quote]
Kijk dat vraag ik mij dus af maar het antwoord weet ik al dat spreek wel uit je column.

arta · 17 september 2007 op 18:42

😆 😆 😆
Lang geleden dat ik zoveel onzin op één a4-tje heb zien staan!
[quote]De waarheid achter de afwijking die feminisme heet is dat feministes gewoon direct na hun pubertijd al de overgang hebben gehad, en dat ze daarom geen menselijke behoeftes meer hebben en alleen nog maar de slechte kanten van mannen kunnen zien;[/quote]
Feministes zijn dus bij voorbaat mannenhaters??
[quote] Misschien worden de feministische mokkels die dit lezen nu zo pissig van deze waarheden dat ze gaar koken in hun eigen vet maar dat moet ook:[/quote]
Zoveel invloed hebben jouw woorden niet, hoor![quote]na dit artikel kan ik misschien nooit meer een vriendin vinden. So be it.[/quote]
Als je werkelijk denkt zoals je schrijft, was je dat van te voren ook niet gelukt!
😀

WritersBlocq · 17 september 2007 op 19:33

Haha, ik kon er wel om lachen!
Groetje, WeemineeteBeetje

Siebe · 17 september 2007 op 20:34

Hartstikke leuke column!

(Zit potdorie niet voor niks in de geselecteerde rubriek nietwaar…)

Op serieuzere toon, het ergste van feminisme was dat er veel humor en lachen mee verloren is gegaan. Ik durf het bijna niet te zeggen maar: misschien zie je dat terug in sommige van de reacties onder deze column?

Anderzijds mogen vrouwen mannen doorgaans wel rustig tot de grond toe afbranden. Dat is dan wel weer redelijk maatschappelijk en sociaal aanvaard. Of meer in ieder geval, naar mijn idee tenminste. Terwijl ik zelf het verschil niet echt zie.

Niet te zwaar aan tillen kortom. Niet (meer) aan feminisme, niet aan ‘men-bashing’ en ook niet aan deze column. Sterker nog, kom maar op met de volgende.

Gr.
S

ps2martin · 17 september 2007 op 20:45

Mag ik allereerst de eerste regeerders even wijzen op de rubriek waarin deze column zich bevind? (Zoals Siebe ook al zegt)

Natuurlijk is het kort door de bocht, het is satire. En de stereotypen zijn dan misschien achterhaalt maar feminisme niet dus ik gebruik de stereotypen enkel omdat iedereen die kent en juist omdat ze zo cliché zijn.

Dit geeft eigenlijk al antwoord op de vraag “Feministes zijn dus bij voorbaat mannenhaters??”. Het antwoord is ja. Echt waar? Nee natuurlijk niet maar in satire wel. Als je er een compromis van zou maken is het toch niet meer grappig?

[quote]Zoveel invloed hebben jouw woorden niet, hoor![/quote]

Misschien hebben mijn woorden zoveel invloed niet bij feministes maar bij sommige mannelijke lezers blijkbaar wel, die haken bij de eerste alinea al af.

[quote]Als je werkelijk denkt zoals je schrijft, was je dat van te voren ook niet gelukt![/quote]

Ik houd “werk” en privé strikt gescheiden: in werkelijkheid ben ik een hele integere jongen. 😀 Ontzettend populair ook.

Siebe, ik zal zo snel mogelijk de volgende posten ;

arta · 17 september 2007 op 22:04

[quote]Ik houd “werk” en privé strikt gescheiden: in werkelijkheid ben ik een hele integere jongen. Ontzettend populair ook. [/quote]
Hahaha, geweldig!
*staat arta ff met haar mond vol tanden…*

Dees · 18 september 2007 op 08:31

Je eerste alinea slingerde mij ook wel een heel eind terug in de tijd, toen actie nog aksie was. Maar in de rest wordt de satire dan toch duidelijk.

Een beetje meer van dittum gehalte had het wel nog leuker gemaakt:

[quote]Sommigen zijn zelfs op het aanrecht… in de wieg gelegd… mijn gedachten dwalen af.[/quote]

Want humor is leuker dan ernstig chargeren. Maar dat was ook jouw punt, geloof ik 😀

vanlidt · 18 september 2007 op 08:51

Hij is leuk
😆 😆 😆

dj_Eddy · 18 september 2007 op 11:51

Ook na je uitleg niet grappig en niet leuk. Hopelijk lukt het je wel om in je volgende column wat origineler te zijn.

jager · 18 september 2007 op 16:45

Absoluut top!! Heb mij een breuk gelachen en dat is lang geleden.Hulde

Shitonya · 19 september 2007 op 09:47

Vrij amusant stukje korst

lisa-marie · 19 september 2007 op 13:27

Ook na uitleg blijf ik hem niet leuk vinden.
De overdrijving en de stereotypering zie ik wel de satire te weinig.

ps2martin · 23 september 2007 op 14:46

En welk antwoord denk jij uit de column gedestilleerd te hebben? Want ik heb een onverklaarbaar voorgevoel dat het niet een conclusie is waaruit de waarheid blijkt en dat zou jammer zijn.

Ik ben werkelijk verbaasd hoe lang de tenen van sommige mensen hier zijn, terwijl dit een site voor columns is. In een column hoor je tegen dingen aan te trappen… Ik zal er maar een column over schrijven denk ik.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder