Stel nu dat Henny H., bekend van paardenfuckerij en sentimenttelevisie, nu niet bij de EO terecht was gekomen maar gewoon van een van zijn paarden was geflikkerd en zijn nek had gebroken. Wishfull thinking maar toch, shit happens en hoop doet leven. Of niet. Gezien zijn walgelijke levensloop bij de heilige kijkdoos ongetwijfeld een kandidaat voor de hel… Stel dat ik een tijdje geleden, door mijn [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=1031]misstap[/url] net iets anders onder aan de trap was beland. Dan had ik me nu ongetwijfeld de tering verveeld in de hemel. Want, ondanks geen hele brave Hendrik, toch een goedzak die niet naar de hel mag…

Maar nu ben ík niet gek en in de hel weten ze ook wel beter dus er wordt een deal gesloten. In de hel kunnen ze in het plaatselijke coverbandje nog wel een vurige snarenplukker gebruiken om ‘Hell ain’t a bad place to be’ en ‘Highway to Hell’ van AC/DC te vertolken en onze Henny blijkt zó slijmerig dat het vuur geen vat op hem krijgt. In de hemel verveel ik me een slag in de rondte tussen zoveel vrome zieltjes en Hennie ziet wel wat in de Virgin Mary. De deal komt rond en er wordt gelijk over gestoken.

Halverwege de oversteek ontmoet ik dus Henny H.
Met tranen in de ogen en snotterend en kwijlend als een verkouden St Bernhardshond doet hij konde van zijn aankomende ontmoeting met de Virgin Merrie.
‘Stomme kaffer, het is niet Virgin Merrie maar Virgin Mary, de heilige MAAGD MARIA, het is geen paard maar een vrouw, een maagd…

…Tenminste dat was ze tot ongeveer een minuut of tien geleden. Doe haar de groeten, uilenbol…’


7 reacties

Kees Schilder · 24 januari 2004 op 07:40

Zaterdagochtend 7.40 en dan al moeten lachen, zij het rochelend want mijn koffie viel niet goed omdat ik me verslikte.Viking wat doe je me aan mien jong!

Ma3anne · 24 januari 2004 op 08:05

En die date tussen Hennie H. en de Virgin Merrie werd gefilmd en daar kreeg hij veel geld voor, neem ik aan?

Dit wil ik ook leren: een column schrijven over helemaal niks! heerlijk! :laugh:

pepe · 24 januari 2004 op 10:15

Heerlijk wakker worren zo…
En ma3anne noem jij dit niks?? hihi;-)

Super geschreven en bedacht! 😛

Mosje · 24 januari 2004 op 10:25

Goede overstap Viking. De hemel lijkt mij niets. Eeuwig durend geluk, ik moet er niet aan denken.
De hel daarentegen staat garant voor interessante ontmoetingen. Val jij op types als Heleen van Royen? Die gaat zich binnenkort verslikken in haar Vulpen.

deZwarteRidder · 24 januari 2004 op 19:38

Groots…..(bijna zoals gewoonlijk)
Rich@Rd

Mup · 25 januari 2004 op 00:08

Zou de Virgin hiervan af geweten hebben, dan was die deal nooit rondgekomen. Als er wat tussen hemel en aarde is, zou er ook wat moeten zijn tussen hemel en hel. Kan ik van twee walletjes eten, strakke column,

Groet Mup.

Eftee · 25 januari 2004 op 17:37

[quote]In de hel kunnen ze in het plaatselijke coverbandje nog wel een vurige snarenplukker gebruiken om ‘Hell ain’t a bad place to be’ en ‘Highway to Hell’ van AC/DC te vertolken en onze Henny blijkt zó slijmerig dat het vuur geen vat op hem krijgt.[/quote] Henny mag drummen? 😀
Hahaha, leuke column.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder