Heerlijk lig ik hier. Languit op mijn linkerzij, op de vloerbedekking, met mijn achterbenen gestrekt en met mijn rechtervoorpoot op de drempel van het balkon. De zon schijnt lekker warm op mijn vacht. Er loopt een vlieg op de bloembak. Ik sta op en besluip hem. Maar voordat ik bij hem ben vliegt hij alweer weg. Jammer.

Ik ga op het beton zitten en kijk spiedend naar beneden, de lager gelegen balkonnetjes langs.

Die rooie van de achtste verdieping en drie huizen verderop, wordt steeds dikker. Minous heet ze. Ze heeft net een nest gehad en nu zit ze weer met jong. Echt een lellebel dat beest.

Ik steek me kop door de spijlen van het balkon en zie op de vierde etage Verbrugge liggen, zo heet die zwarte kater. Verbrugge is ooit door een misstap naar beneden gelazerd maar hij heeft het overleeft. Hij verwacht nu dat iedereen voor hem buigt. Nou mij niet gezien, ik loop wel even om als ik hem tegenkom.

Hiernaast hebben ze een hond, maar daar hoef je natuurlijk niet naar te kijken. Die maakt wel erg veel lawaai, blaffen en zwaar ademen. Ik krijg het idee dat hij niet van ons kat- achtigen houdt. Goed dat er een hek tussen ons in staat.

Oh kijk, daar beneden op dat terrasje, daar loopt van Zijl. Van Zijl is een Cyperse kater en hij mag wel langs alle terrasjes lopen; geen twee of viervoeter die hem daar wegjaagt.

Ho stil ….: een duif op de balkonrand. Heel voorzichtig besluip ik hem. Ik zak diep door mijn poten zodat hij mij niet ziet, mijn oren plat langs mijn kop. En net als ik vlakbij ben dan vliegt hij weg. Gênant gewoon, om zo door een vogel behandelt te worden, want je weet nooit wie er naar mij kijkt. Wacht maar: ik krijg je wel een keer.

Ik ga lekker naar binnen, slokje water drinken en misschien staat er nog wat te eten. Zo niet dan ga ik in de zijkamer op de stoel liggen, op mijn dekentje.
Al deze indrukken maken slaperig. Gaaaaaap…

Categorieën: Verhalen

7 reacties

SIMBA · 26 april 2012 op 14:31

:lach:

Mien · 26 april 2012 op 16:59

[color=FFFFFF]…[/color]

Leuke column Prlwytskovsky!

Ik snoezelde als het ware met je mee.

Moest ook even aan [b][u][url=http://www.isleofavaloncathaven.com/maukie.htm]Maukie[/url][/u][/b] denken.

Ook zo’n leuke poes.

Vooral kriebelen op z’n borst en voorhoofd vindt ie leuk.

Mien

vanlidt · 26 april 2012 op 20:59

Dit is wel een kat die ’t kofschip niet in het midden houdt :hammer:

pally · 26 april 2012 op 22:32

Gewoon heel grappig! En dan die gekke namen, doen ze bij honden meestal niet. Waarom niet eigenlijk? Weet jij dat Prlewyt?

groet van pally

JanBontje · 26 april 2012 op 22:39

Leuk geschreven, lekker relativerend, ontspannen. Mag in deze tijd ook wel eens… 🙂

WritersBlocq · 26 april 2012 op 23:18

Heel leuk, en zo te lezen is de lente aardig aan het doordringen tot mens en dier. Genieten!!

Ferrara · 27 april 2012 op 12:35

Voor de kattenliefhebber een fijn verhaal. Genoten!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder