Eindelijk. Eindelijk heeft het management mij weer voorzien van een eigen identiteit. Na een jarenlange periode van hersenspoeling, dat er geen verschil meer bestaat tussen vrouwelijke en mannelijke collega’s, dat gelijkheid in kansen niet eens relevant meer is want er ís geen sprake meer van onderscheid, is het roer rigoureus omgegooid. De directie heeft in zijn oneindige wijsheid besloten dat de sekseverschillen weer mogen. En dat niet alleen, het moet zelfs weer gepropageerd worden. Fluitend ga ik de laatste tijd weer naar mijn werk. Ik begin mijn dag met meer dan een gemiddeld aantal bekers koffie en verheug me al op de aandrang die ik binnen het uur voel opkomen. Ik spoed mij door de gang richting hal want daar, achter die witte deur op de kop van de rechtervleugel, daar wacht mij de rolbevestiging die ik al die jaren zo node heb gemist. Het kleinste kamertje kan mij niet groot genoeg zijn. Want iedere deur schreeuwt mij in hemelsblauw toe: “Je bent een man, laat het zien, draag het uit!”. Weg met al die taboes op ongewenste intimiteiten op de werkvloer. Het mag weer!

Mijn vrouwelijke collega’s waren ook al zo enthousiast. Regelmatig zie ik de dames met hun tasjes en poederdoosjes, liefst gezamenlijk en soms zelfs gearmd, onderweg naar hun knalroze droomdomein. Ik moet zeggen, of lijkt het maar zo, dat ze er sinds de metamorfose van de toiletgroepen ook veel vrouwelijker en verzorgder zijn gaan uitzien. Het kost wat extra minuten maar dan heb je ook wat.

In de inmiddels steeds drukker wordende wandelgangen heb ik vernomen dat de dames opteren voor een sfeervolle verlichtingslijst rond de spiegels en extra hoge make-up krukken voor de wastafels, zodat de vrouwelijke kenmerken nog beter geaccentueerd kunnen worden. Een werkgever die rolbevestiging hoog in het vaandel draagt zal dat toch niet kunnen weigeren?

Van mannelijke collega’s, en dan met name de wat oudere onder ons, kreeg ik te horen dat plasproblemen plotseling tot het verleden behoren. Men klettert en spettert er nu weer lustig op los. De pillen voor de prostaat kunnen nu definitief uit het kantoorbeeld verdwijnen. Dat zal heel wat bureaubladen een stuk overzichtelijker maken.

Al met al zijn we er een stuk op vooruit gegaan, ons kantoor De Knip leeft weer! Namens alle collega’s wil ik dan ook graag onverbloemd mijn dank uitspreken aan het management voor de uitstekende keuze om de traditionele kleuren voor mannen en vrouwen op de toiletgroepen in ere te herstellen. Dat vereist daadkracht en normbesef.

Is het nog een idee om de huisstijl van de Belastingdienst aan te passen? Lijkt me een kleine investering om de gele streep door een felroze te vervangen. En er gaat een geweldige voorbeeldfunctie van uit!

Categorieën: Gein & Ongein

KawaSutra

Columnist (nou ja) van 2005 t/m 2012 Een voorzichtige comeback in 2017 Het leven, daar gaat het om!

19 reacties

Nana · 19 april 2009 op 09:41

Van mij mag je het nog bonter maken!

SIMBA · 19 april 2009 op 09:55

Agossie…jaren van worsteling, maar dan nu gelukkig erkenning in de vorm van een blauwe plee.
Hoe makkelijk kan het ooit zijn…. 😆

WritersBlocq · 19 april 2009 op 10:30

Zeldzaam veelzijdig, zoals jij kunt schrijven Kawa. Echt geweldig! Grappig stukje ook, ik zie het helemaal voor me. Hebben ze daar nog een vacature? Kunnen we duo’en voor het personeelsblad
😀

[quote]De directie heeft in zijn oneindige wijsheid besloten dat de sekseverschillen weer mogen.[/quote]
Directie is vrouwelijk. Net als erectie.

Vette groet, Pauline.

DreamOn · 19 april 2009 op 10:51

😆

Geweldig, met heel veel plezier gelezen!

LouisP · 19 april 2009 op 10:51

K.
Titel héél leuk in combinatie met ‘de Knip’ en belastingdienst.
Goed stuk!

groet,
L.

arta · 19 april 2009 op 11:56

😀
Leuk!
Al miste ik wel de vieze plaatjes op het herentoilet, als de baas dan toch rolbevestigend bezig is…:-D

doemaar88 · 19 april 2009 op 17:00

Leuk stuk Kawa, grappige uitsmijter 😀

bert · 19 april 2009 op 21:32

Leuk geschreven. Dit keer niet over blond en blauwe ogen maar over de blauwe bril en felroze streep. Zo mag ik ze ook graag van je lezen.

Dat directie vrouwelijk is had ik ook niet gedacht maar dat past wel goed bij haar veranderde inzicht. :lach: :lach: :lach:

Waarom directielid nu dan weer onzijdig is …….

Dees · 19 april 2009 op 21:36

Even een nutteloos maar leuk weetje tussendoor… Roze is van oudsher de kleur van jongens en blauw de kleur van meisjes. Roze, want rood werd te schreeuwerig geacht voor babies, vandaar wat wit door de krachtige kleur. Begin vorige eeuw is eea omgekeerd naar aanleiding van de komst van jeans. Blauw en geassocieerd met stoer. Ineens was knalroze inderdaad het domein van de vrouw. Het kwam in me op. Leuk stukje en lang leve het damestoilet 😀

Mosje · 19 april 2009 op 22:21

Uh, begrijp ik goed dat ongewenste intimiteiten bij het kopieerapparaat ook weer mogen?

champagne · 20 april 2009 op 00:03

Heerlijk stukje, kawa! 😀

Ma3anne · 20 april 2009 op 07:03

[quote]…daar wacht mij de rolbevestiging die ik al die jaren zo node heb gemist.[/quote]
Dat herinnert mij eraan, dat ik op mijn badkamer ook al jaren de rolbevestiging mis. Wordt tijd dat ik die eens op ga hangen.

Heerlijke en dameslijke column! :hammer:

Mup · 20 april 2009 op 08:37

Dus naar de baas om te klagen over ongewenste imiteiten en zeggen; ‘hij zit nooit eens aan me’ is er niet meer bij :pint:

Groet Mup

lisa-marie · 20 april 2009 op 16:24

Heerlijk ik heb er van gesmuld en genoten en ja van mij mag het: weg met de gele streep, op naar felroze:-D

KawaSutra · 20 april 2009 op 22:25

@WB: Ja, inderdaad, onze directie is ook voor een groot deel vrouwelijk. En ik maar denken dat er niets mannelijker is dan een erectie. 😀

@Louis: Niets verzonnen in deze column, nou ja, bijna niets. 😉

@Dees: Wat leuk, jouw informatieve aanvulling, nooit geweten.

@Mosje: Zolang er mannen zijn met vrouwelijke erecties ben ik bang dat je het goed hebt begrepen. De bijnaam is niet voor niets copuleerapparaat. 😀

@Ma3: Ja, wat een geweldig woord is dat toch, rolbevestiging. Nederlands is zo’n leuke taal!

Wat een leuke reacties! Bedankt daarvoor.

Neuskleuter · 21 april 2009 op 22:20

Ik heb erg gelachen om je column. Hebben de urinoirs nu ook van die bullseye dingen, om de mannelijkheid te bevestigen (en om de toiletmeneer/juffrouw het makkelijk te maken?)

Ik dacht in de tweede alinea trouwens dat het meer om blote benen en te kleine topjes e.d. zou gaan, maar het bleek puur op de toiletten gericht. Dat maakt het weer origineel, ook al is het echt gebeurd, gezien je reactie.

KawaSutra · 22 april 2009 op 00:17

Haha, nee hoor, ook de toiletgroepen zijn uniseks behoudens dan de nieuwe kleurstelling. Geen urinoirs dus en ook geen bullseye.

pally · 23 april 2009 op 10:06

Ik had hem bijna gemist, Kawa, en toen ik hem gister las, kwam mijn reactie, vraag me niet hoe, onder een andere column terecht!Er is al veel over gezegd, maar ik vond hem ook spetterend leuk! xxPally

Mien · 27 april 2009 op 13:42

Tot op en over het randje deze column.
Heb gelachen.

Nu weer innoveren hoor: een co-toilet misschien … :hammer:

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder