Iedere uur, iedere dag, iedere maand en ieder jaar, maken wij keuzes. Moet ik misschien maar zeggen dat we iedere seconde in ons mensenleven denken en vol automatisch een keuze maken, zonder erbij na te denken. Keuzes die niet cruciaal zijn, maar die misschien in die ene seconde, je hele leven totaal op zijn kop kan zetten. Wat maakt nou beste keuze op het juiste moment? Maak je een grapje, dan denk je wellicht komt dit grappig over? Want anders was de keus van het grapje gewoon niet grappig. Misschien ben je ook wel niet grappig en denk je in die keuze dat je wel grappig bent.

Heb je de juiste keuze wel genomen om je partner te verlaten? Je kunt ook weer denken; Nu ben ik wel van het eeuwige gezeik af en ontmoet vervolgens de liefde van mij leven.

Moest ik misschien eigenlijk wel verder naar school gaan, om die mooie baan te krijgen? Is een keuze, die je hebt genomen in het verleden en die je niet meer kan omdraaien. Je keuze pakket wordt minder en je loopt weer op tegen die verkeerde keuze. Of misschien wel juiste keuze, omdat je nu de baan van je leven baan hebt.

De een wordt rijk, de ander middenstander of arm en misschien wel verslaafd. Kiezen is moeilijk, maar of het de juiste keuze was?

Dat is toch het mooie aan als je kan kiezen en erover kan nadenken of het wel de juiste beslissing was! Toch weer bij de keuze van mijn onderwerp, denk aan de mensen en de dieren die niet kunnen kiezen Ben daarom blij dat ik voor dit onderwerp heb gekozen, om het zo te laten lopen.

Gebruik bij het kiezen in je leven, je gezonde verstand. Denk daarbij ook als welvarend denkend persoon, aan andere mensen, dieren en het milieu, want dan zal het vaak de beste keuze zijn. Ondanks dat je misschien al verkeerde keuzes hebt gemaakt in het leven. Iedere seconde van het leven, bevat een keuze, die je op een ander spoor kan zetten.

Categorieën: Maatschappij

3 reacties

axelle · 26 juli 2007 op 19:18

jammer dat ik de keuze genomen heb om dit te lezen

Dees · 27 juli 2007 op 13:57

Nu weet ik dat als ik hier weer negatief op reageer, dat ik dan weer je bodyguard, of je vriendje, geliefde, broer, weet ik wie hij precies is, naar mijn eigen site gestuurd krijg.

Maar ik ben niet bang voor de wilde dieren in het bos, dus ik neem het risico.

Ronald, houd in vredesnaam op zo tegen mensen te praten. Daarvoor ben je niet oud, niet wijs, niet ervaren en als schrijver niet getalenteerd genoeg. Nog niet moet ik misschien zeggen, want je bent jong. Alleen is het wel zo dat als je jouw pretenties blijft houden het ‘nog niet’, een zonder meer ‘niet’ zal worden. Je kunt best een pen hanteren, je gedraagt je alleen als een blaaskaak… Kies een onderwerp dat je ligt en dat bij je formaat past en heel misschien schrijf je dan nog eens iets leuks.

Hartelijke groet van Dees

jmdeking · 28 juli 2007 op 21:18

Geen leuke column.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder