Op een verdwaalde zaterdagmiddag kwamen ze bij elkaar. Een zootje virtuele columnisten bij elkaar. Ook wel bekend als de oude garde. Opgetrommeld, opgeklopt, maar oertrouw. Wetend dat de zon zou schijnen. Boven het Bossche land. Wetend dat Samira weer culinair uit de kast zou komen, met overheerlijke liflafjes die onmogelijk met een pen te beschrijven zijn. Maar wel zeer verteerbaar. Dat is niet te zeggen van de brouwsels die zo af en toe het licht doen schijnen op CX. Van de nieuwe garde wel te verstaan.

Want die oudjes, ja, die weten wel beter. Onkruid vergaat niet. Het steekt altijd zijn nek uit, waar dan ook. Het staart elkaar aan en loert, het orakelt, het ontzenuwt, maar bovenal het maakt veel lol. Oerlol. Als de avond dan valt drijven ware schrijvers boven. Wars van Champion League.

In de avondschemer rolt dan dronken poezië zo maar vrijuit over straat. Een tipje van de sluier, ontsproten uit lichtbenevelde breinen voor la Cocotte. Fasten your seatbelts, here it comes.

Amuguri non de knetter, waar heb ik in hemelsnaam mijn adventwantjes gelaten? Ik herken ze amper. Ze lijken gemetamorfeerd te zijn in schildpadden of hagedissen. Ware loungelizzards. Koel- en koudbloedig.

Nee, geef mij dan maar veel liever een gebreide williewarmer, in vleeskleur met Noorse patronen. Of nee, nog liever een echte Wendy van Wanten, een gebelgde pop met gaten. Zo maar voor de lol.

Het wordt ongetwijfeld een nieuwe trent op CX. Dat oerbreien, en dan niet alleen ter aankleding van kale, stoute lantaarnpalen. Doe een stapje opzij, doe een stapje naar voren. En dan knallen maar.

Wel even oppassen dat je niet uitglijdt, op roze sleedoornhakken, vlak voor de alarmpaaltjes bij de Etos. Ik moet er niet aan denken. Stel je eens voor dat er dan ook nog eens iets gebeurt met je Oehoe. Je moet er niet aan denken.

Geheimen is een werkwoord op CX. Ik geheim, jij geheimt, wij geheimen. Neem nou al dat geharrie, wie is die vent of vrouw? En belangrijker, waar hangt ie uit? Dees weet het, de computerchick. Misschien wel gestikt in een paddo of panne met zijn telefooncel. De wuppie. Ach, niet te veel aandacht aan besteden.

Liever houden we ons bezig met creatieve kerstballen op CX. Kunnen we dat gedokken? Eerst gedogen en dan dokken? Wie zal het zeggen. Wie lanceert de volgende themacolumn. Wordt het misschien weer eens tijd voor een onvervalste Raad wie ik ben? Read my lips!


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

12 reacties

Fem · 26 mei 2012 op 08:57

[img]http://www.hallaminternet.com/wp-content/uploads/2011/11/like_share.jpg[/img]

Libelle · 26 mei 2012 op 10:23

Goed geheimd stukje.

SIMBA · 26 mei 2012 op 11:11

Ik denk dat na dit stukje, volgend jaar íedereen bij de meeting wil zijn! :hammer:

Harrie · 26 mei 2012 op 12:33

Zo te lezen was het wel gezellig. Als er niets orjane te vieren valt ben ik erbij in 2013. 😉

arta · 26 mei 2012 op 14:32

Aaah, Mien, wat leuk!
Ik mis wel de achtpuntige ster, hoor!
😀

sylvia1 · 26 mei 2012 op 19:50

Leuk dat jullie avondje een column heeft opgeleverd!

Ferrara · 26 mei 2012 op 20:49

Ja, wrijf het ons maar even in dat we er niet bij waren. Wat mij betreft “eigen schuld, dikke bult”
Maar wat ik hier boven lees, wow daar wil ik volgend jaar bij zijn. Een paar uur heerlijk ouwenelen.

WritersBlocq · 27 mei 2012 op 23:34

Ouwenelen met zotten, inderdaad. Wel heel gezellig. Maar ik was erbij, en heb toch veel gemist – of gewist?? :eh: 😆 :toeter: 😉 😀

Mien · 28 mei 2012 op 19:14

Hmmm … een Raad wie ik ben … met verplichte woorden zoals ouwenelen, achtpuntige ster …
Het begint alweer te borrelen.
Wie heeft er nog suggesties?
Wie gooit hem erin?
Bedankt voor jullie reacties.

Mien

lisa-marie · 30 mei 2012 op 09:05

was even afwezig van de zon genieten in het waalse land en deze vind ik helemaal TOP 😆

Enne oranje “kerst”ballen breien en oranje adventswantjes zou dat een idee zijn??

arta · 30 mei 2012 op 16:57

Een oranje-schaap-voetbal met top-ster-patroon?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder