Beste… Hoe heet je ook al weer?

Herinner je je nog dat we vorige week bij een militair domein drie mijnen hebben gevonden? Je vroeg je af wat er zou gebeuren als er eentje zou afgaan… Wel … Dan zeggen we op de kazerne dat we er toch maar twee gevonden hadden… Maar genoeg over dat gevaarlijke speelgoed. Ik stond vandaag te praten met nog wat andere soldaten. Eigenlijk moesten we rondjes lopen, maar tussendoor praten was gezelliger. We hadden het over het IQ. De commandant had ons bezig gehoord en zei dat men al lang een andere eenheid had gevonden om je slimheid uit te drukken: de tair. We wilden nu niet dom over komen en knikte wat met ons hoofd van, ja, we hebben er wel al iets van gehoord. Hij legde het uit:” Einstein was heel erg slim, hij was een megatair. Ik ben uiteraard niet even slim en ben een kilotair…en dan heb je uiteindelijk de militairen nog…” Wat zou hij daarmee willen bedoelen denk je?

Later kregen we een test op het handgranaatgooien. Diegene die het beste was kreeg een mogelijkheid om te promoveren. Gedaan met al dat lopen dus! We zaten allemaal braaf in een hutje te wachten op het teken. Wanneer ik mijn naam hoorde holde ik naar buiten, nam mijn granaat, wrong het pinnetje eraf en gooide het naar het kippenhok. Met een grote knal vloog de hele boel in de lucht. “Jij idioot!!” Antwoordde de commandant. “De kapitein moest juist de kippen voeren…Jij kan je promotie wel vergeten!” Oeps…foutje…dat kan iedereen toch wel eens overkomen zeker…

Ze waren er niet zeker van dat mijn toevallige foutje wel zo toevallig was. Ze stuurde me daarom naar de militaire arts om mijn ogen te laten testen. Want blijkbaar was de kapitein duidelijk te zien in het kippenhok. Ze geven me een kaart en vroegen me om te zeggen wat erop stond. Als ik nu zou afgekeurd worden had ik weer heel wat vrijheid! Hoe zou je zelf zijn? Ik zei “Welke kaart?” De dokter hield een bezemsteel in de lucht en ik zei hem dat het een potlood was.

Wat is het vervolg denk je? Ik werd afgekeurd en ging het vieren in de bioscoop. Als de film afgelopen was en het licht weer aanging zag ik dat die oogarts vlak achter mij zat. Ik was wat geschrokken en vroeg al snel “Weet u of dit de bus naar de kust is?”Zou het opgevallen zijn denk je?

Maar nu moet ik je stilaan laten…Want de hele stad draait om me heen en als ik mijn thuis zie stap ik naar binnen…kwestie van mijn huis niet te misse…

Groetjes, Ikke

Categorieën: Verhalen

6 reacties

WritersBlocq · 20 april 2005 op 18:19

Hoi Merel,
dat zijn wel heel veel …, maar niet op de i.
Na 2 x lezen trekken ik 1 conclusie. Meer- en enkelvoud en tegenwoordige en verleden tijd kloppen niet overal. Ik vind het zonde dat het rommelig is geschreven. De humor, m.n. over die bus, zit er wel in.
Volgende keer beter zou ik zeggen. Groetje, Pauline.

viking · 21 april 2005 op 09:23

😮

Louise · 21 april 2005 op 09:23

Beetje in benevelde toestand geschreven? 😉

Mosje · 21 april 2005 op 10:34

Acht soldaten worden in de oorlog op verkenning gestuurd. Jullie moeten om 17.00u thuis zijn! Zij de generaal. Ze gingen alle 8 weg. Om 17.30 kwam de eerste terug. Waarom ben je zo laat? Soldaat:Ik reed gewoon op mijn brommer,dat ging goed,maar toen was mijn benzine op. Ik leende toen van een boer een paard,maar later ging het paard dood. Dus moest ik naar hier lopen. Om 18.00 kwam de tweede soldaat binnen met precies het zelfde verhaal van de brommer en het paard. toen om 18.30 de volgende met ook dat verhaal,en alle andere soldaten behalve een kwamen terug met dat verhaal.De andere was nog weg. Toen om 22.00u de laatste kwam, Zei de generaal:Jouw brommer ging zeker ook kapot en jouw paard ook dood? Soldaat:Nee hoor! Mijn brommer deed het best. Maar op de terugweg moest ik al die stilstaande brommers en dooie paarden in de sloot gooien!
😀

Dees · 21 april 2005 op 11:58

Origneel is het wel 😛

Li · 21 april 2005 op 21:50

[quote]Wat zou hij daarmee willen bedoelen denk je? [/quote]

Sanitair 😕

Geef een reactie

Avatar plaatshouder