Beste Marcus,

De Laatste tijd zeuren mensen nogal, vind je niet?
Nooit is er eens iets goed.
Op tv komen er al jaren geen leuke programma’s meer, een eigen bedrijf starten is uit den boze, want dat kan niet in deze tijd, je moet vaker de auto laten staan, want dat is beter voor het milieu. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar vaak als je iets nieuws bedenkt of onderneemt word het vaak binnen 5 minuten weer afgekraakt. Vergelijk het met de geboorte van een kindje, waarbij je, als het kindje je niet aanstaat, niet afwacht hoe het zich ontplooit maar meteen weg pleurt of met pek en veren in een rieten mandje in de stromende rivier kiepert. Een succes wordt in ons land altijd meteen een megasucces, iets want minder geslaagd is, is meteen een flop. Vergelijk het met AZ. Voor de tweede keer in de lange historie van de club is AZ kampioen geworden. Louis van Gaal word meteen gezien als de beste trainer van Nederland. Ik vind het knapper als je kijkt wat Leon Vlemmings met Feyenoord presteerde. Van plek 16 naar plek 7. Iedereen schreef Feyenoord af en niemand dacht meer aan play-offs, maar ze werden wel behaald en meer zat er ook echt niet in dit jaar.
Dát vind ik pas een toptrainer, als je dat voor elkaar krijgt. Maar als jij als enige zegt dat je vind dat Leon Vlemmings een betere prestatie heeft neergezet dan Louis van Gaal, dan durf je dat niet snel te zeggen in deze tijd, want dan heb je er volgens kenners geen verstand van. We denken een eigen mening te hebben, maar lopen ondertussen braaf met de kudde mee.

Maar ik heb een idee voor een televisie programma: Het gaat om een boksprogramma. Zet 2 mensen in de ring tegenover elkaar die niet met elkaar door één deur kunnen. Wie maakt wie af? Dat vinden wij als Nederlanders geweldig, leedvermaak;

In de ring staat Giobro8, deze zelfingenomen, vrolijke, niet leuke, jongen word in elkaar gebeukt door..Ach wat maakt het ook uit, als hij maar in elkaar gebeukt word. Giobro8 is nu eenmaal iemand die het hart op zijn tong heeft en daar moet hij maar eens mee stoppen word er regelmatig gezegd. Maar waarom zou ik niet mogen zeggen wat ik vind of denk? Dit is toch een vrij land? Dus krijgt Giobro8 in de ring de eerste trap in zijn ballen,.Het bloed komt uit zijn mond. Het publiek rondom de ring kijkt naar het gezicht van Giobro8. Hij heeft de situatie niet onder controle. Hij lijd echt. Men gilt het uit van genot. Eindelijk krijgt die etter eens wat hem toekomt. Giobro8 slaat terug. Dan komt er een man aangerend die een witte handdoek in de ring gooit.
De scheidsrechter is boos en vind, Marcus dat jij je er niet mee mag bemoeien, terwijl jij alleen maar die handdoek gooide zodat ik het bloed van mijn gezicht kan vegen. Toch nog iemand die het zielig voor me vind.
Een tweede klap, Giobro8 verliest zijn tanden, zijn rechteroog en het allerleukste, de controle.

Nu lijkt bovenstaande een beetje overdreven, Marcus. Maar dit is niets vergeleken bij wat er over mij soms gezegd word, alleen omdat ik een mening geef. Als je het ergens niet mee eens bent en je gaat een discussie aan, kan er soms een sterke haat ontstaan. Nu weet ik wel dat je ook je vrienden, en je succes in je leven zelf moet verdienen. Maar waarom zijn er altijd mensen waarbij je de belichaming bent van alles wat slecht is?
Zoek eens op google naar de echte naam van Giobro8 en zet daarachter eens het woordje ‘lul’, slecht, of iets anders neer en je zou zomaar eens op weerzinwekkende pagina’s kunnen komen.
Ik denk dat het door mij bedachte boksprogramma Boxen zomaar eens een succes zou kunnen worden.

Groet,


7 reacties

LouisP · 10 juni 2009 op 17:09

Bro,
Daarom is ColumnX leuker dan bladen en kranten waar columns in staan! Stukken als ‘Beste Marcus’ kun je nergens anders lezen!
Enne….
Je hebt geen verstand van voetbal!

gr.
L.

Kuin · 10 juni 2009 op 17:12

Ik ben inderdaad even gaan googelen met je naam en zag dat we al wat eerder iets met je te stellen hadden. Namelijk het plagieren van columns zonder verdere bronvermelding. Meestal figuren die wanhopig op zoek zijn naar erkenning, aandacht, en al wat nog meer in die categorie valt.

Deze brief aan ene Marcus, (wie is dat in godsnaam?) is ook een opstel van een onzeker figuur, wanhopig op zoek naar erkenning. Ik vind het vreemd dat je dat op deze manier probeert te verwoorden, of ik moet het helemaal mis hebben??

Ik neem aan dat je hier tegen kan, je bent zelf immers ook op zoek naar de acceptatie van anderen om jouw ongebreidelde mening.

Kuin · 10 juni 2009 op 17:16

Al vind ik WEL dat je verstand van voetbal hebt. De prestatie van Leon Vlemmings is inderdaad een goede prestatie, ware het niet dat hij als assistent net zo goed medeverantwoordelijk was voor de zestiende plaats. Tenslotte hebben we hier te maken met de duurste assistent van Nederland na zijn transfer van NAC naar Rotterdam.

By the way: Louis van Gaal is wel de beste trainer van Nederland. Of in ieder geval één van de beste!

lisa-marie · 10 juni 2009 op 19:02

lekker zeuren is goed voor de mens!
In de een na laatste alinea gebruik je naar mijn mening je naam teveel, dat leest niet lekker.
Enne… van voetbal heb ik geen verstand maar van televisie programma’s wel en Boxen gaat het niet halen; is niet zielig genoeg. 😀

Mien · 11 juni 2009 op 10:14

Moest gelijk denken aan Aurelius.
Zou je goed staan zo’n aureooltje.

[img align=left]http://imagecache.allposters.com/images/pic/LIFPOD/1118136~Bust-of-Marcus-Aurelius-Roman-Emperor-Posters.jpg[/img]

Je vordert in je schrijven.
Nu alleen nog ergens wat ’t’s vinden om achter ‘vind’ te plakken.
Dat ‘dt’ dat wil maar niet lukken bij jou.

[quote]Een tweede klap, Giobro8 verliest zijn tanden, zijn rechteroog en het allerleukste, de controle.[/quote]

Deze zin vond ik mooi gevonden.

Mien (maakt altijd schoon schip met Ajax)

Nimrod1979 · 11 juni 2009 op 12:53

Ik zou kijken!
Maar wie is Marcus? :oeps:

giobro8 · 11 juni 2009 op 13:26

Aan iedereen:
Leuke berichten allemaal, bedankt daarvoor.
Mijn bedoeling is om altijd om met een aanhef te beginnen als ‘ lieve’ of beste. De personen die ik daarvoor gebruik, zijn altijd mensen uit mijn persoonlijke omgeving, dus vandaar dat niemand van jullie deze mensen kent.

Enne.. Mien.. Ik zal op de DT’s gaan letten. Ooit komt het goed, ik beloof je het je. Bedankt voor je reactie

Geef een reactie

Avatar plaatshouder