Nu is het dan zover! de PVV laat zich van zijn sociaalste kant zien. nu is het de beurt aan de zwakste in onze samenleving, alhoewel als het aan Dion Graus ligt dan draaien we de rollen 180 graden om. Tijd voor Dion zijn dieren! :toeter: Wij weten door de PVV al lang en breed dat het met de veiligheid in ons land slecht gesteld is. Niet alleen met de mens maar ook met onze naasten uit het dierenrijk. Zo worden niet alleen de criminele niet westerse allochtonen aangepakt maar moeten de barbaarse huisdierhouders op hun tellen letten want het is hoog tijd geworden voor de animalcops!!
Zo kan u binnenkort uw hond niet meer ophangen indien deze ongevraagd blaft, en zal uw goudvis een ronde vissenkom bespaard blijven. Daar gaan straks 500 goedwillende agenten voor opgeleid worden. Door het toch al overvloedige blauw op straat op te voeden tot dierenvrienden zal ook bij onze kleinste en kwetsbaarste naaste leed bespaard blijven.

Mocht u na een avondje theater onverwacht een insluiper tegenkomen in uw eigen huis, denk dan niet 1 maar 2 keer na voordat u deze beste man in coma slaat. het kan zo zijn dat u vervolgd wordt voor het niet hebben van een konijnenren. Klinkt apart toch? Maar toch moet u ten alle tijden uw dierenwelzijn in orde hebben voordat u mensen van de overheid in huis haalt als het aan de heer Graus ligt.
Zal hij ook opkomen voor het “islamitisch stemvee” van Cohen?

De vraag van de agenten is of ze wel genoeg tijd over zullen hebben voor zaken die er werkelijk toe doen. wie deelt deze mening?
Is het slaan van uw cavia even ernstig als het onzedelijk betasten van uw buurmeisje? Enfin, het meisje zal even moeten wachten op politiehulp aangezien er een exotisch visje uit het afvoerpompje moet worden gered.

Toch zal ik niet de enige zijn die dit plan in twijfel trekt. Is de macht van de PVV dan zo groot dat er niemand op durft te staan om tegen dit plan te stemmen?
Dat er iemand voor de rechten van dieren op wil komen begrijp ik, maar zijn we door de partij van de dieren niet genoeg vertegenwoordigd?

Het feit dat er nog steeds megastallen zijn zegt al genoeg. We mogen straks geen konijnen in een hokje van 2m2 meer houden, maar het volpompen van vee met medicatie kan nog steeds ongezien. Laat die Graus daar maar eerst op los met zijn beestenboelbrigade.

Ik heb me helaas ook schuldig gemaakt aan het in een te klein hokje bewaren van hangoortjes, maar ik hield als klein jongetje kapotveel van ze. Moeten mijn kinderen straks bang worden hun geliefde diertjes te verliezen? Ik heb Graus nog niet met een plan horen komen wat er met die in beslag genomen familievrienden moet gebeuren.
Ik voel overvolle asielen aankomen. Dan maar vergassen net zoals bontnertsen.

Meneer Graus adopteert een giraffe uit Barcelona en heeft hem een gevoel van thuis gegeven. Over thuis gesproken, er werd aangifte tegen de heer Graus gedaan met betrekking tot huiselijk geweld. wel is de zaak geseponeerd. Maar zoals het gezegde is, waar rook is is vuur.

Dan laat ik onze dierenfluisteraar (even) voor wat het is.
Overlegt u even en trek uw conclusie!

Groetjes!
Wouter


7 reacties

Boukje · 25 november 2011 op 13:52

Welkom op cx!

Een actueel stukje maar met zoveel fouten dat het storend is.
Let op het verschil tussen spreektaal en schrijftaal.
Ook vind ik het wat warrig en rommelig overkomen.
Er zijn vast mensen die je kunnen uitleggen waarom :eh:

Lekker doorschrijven, je kunt hier op columnx heel snel vooruit komen.
😀

Meralixe · 25 november 2011 op 15:26

Welkom op column x

Boukje; ik ga het niet zeggen hoor!
Ik heb vandaag een column ingestuurd en achteraf bij het voor de zevenenveertigste keer overlezen een drietal (zware) fouten ontdekt. Het heeft me pisnijdig gemaakt, kwaad op mezelf.
En ja,wauterm, in een column worden er bij column x geen smileys geplaatst en bij het afsluiten mag de naam van de schrijver niet vermeld worden en na een punt komt een hoofdletter en…..

Maar, ’t is bijna weekend…. :pint:

Ferrara · 25 november 2011 op 17:47

Jammer van de slordigheden. De laatste zin begrijp ik niet.

Succes hier.

sylvia1 · 25 november 2011 op 23:30

De smiley in de eerste alinea deed mij al meteen afhaken. Ik meen dat die niet in een column hoort, maar tja, voel me ook wel oud bij zo’n opmerking 😕 Welkom in ieder geval!

Libelle · 26 november 2011 op 09:18

Ik denk dat je zo politiek geëngageerd bent, dat ik de woede en de emoties in de tekst proef.
Daar is niks mis mee, maar het moet daardoor niet ontaarden in voor ons onbegrijpelijke zinnen.
woorden als ‘sociaalste’ en ‘kwetsbaarste’ zou ik niet gebruiken.

DACS1973 · 26 november 2011 op 20:53

Ik vind dit verhaal niet zo best, eigenlijk. Het is een uitgemolken onderwerp. En dan gebruik je ook nog eens het woord ‘kapotveel’… 😥
En ‘Groetjes! Wouter’ :eh: Het is een column, geen brief…

wouterm · 11 december 2011 op 17:14

Beste mensen,

Laat ik beginnen met de mensen te bedanken voor het geven van tips ten aanzien van mijn EERSTE column.
Dat laatste zet ik even in hoofdletters omdat ik inderdaad erg veel slordigheden heb aagetroffen bij het teruglezen. De manier van schrijven zal ik proberen te verbeteren. Maar als het om de inhoud gaat is dat iets dat ook een deel persoonlijk is, aan jullie om het te lezen.

Bedankt voor de tips!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder