We gaan. We doen het gewoon. We hebben genoeg van het leven van alledag. Trein, creche, supermarkt, schoonmoeder: van elke werkdag en elk weekeinde kunnen we vooraf voorspellen hoe het zal verlopen; te zelden biedt ons geregelde tweeverdienersleven ons een verrassing. Wat we zoeken is avontuur. Dus we gaan. We hebben onbetaald verlof genomen en in oktober is het zover: drie maanden vrijheid lachen ons toe. Waar denk je aan bij vrijheid? Aan Amerika. In het wilde westen, het land van de onbegrensde mogelijkheden moet onze droom van avontuur en weg-uit-de-sleur werkelijkheid kunnen worden.
We gaan naar Amerika. Op zoek naar voorpret tikken we op internet ‘Amerika’ en ‘camper’ in bij een zoekmachine. Bovenaan een lange lijst met zoekresultaten prijkt prominent Jan Doets America Tours. Doets = USA staat erbij, Doets is Mr. America # 1. En: het goedkoopste adres voor camperhuur. Dat trekt onze belangstelling. Via de website worden we uitgenodigd voor een themapresentatie over avontuurlijke camperreizen door de States. Als we langskomen op het kantoor in Heerhugowaard zal alles wat we weten moeten ons worden uitgelegd.
Dus op naar Heerhugowaard. We hebben van te voren een bevestigingsbrief gekregen, compleet met routebeschrijving. Ook zonder die aanwijzingen hadden we het reisbureau nooit kunnen missen. Al van verre zien we de woorden Mr. America # 1 in neon op het dak van een protserig gebouw aan en uit flitsen. Eenmaal binnen worden we met wat ander Amerikavee naar de videosaloon geleid. Okee, we zochten wild west dus nu niet zeuren. Het volgende uur wordt duidelijk wat avontuur @ la Doets betekent. De video, gepresenteerd door een sportieve blonde jongeman met baseballcap, laat ons al het moois dat Amerika te bieden heeft alvast full color zien. Dan weten we wat we kunnen verwachten. Onze camper zal uitgerust zijn met het speciale neverlost navigatiesysteem; we willen tenslotte niet verdwalen, of wel soms? Het kostenplaatje wordt ons nauwgezet voorgerekend. Niet alleen de camperhuur, maar ook de prijs van een pak koffie in de supermarkt, de toegangsprijs voor elk mogelijk museum – vergeet niet naar de voordelige gezinskorting te vragen! -, en de kosten van een liter benzine krijgen wij tot drie cijfers achter de komma zwart op wit. Natuurlijk willen wij ons verzekeren via het Mr. America # 1 plus pakket, of willen we soms het risico lopen huizenhoge claims aan onze broek te krijgen?
Na de presentatie mogen we op de parkeerplaats een kijkje nemen in de speciaal uit Amerika overgevlogen levensgrote kampeerwagen. Fijn, nu hoeven we over de uitrusting – hangt er wel een toiletrolhouder in de wc? – en indeling – handig, die extra bergruimte onder de banken! – van ons rijdende vakantieverblijf tenminste ook niet meer spanning te zitten.
Met een stapel van tenminste tien Jan Doets gidsen en folders – ‘lees alles thuis nog eens rustig na’ – lopen we naar buiten.

Een dagje Doets is al een avontuur op zichzelf.

Categorieën: Reisverhalen

1 reactie

Godspeed · 28 april 2003 op 12:36

Zit er ook een internet aansluiting in de camper?

Kun je ons wekelijks bijpraten over jullie avonturen in de USA.:-D

TIP: Biketoberfest in Daytona Beach
[url=http://www.daytonabeach.com/FeBiketoberfest.asp]Biketoberfest info[/url]

Dit is pas echt avontuur!! :pint:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder