Ik nam de telefoon op. Een charmante jongedame, zo te horen. Of ze mij mocht bijpraten over het dichten van mijn dreigende pensioengat. Ogenblikje, juffrouw, dan kleed ik mij snel even uit. Toen ik kort daarna de hoorn weer ter hand nam, had ze opgehangen. Ik snap er niets van, want in Engeland is dit de nieuwe mode. Naakt bellen. Eén op de drie Britten doet het af en toe. Tsja, Engeland staat bekend om meer dan zijn lelijke architectuur en de eigenaardige gewoonte om met z’n allen aan de verkeerde kant van de weg te rijden. Zo’n 40 procent van de Britse mannen en 27 procent van de vrouwen belt zo nu en dan zonder kleren aan. Naar ik aanneem, is het feit dat je door al die quasi-goedkope telefoonaanbiedingen wordt uitgekleed niet de enige reden van dit rare gedrag. Maar ik vind het knap ingewikkeld.

Ik hou wel van Brits. Ze hebben rare dingen die ze als ontbijt eten, ze zijn in het algemeen erg hartelijk en ze maken goede muziek. Dus ik draag in Nederland met graagte hun gedachtegoed uit. Maar het was wel wennen. Zeker toen ik vanmorgen tot de conclusie kwam dat de batterij van mijn mobieltje leeg was. Gelukkig vond ik op de Coolsingel een telefooncel. Snel uitgekleed, telefoonkaart erin, mee met oom agent. Brits bellen: die stomme smerissen hadden er nog nooit van gehoord.

Ach ja, je wilt trendsetter zijn in eigen land, en dat gaat dan niet zonder slag of stoot. Binnenkort eens even met Scarlett bellen. Effe vragen of die blonde stoot zich voortaan even helemáál kan uitkleden, als ze ons weer gouden bergen belooft. En proberen een dealtje te sluiten: dat als tegenprestatie die Beau van die mislukte nieuwe tv-zender dan al zijn kleren aanhoudt… Want zo’n studentikoze bal die zelfs zijn oerdegelijke HEMA-slip heeft uitgetrokken, dat lijkt me geen prettig gezicht. Vraagje: hoe bel je in hemelsnaam de Wegenwacht als je met pech staat, midden op de A 4? Lijkt me geen fijn idee, want in een auto met pech doet de verwarming het meestal ook niet meer.

Maar er zitten ook voordelen aan. Geheel ontkleed heb ik gisteren de Belastingtelefoon gebeld, met de vraag of er in verband met mijn aangifte nog wat viel af te trekken. Dat dan weer wel.

************************************************
* Troy schreef onlangs: “Toch hoop ik dat je een keer een poging doet tot non-politieke fictie.” Graag gedaan 😉


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

24 reacties

Ma3anne · 29 maart 2006 op 08:41

Poging geslaagd! 😀

wendy77 · 29 maart 2006 op 08:56

Missie inderdaad geslaagd. Heel geestig geschreven dit.
Ik heb dit weekend doorgebracht in de sauna. Het is een aparte gewaarwording dat naakt bellen. Het is alleen lastig te bepalen waar je je mobieltje moet laten 😀

DriekOplopers · 29 maart 2006 op 09:16

@Wendy: qua mobieltje in de sauna: ik hoop maar niet dat het zo’n mobieltje was dat ook foto’s kan nemen 😆 😆 😆

Dirty Driek

Mosje · 29 maart 2006 op 09:30

Brits bellen, ik kende het nog niet. Nou ja, ik kende het wel, maar wist niet dat het zo heette.
😛

wendy77 · 29 maart 2006 op 09:44

[quote]@Wendy: qua mobieltje in de sauna: ik hoop maar niet dat het zo’n mobieltje was dat ook foto’s kan nemen [/quote]

Jawel Driek, maar mijn raampje was beslagen 😀

Chantal · 29 maart 2006 op 09:58

😀 😀 Leuke column

bert · 29 maart 2006 op 10:31

[quote]Vraagje: hoe bel je in hemelsnaam de Wegenwacht als je met pech staat, midden op de A 4?[/quote]
Genieten, deze column. 😀 😀 😀

senahponex · 29 maart 2006 op 10:49

Zeer geslaagde column, had nog nooit van brits bellen gehoord, ik heb het op de zaak geprobeerd. 😀 😀

Kees Schilder · 29 maart 2006 op 12:20

hear hear!

Nana · 29 maart 2006 op 13:58

Dank je Driek even kunnen lachen in mijn eentje nakend achter de computer. Is een oude Skandinavische gewoonte? 😀

Anne · 29 maart 2006 op 14:12

Leuk Driek!
Groet van Anne

Dees · 29 maart 2006 op 15:10

Leuk Driek! Experiment erg goed gelukt 😀

WritersBlocq · 29 maart 2006 op 21:07

More more more!

Raindog · 29 maart 2006 op 21:36

Ja, erg leuk Driek. Ik vond niet alle bruggetjes even geslaagd maar in de breedte een zeer geslaagd experiment denk ik. Ook wel eens leuk om iets van je te lezen waarin niet perse één of meerdere personen verbaal worden gekoppensneld.

Dan nog even een poging van mij om jou te koppensnellen, zij het zeer bescheiden…. Dat stukje natekst onder je column he? Nooit weer doen, erg fout. Als je het voor Troy geschreven had had je het hem evengoed kunnen mailen en hier niet hoeven plaatsen. Zo’n tekstje trekt mij als lezer meteen na het slot pats boem uit de column. Tijd om na te grijnzen is er niet en dat is jammer. Je nadere uitleg had prima in de reactiestroom gekund. Je had ons zelfs mogen bellen. Dan wel het liefst weer vanuit een telefooncel natuurlijk.

😉

DriekOplopers · 29 maart 2006 op 21:50

Okee, inderdaad, ik verstoorde wreed het nagenieten. Maar ik weet het goed gemaakt: ik verzin wel even een ander eind, zonder naschrift:

Toch heeft dat Brits bellen ook wel zijn goede kanten. Volgelgriep? Hoeven we niet meer bang voor te zijn. Voordat we door deze enge ziekte worden getroffen hebben we toch al met z’n allen het loodje gelegd. Kou gevat…

Li · 29 maart 2006 op 22:18

Is Brits bellen alleen voor linksdragenden 😕 😛

KawaSutra · 30 maart 2006 op 00:43

Was dit fictie dan? Leuke column Driek!

Trukie · 30 maart 2006 op 00:47

Niet alleen Troy, maar ook ik vind het leuk dat je de handschoen opgepakt hebt om eens zonder razende en tierende kanonskogels op nietsvermoedende politici onze rustige breinen probeert wakker te schudden.
En inderdaad, experiment geslaagd.
Met plezier gelezen.

Troy · 30 maart 2006 op 12:56

Doe ik een verzoeknummer, mis ik bijna de column in kwestie zelf :red: Ik vind het zeker een geslaagde poging. De meeste dingen zijn al gezegd en wat betreft de reacties kan ik me nog het meest bij Trukie aansluiten. Bedankt voor je inwilliging van mijn verzoek! Een sympathieke poging 🙂

Mup · 30 maart 2006 op 15:00

[quote]Ik hou wel van Brits.[/quote]
Ik ook, zoals netjes in een rij in de breedte wachten tot de dubbeldekker komt, genoten van deze column,

Groet Mup.

KingArthur · 30 maart 2006 op 15:10

Mijn hang naar de UK is bij deze verklaard. Mijn dank.

Prlwytskovsky · 30 maart 2006 op 18:04

Driek: dat Brits bellen doe je dat links terwijl je linksgeroerde yoghurt eet? Goed verwoord en ik heeft gelache.

Senahponex: eenmansbedrijfje zeker?

senahponex · 31 maart 2006 op 09:42

Nee hoor Prlwytskovsky er werken 300 vrouw/ man
😀 😀

P.S.

Stichting bevordering brits bellen 😀 😀

pepe · 1 april 2006 op 22:34

Beetje late reactie, maar ik heb onder mijn bureau gelegen, hij is echt leuk!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder