Hoewel ik geen categorie “Dromen” heb, hoort dit stukje daar eigenlijk in thuis. In mijn droom gaf ik een feest, volgens mij omdat ik jarig was. Ik kwam net terug van een gezellige babbel in de tuin toen binnen de mooie vrouw met het zwarte haar mij aansprak: “Hey, ik wil gewoon even heel duidelijk zijn dat een relatie er niet in zit. Ja, wel neuken hoor, maar niets vast. Oké?” Ze zei het midden in de kamer, met een dozijn mensen om ons heen die haar woorden overigens leken te negeren. Toen ik besefte wat ze had gezegd voelde ik een licht opkomende boosheid die ik even moest pareren. Ja hoor, het is weer zover. Wat een verrassing! Met enige moeite lukte het mij de frustratie te verbergen en met een geveinsd kalme stem antwoordde ik: “Oh ja? Leg eens uit dan?” Ze gaf direct antwoord.. “Ja Jan, er lopen hier gewoon ontzettend veel levendige vrouwen rond…” Na een stom grapje dat ik mij niet meer herinner werd ik wakker met die zin in mijn hoofd.

“Er lopen hier ontzettend veel levendige vrouwen rond.” Wat bedoelde ze daarmee? Waarom moest ze in raadsels praten? Ze wilde geen relatie, maar wel sex? Zou de achterliggende reden van mijn jarenlange vrijgezelle bestaan ergens in deze zin verborgen liggen? Eenmaal beneden smeerde ik wat boter op een eierkoek met rozijnen, dus.., en verzonk in gedachten. Ergens had ze wel een punt. In mijn vriendenkring en bijvoorbeeld op Facebook heb ik een hoop sterke, levendige vrouwen, waarvan sommigen zelfs intimiderend mooi zijn. Ervoer ze dit als bedreigend? Als een bron van mogelijke concurrentie? Of kende ze mij zo goed dat ze aanvoelde dat ik mij nooit 100% aan één vrouw kan/wil geven? Ook daar zit wat in. Soms zou ik ze het liefste allemaal willen uitproberen, om pas daarna mijn keuze te maken, maar dat klinkt ook zo narcistisch. Voorlopig hou ik het er maar op dat ik vrouwen vaak niet begrijp. (Jóh!) Zeker op relatiegebied niet. Bovendien zal het ook niet de eerste keer zijn dat een vrouw een spelletje speelt door je eerst gek te maken van verlangen, om vervolgens een emmer ijskoud water over je lul te gieten.

Ho even! Ik ben het probleem weer aan het afschuiven. Het was mijn droom en die vrouw met haar boodschap, dat ben ik zelf natuurlijk. Laatst hoorde ik een zin die is blijven hangen. “Je moet nooit op meerdere paarden wedden.” Vrouwen zijn in dit geval de paarden, no offense verder. Op dit moment klinkt er een stemmetje, zacht maar indringend: “Jan, jongen, stop dat geflirt met elke vrouw die iets heeft wat jij mooi vindt en wacht op die ene ‘levendige vrouw’ die alle andere grijs en doorzichtig maakt. Ik weet het niet zeker, maar ik geloof dat ik mijn droomslet met het zwarte haar gewoon moet bedanken.


13 reacties

LouisP · 8 januari 2012 op 17:26

Hee Nimrod,
goed stuk, lekker stuk, met plezier gelezen..

louis

Nimrod1979 · 8 januari 2012 op 18:05

Louis, long time no see. Bedankt. Hoop dat alles goed met je gaat!

arta · 8 januari 2012 op 19:02

Nimrod, dit leest als een trein!

Enne… Long time no see. Hoop dat alles goed met je gaat? 😀

Mien · 8 januari 2012 op 19:31

Merrie, merrie, merrie, me … !!! :hammer: :hammer: :hammer:

Ik zeg niet long time no see.
Ik zeg welkom thuis.

Mien

Nimrod1979 · 8 januari 2012 op 19:39

Wat een welkom! Arta, Mien ik zal het avondje met de gedichten,in Eindhoven, NOOIT vergeten. 😉

Till we meet again!

Mien · 8 januari 2012 op 20:02

Any place, any time! :pint:

LouisP · 8 januari 2012 op 20:19

Hee maat,
ik herinner me ook zo’n avond met gedichten maar da was in den bosch..

arta · 8 januari 2012 op 20:41

2012 in de herhaling? Ik stem vóór! 😀

Nimrod1979 · 8 januari 2012 op 21:57

Louis, zal ik de grap uitleggen of zeg je: ah..lama? 🙂

LouisP · 8 januari 2012 op 22:50

ah..lama

Dees · 9 januari 2012 op 16:50

Leuk stukje nesteldrang!

Harrie · 12 januari 2012 op 17:28

Hee, je kunt ook na het zingen de kerk in!!!

pally · 12 januari 2012 op 23:03

Leuk stuk, Nimrod. (Hé, besta je nog?) Beetje stoer maar toch jezelf relativerend en een kleine wens tot slot. Hoop je hier weer meer te lezen, en dat niet alleen van wege het huidige schamele aanbod… 😉

groet van Pally

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder