Bijna iedereen heeft er tegenwoordig wel een, een computer.
De een gebruikt het ding louter voor zijn of haar administratie, terwijl de ander het gebruikt als sociaal medium.
Spelletjes worden er op gespeeld, boekhouding door de war gehaald en nieuwe relaties worden ermee gecreëerd. Feit blijft wel dat het rare dingen blijven die computers, nooit werkt hij zoals jij dat wilt en altijd is er wel iets mis mee.
Een printer blijft hangen, een CD ROM wil niet laden, de muis hapert, een foutmelding tijdens je nieuwste spel, een niet werkende geluidskaart en het nooit terug kunnen vinden van opgeslagen bestanden.
Maar het gekke is dat we ze blijven houden en zelfs nieuwe slechtwerkende aanschaffen!
Als we een auto hadden die zo reageerde dan waren we direct al op hoge poten terug gegaan naar de desbetreffende garage om verhaal te halen.
Maar een slecht werkende computer lijkt een algemeen geaccepteerd feit, we lijken het de normaalste zaak van de wereld te vinden dat het ding niet werkt zoals het hoort.
Van dit soort zaken heeft de Nederlander trouwens wel vaker last, om dingen te accepteren die volstrekt onzinnig en onlogisch zijn, maar goed over het fatsoenlijk Nederlands leren praten onder allochtonen ga ik het wel eens een andere keer hebben.
Soms vraag ik mij wel eens af wat er in de hoofden rond spookt van de mensen die computers maken en programma’s ontwikkelen.
Denken ze soms dat wij het fijn vinden om tot diep in de nacht voor de honderdste keer, Windows er opnieuw op te zetten? Omdat je pc voor de zoveelste keer vastliep?
Geilen ze erop, om te horen te krijgen dat complete gezinnen uit elkaar zijn gerukt alleen vanwege het feit dat manlief dan wel vrouwlief tot treurens toe de webcam probeert te installeren maar dit tot grote ergernis niet lukt?
Vinden de mannen en vrouwen van microsoft het normaal om bijna 2000 euro voor een nieuwe slechtwerkende computer te vragen om vervolgens twee maand na aanschaf van het beestje te zeggen dat het nog maar een schamele 250 euro waard is?
Ik heb het vermoeden dat er complete mongolen bij computerbedrijven werken! En daarmee bedoel ik niet die mensen die in Mongolië wonen! Nee echte mongolen!
En nu niet zeiken dat ik te hard ben en dat mongolen ook gevoelens hebben en dat ik daar rekening mee dien te houden! Neen dat weet ik allemaal wel, maar wees eerlijk, echt slim zijn deze mensen niet! aldus!
Eerlijk waar beste mensen! Er zit totaal geen logica in het computer systeem waardoor ik vermoed dat de programmeurs en ontwikkelaars van computers een vergevorderde gemuteerde vorm van het syndroom van down hebben!
U snapt nog niet helemaal waar ik heen wil? Ik leg het uit! Iedereen met een computer met daarop het besturingsprogramma Windows zal het kunnen beamen!
Het is namelijk toch te krank zinnig voor woorden dat je bij een computer op “Start” moet klikken om hem “af te sluiten”??????

sarcasme


4 reacties

Godspeed · 7 november 2003 op 10:18

[quote]Er zit totaal geen logica in het computer systeem waardoor ik vermoed dat de programmeurs en ontwikkelaars van computers een vergevorderde gemuteerde vorm van het syndroom van down hebben![/quote]

Bij ons op de zaak zitten enkele programmeurs die software maken voor onze IPC’s.(International Production Centers) Deze software moet dan door deze SW jongens ook zelf worden geinstalleerd in de meest exotische oorden.(China, Mexico, Brazilië, Taiwan, Korea)

Meestal loopt dan na 6 weken het nieuwe programma vast, en moeten deze zelfde jongens met spoed terug ivm met een mogelijke uitval van een productielijn.

Het gerucht gaat nu dat de crashdatum bij de SW jongens al in de agenda staat, en dus geprogrammeerd is, zodat zij weer een leuk snoepreisje hebben.

Ik denk dat, zoals ik het al vermoedde, dat deze jongens heel erg slim zijn, en dat ze ons achter de rug om uitlachen, als in Mexico aan het zwembad ziten van hun 5* Hotel.

Gr. Godspeed:pint:

deZwarteRidder · 7 november 2003 op 12:30

Hoe herkenebaar, als ik sommige van mijn vrienden mag geloven, zelf ontspring ik meestal de dans nog wel. Verder is dat systeemherstel een pracht van een uitkomst. Maar…. het mooiste vind ik….- en daar gaat de vergelijking met de auto mank-…. dat je vaak alleen maar hoeft te herstarten om van al je gekmakende ellende af te wezen.. en reset en het is weer net een computer.. goed om bijvoorbeeld reakties op te tikken….
😀
Rich@Rd

Kobus · 7 november 2003 op 14:10

Veel problemen ontstaan doordat de instellingen niet juist zijn in de comp. Bepaalde audio en/of videofiles werken niet. Niet alle foto’s worden weergegeven. Opbouw beeld te traag. Nieuwste spelletjes werken niet. Vaak alleen maar omdat niet geupdate wordt. Daarnaast wordt er zonder beveiliging van virusscanner en firewall zoveel troep in je comp. gestopt dat hij daardoor gekke dingen gaat doen. Maar de meest irritante foutmeldingen vind ik die, welke aangeven wat je fout hebt gedaan en wat er veranderd moet worden. Als de comp. het zo goed weet, waarom bouwen ze dan niet gewoon in dat het direct verholpen wordt ? Zoals bij foutmeldingen bij codes voor het maken van websites.

[i]U heeft een ” vergeten in regel 43 op positie 15.[/i]

viking · 9 november 2003 op 12:29

Koop een MAC 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder