Godsamme wat een tv week. Ik kan er gewoonweg niet meer tegen. Het was veel D-day het was veel Amerikaansleger. Maar dat kon ik me nog wel voorstellen. Zestig jaar D-day werd nu eenmaal gevierd en het Amerikaanse leger waren toe in tegenstelling met nu helden. Maar dat je dan ook nog hele dagen op alle netten op die rotkop van president Bush getrakteerd wordt is hemel tergend.
Maar geloof me lieve mensen het gaat nog erger worden op de tv. Kijk maar naar de reclames. Het maakt verdorie niet uit of het over pindakaas, cd’s, knakworsten, zoutjes, tv toestellen, blindengeleidehonden of over dwars gestreepte reetkevertjes gaat, in al die reclames zit voetbal verwerkt. Ik ging tanken met mijn brommertje en ik had direct een oranje plastic opblaas knakworst gratis te pakken. Op de zaak moet ik mee doen aan het voorspellen van de voetbal EK uitslagen.
Ik werd opgebeld door een marketing bureau en die wilde weten wanneer ik een superplasma breedbeeld tv ging aanschaffen. Ik zei: “nooit ik heb een klein niet alles overheersend draagbaar tv’tje”. “Ja, maar hoe gaat u dan voetbal bekijken?”. Ik zei: “niet dus.”
De andere kant viel stil.
Ik hing de telefoon maar weer in de haak.

Omdat ik geen zin had om iets te koken ging ik snacken in een bekende snackketen. Nou dat was de bedoeling dan. Bij het etablissement aangekomen hadden, ze alleen oranje aankleding.
Omdat mijn T-shirt dar zo hartgrondig bij vloekt ben ik niet binnen gegaan en heb ik toch nog zelf gekookt.
Naar Duitsland kan ik niet vluchten daar word ik gehaat omdat ik waarschijnlijk oranje aanhanger ben en bovendien gruw ik net zo van der Manschaft als van Oranje. Naar het land van Zidane ga ik ook al niet want daar loopt iedereen in het blauw.

Tussendoor krijgen we nog een dagje verkiezingen, vandaag dus, ook lekker ik ben geen Europeaan. Ik ben Nederlander. Lekker chauvinistisch voor het Oranje huis maar erg tegen het voetbal oranje.
D-day is achter de rug. Het was de laatste keer dat ze daar zo groot uitpakten. Bush is haast verslagen en dan kunnen we kijken wat de nieuwe president gaat doen, Europa gaat denk ik aan zich zelf ten onder. Het goede daaraan was al de totaal nietszeggende weinig opvallende campagne.
Nu nog definitief van het oranje voetbalelftal zien af te komen.
Om maar niet te spreken van de enorme verzameling stakkers die allemaal iets menen iets van voetbal te weten en daar nabeschouwingen over doen.
Ook die narigheid komt op mijn tv.
Er schijnen trouwens heel veel mannen te zijn die voetbal op tv boven hun vrouw verkiezen.
Deze meiden kunnen allemaal bij mij naar iets anders komen kijken dan maken we het echt gezellig.
Want van voetbal op tv en speciaal het opgeklopte oranje elftal…
Kijk daar word ik nou effe niet goed van.
😡


9 reacties

sally · 10 juni 2004 op 18:02

Ik kom er niet helemaal onderuit. Het oranjegevoel.
Om me heen is de hele straat oranje en zelf heb ik me ook al schuldig gemaakt aan een oranje etalage.
Maar het valt me wel op dat er opvallend weinig mannen op columnX zijn de laatste dagen.
Allemaal oranje fanaten????????
Gezellig dat je onder ons blijft Hans!
liefs Sally

Ma3anne · 10 juni 2004 op 18:21

Helemaal mee eens. Wat een idiote overtrokken toestand. De meeste mensen die ik ken, geven niks om voetbal en als je de media wilt geloven, is iedereen ermee bezig.

Doodziek word je ervan. 😡

Louise · 10 juni 2004 op 19:26

Ach, ik vind het wel iets hebben die oranje-gekte. 😛
Maar dan moeten ze nu wel als de sodemieter gaan voetballen, anders is het echt de laatste keer geweest dat ik als een openbare (oranje) gek de boel zit aan te moedigen. Dat wel natuurlijk.

Bakema_NL · 10 juni 2004 op 19:47

Ik heb goed nieuws voor je Hans………er zit een aan/uit knop op je tv, maak er gebruik van zou ik zeggen.
Het D-day gebeuren is een verplicht nummertje, de kop van Bush stoor ik me niet aan, maar ik ga er ook niet de hele tijd naar zitten kijken, het anti-Amerika mode-beeld hedentendage vind ik ook wat overtrokken allemaal, het is zo “in” en ik heb altijd al een hekel aan mode gehad, doe ik niet aan mee.
Wat oranje betreft geef ik je helemaal gelijk, het is te erg voor woorden. Een stelletje verwende, over het paard getilde gasten die dikke centen krijgen en geeneens presteren……..sterker nog, niet willen presteren lijkt het wel. Nederlands voetbal is verworden tot een klucht, een partij onzin waar niemand zich eigenlijk druk om zou moeten maken. En mochten ze tegen alle verwachting in nog een of meer rondes verder komen dan staat heel Nederland (niet helemaal, maar wel heel veel mensen) ineens vierkant achter Nederland, ineens is er een samenhang in dit land die zijn weerga niet kent…………….als men dat nou eens deed in het dagelijks leven met elkaar, bij zaken die er echt toe doen, maar nee, het is alleen met voetbal voor elkaar te krijgen…zegt toch wat over het land en de inwoners. In Amerika word je 2e en dan is men trots, je bent verdomme toch wel even 2e geworden van de wereld. Durf je het te wagen om 2e te worden in Nederland, dan krijg je alles en iedereen over je heen, jij was die sukkel die “maar” 2e werd, het lachertje………..dat is Nederland…niet zo gek dus dat er eigenlijk geen samenhang is.
Op mijn werk word ik ook volop geconfronteerd met al die oranje troep, sterker nog, ik ben verplicht al die rommel te verkopen, wat een drama. Ik moet dus nog gepast enthousiast gaan doen met die bende, hopelijk worden ze in de eerste ronde er uit getrapt, hebben we het weer gehad. Het bedrijf waar ik werk voorziet dat ook en heeft ons inmiddels opgezadeld met de totale voorraad van Heineken hoedtoeters zodat wij met het probleem zitten ze kwijt te raken ipv dat ze nog op een distributiecentrum stof staan te happen. En die toeters zijn nog maar het topje van de ijsberg, er staat ons nog veel meer kolerezooi te wachten. Oranje, bah. Ten eerste omdat het me gewoon niks interesseert en ten tweede omdat de helft van het land gevuld is met mensen die er vanwege afkomst ook bijna niks mee hebben en met andere vlaggen in de hoogte lopen, dus waarom zouden wij ons dan nog druk maken om Oranje, voor welk vaderland spelen ze eigenlijk……….verlos ons van die onzin.

Mosje · 10 juni 2004 op 20:51

Hebben we D-day al achter de rug dan? Dat is toch volgende week Dinsdag? Duitsland-dag?
Grote kans dat ik nog ga kijken ook. Ik zit dan in een Gronings hotel, en zoek wel een cafe met een groot scherm.
Zou best wel eens gezellig kunnen worden!!!

Shitonya · 11 juni 2004 op 00:23

He-le-maal mee eens, geweldige column 🙂
Iedereen vraagt me of ik voetbal kom kijken, nou moi niet, ik verstop me die dag wel onder m’n bed -_-

Kees Schilder · 11 juni 2004 op 13:34

Ik zal wel nooit begrijpen wat iedereen toch met dat rare voetbal heeft.

pepe · 12 juni 2004 op 05:35

[quote]Ik zal wel nooit begrijpen wat iedereen toch met dat rare voetbal heeft.[/quote]

Daar doe ik aan mee.
Als ze nou eens kampioen werden, dan is het leuk zoiets te vieren, maar hele straten worden versiert. Waarom? Ik denk het geldklopperij is, die bedenkers van toeters verdienen er goud geld mee 😉

Hans · 14 juni 2004 op 00:23

Als ze kampioen worden….. zal ik één dag mee doen om mijn ongelijk te bekennen. Ik zal dan op mijn knietjes naar een poster van het elftal kijken.
En de uit knop heb ik gevonden. Maar al die billboards en andere ietwat overdreven oranje gevoelens bij de slager, de kapper, de fietsenmaker….

Geef een reactie

Avatar plaatshouder