Atrako’s is Papiaments voor “overval”. Een vaste rubriek in het Antilliaans dagblad. Het volgende stuk stond in de krant van woensdag 17 feb. 2005. [i]Ontsteltenis en woede in Veeris (Curaçao), afgelopen week, nadat in de nacht van dinsdag op woensdag een buurtbewoner in zijn huis het onschuldige slachtoffer was geworden van twee elkaar beschietende politiepatrouilles. Meer dan twintig kogels werden er afgevuurd voordat de agenten beseften dat zij het vuur hadden geopend op collega’s in plaats van op vuurgevaarlijke voortvluchtigen. Een melding bij de politie dat in Charo door onbekenden schoten werden gelost, was de aanleiding voor een politieachtervolging van de vermeende daders. Die carnavalsnacht waren beide politieateams in burger gekleed. Terwijl de wagens met kogels werden doorzeefd, werd een politieagent in zijn been geraakt. Drie verdwaalde kogels drongen een nabijgelegen huis binnen. De man des huizes werd in zijn borst geraakt en is zwaargewond in het ziekenhuis vervoerd.[/i]

Geachte politieagenten te Curaçao.

Mijn buurvrouw is mij al jarenlang een doorn in het oog. Ze maakt altijd kabaal, zingt heel vals en ze laat haar honden in mijn tuin schijten. Haar smaak in kleding is een schande voor de hele buurt en haar chilli-con-carne is tot mijlen ver te ruiken. Ik heb er zo langzamerhand genoeg van.

Volgende week dinsdag ben ik de hele dag weg. Ik stel voor dat jullie twee politieteams naar haar huis sturen. Onder het mom van ‘verdachte personen’ hier en ‘voorvluchtige’ daar lijkt het mij het beste dat jullie haar veelvuldig neerschieten. Jullie schijnen daar ervaring in te hebben.

En als jullie dan toch bezig zijn, tegenover ons woont een kerel die te veel zuipt en zijn vrouw veelvuldig bedriegt. Ik heb dat uit eerste hand vernomen. Misschien kunnen jullie ook zijn huis versieren met een stuk of wat kogels. Niemand zal hem echt missen en voor jullie is het weer een mooie realistische gevechtsimulatie.

Ik bedenk me ineens dat mijn bazin op werk me ook al ettelijke malen het bloed onder mijn nagels vandaan haalt. Ze denkt dat ze de baas over mij mag spelen. Wat denkt ze wel die stomme trut. Ze woont aan de andere kant van het eiland, maar aangezien jullie volgende week dinsdag toch uit trekken, stel ik voor ook haar een bezoekje te brengen. Ze mag lijden.

Tenslotte vroeg ik me af of jullie de dader al hebben gepakt die vorig jaar het gore lef had om mijn fiets te jatten. Ik vermoed dat het een van de zoontjes van mijn schoonzus is. Die kinderen vragen om tuchtiging…om correctie… om een flinke afstraffing. Kunnen jullie niet hier en daar wat preventieve stokslagen uitdelen?

Nou, ik reken op jullie,

Groetjes, Mien

[img align=right]http://www.durieux.nl/www/images/image/columns/atrakos.jpg[/img]


6 reacties

Robster · 23 februari 2005 op 07:50

Jeetje wat een verhaal weer zeg, denk maar niet dat het alleen in het verre buitenland gebeurt hoor. Ook in Nederland worden dit soort blunders gemaakt. Erg goed column over een interessant onderwerp.

En idd die chili stinkt wel erg he 😛

Groet,
Rob.

pepe · 23 februari 2005 op 07:53

Dit had je nu niet moeten schrijven, ik heb plots een naar gevoel bij het vertrek van Mup naar curacao.

Jij bent goed aangekomen begrijp ik nu en schrijft van ver toch?
Suc6…

Mup · 23 februari 2005 op 11:41

En bedankt voor dit opbeurende bericht uit mijn a.s tijdelijke vaderland, maar ik ga toch 😛

Groet Mup.

sally · 23 februari 2005 op 22:50

Snel terug komen Dirkjan.

Voordat het te laat is.
En wij jouw columns moeten missen.
😉

Ma3anne · 24 februari 2005 op 09:47

Mup, ik hoop, dat je niet in de buurt van deze Mien komt te wonen. Wie weet kan hij/zij niet tegen boxershorts met hartjes. 😮

Fijne politieactie, zeg. Sjonge.

Mup · 24 februari 2005 op 13:21

Bedankt voor de tip Ma3, maar ben bang dat ze er maar aan zullen moeten wennen, heb net weer twee oude bijgevonden bij het opruimen 😳 en kan er geen afstand van doen,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder