“Filippijnse vrouwen, die vind ik het lekkerst. Zo’n klein slank poppetje met ravenzwart haar, een bruin velletje en ogen als kooltjes. Die lijken altijd jong te blijven; ook al zijn ze dik in de vijftig. Dan is het net alsof je altijd een jong strak wijfje hebt.” De man met het gezicht als een wegenkaart en het uiterlijk van een zwangere mensenaap haalt een rode zakdoek uit zijn zak en snuit luidruchtig zijn neus. Hij bestudeert het resultaat, vouwt een rolletje van zijn snotlap, veegt het zweet ermee uit zijn nek en smiespelt: ,, Ze doen alles voor hun vent. Ze verwennen je, zijn gehoorzaam en huiselijk. Ze halen je krant en je pantoffels en trekken een flesje bier open zonder dat je erom vraagt. Zeg nou zelf: wat kan een man nog meer wensen. Kijk, daar loopt er eentje.” Begerig staart hij naar een sierlijke Aziatische dame.,,Dit vrouwtje loopt elke zaterdag over de markt. Heb jij haar wel eens met een kerel gezien?”

De man naast hem schudt zijn hoofd. De vetkwab onder zijn kin drilt gezellig mee.,, Nee, daar heb ik niet opgelet want ik val niet zo op Aziatische vrouwen. Ik houd meer van Surinaamse dames. Die hebben een prachtig wit gebit, een gulle lach, lekkere stevige billen en een volle boezem waar ze je maar al te graag tegenaan drukken. Daar heb je tenminste houvast aan.” Met twee handen wrijft hij over zijn tonnetjesdikke buik en likt verlekkerd met zijn tong over zijn bovenlip. In de linkermondhoek glinstert een kloddertje spuug. ,, Mmmm, en koken dat ze kunnen. Het water loopt me in de mond. Kousenband, trafasi, pindasoep, kip masala. Man, je eet je vingers erbij op. Surinaamse vrouwen zijn dol op verzorgen en het zijn fantastische minnaressen. Ik zou het wel weten. Als ik mocht kiezen dan nam ik een Surinaamse.”

Samen turen ze naar de lange rij passanten. Ze knijpen hun kippige oogjes tot spleetjes en speuren naar een aantrekkelijke prooi. Af en toe stoten ze elkaar aan en klakken goedkeurend met hun tong. De man met de lillende onderkin slaakt een diepe zucht en zegt met een met spijt doorspekte stem.,,Weinig kans, ik weet zeker dat mijn Greet haar meteen de deur uitschopt.” De man met het wegenkaartgezicht knikt instemmend. ,, Ja, ik snap wat je bedoelt. Mijn Annie pikt het ook niet. Tja, het is dat ik al een vrouw heb, maar anders nam ik een Filippijnse.” Zijn bondgenoot knikt begripvol. ,,En ik een Surinaamse.”


Li

Liever gek dan 'grijs'. (O)mama Li doet maar wat. Schrijft voor een scholengroep, een ouderenblad en voor schrijfgroep Undercover. Is na 10 jaar weggereorganiseerd bij het Alphens Nieuwsblad. Werkte 30 uur per week als bovenschoolse coördinator TSO bij SCOPE Scholengroep. Sindskort gepensioneerd.

15 reacties

KawaSutra · 6 september 2006 op 08:52

Tja, het vlees van de buurvrouw is altijd malser zullen we maar zeggen. 😀
Prachtig beschreven Li.

KingArthur · 6 september 2006 op 12:23

Bijna smerig beeldend beschreven. Ik zag die twee al helemaal zitten.

DreamOn · 6 september 2006 op 13:17

Ik moest erg lachen om je column. Ik denk dat iedereen wel zo’n kweilend persoon in zijn/haar buurt heeft: zo’n ouwe vieze man die het altijd over seks en mooie vrouwen heeft. Over vrouwen spreekt zonder respect en met een lijst vol wensen. Zo’n man met een dikke bierbuik. Dat je denkt: hoe denk jij dat die vrouwen over jóu zouden denken!
Helemaal leuk Li!
En heel goed geschreven weer!

melady · 6 september 2006 op 15:17

Een ‘mannen-mooie’column Li!

P.s.:(‘mannen-mooi’ is een uitdrukking die de pubers gebruiken als iets strak en gaaf is, want ‘strak’ en ‘gaaf’ zijn niet meer hot) tis dat je dat ff weet.

Prlwytskovsky · 6 september 2006 op 18:37

[quote]Met twee handen wrijft hij over zijn tonnetjesdikke buik[/quote]
Nu kom je mij eindelijk tegen en dan herken je mij niet?

Dees · 6 september 2006 op 19:09

Lekker leuk beeldend geschreven. Ik zie de kwijlerds ook al voor me en [i]they ain’t pretty[/i]. Wel herkenbaar 😡

Anne · 6 september 2006 op 20:34

Ik hou wel van dikke mannen. 😛

WritersBlocq · 6 september 2006 op 21:29

Gèdver, wat schrijf je toch eng goed!

Ma3anne · 6 september 2006 op 22:38

Kostelijk! 😀

Mosje · 6 september 2006 op 23:00

Vrouwen moet je niet selecteren op grond van huidskleur of zo, maar op de manier waarop ze columns schrijven.
😉

Nana · 7 september 2006 op 11:03

Is een Li wel een vrouw? Tsjee dat je dit zo schrijven kunt zeg. Geweldig goed!

Mug · 7 september 2006 op 15:19

Ieuw, wat een heerlijk stukje!

[quote]Met twee handen wrijft hij over zijn tonnetjesdikke buik en likt verlekkerd met zijn tong over zijn bovenlip. In de linkermondhoek glinstert een kloddertje spuug. [/quote]

Gatverdegatver 😀

pepe · 7 september 2006 op 19:26

Li, wanneer gaan wij mannen kijken, lijkt me ongelooflijk leuk om samen eens te doen, schrijven we daarna een column 😉

HIJ IS WEER GAAF!!! 😛

Matzness · 7 september 2006 op 23:38

Haha gatsie, ik zie het helemaal voor me, Li!
Erg knap hoe je bij iedereen precies het beeld kunt opwekken van wat jij voor ogen hebt. Bluhh wat een heerlijk type man, kuch; vrouwen keuren, af en toe een plankje zagen en oja, eten. En dan ook nog fluiten naar vrouwen, bluhh nou arme Greet en Annie. En petje af voor jou Li!!
– Mathilde.

bert · 8 september 2006 op 00:20

Weer een top column van Li, je pikt ze er zo uit. Heerlijk, wat worden we hier verwend.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder