Dat er tijdens het uitje overal foto’s van werden gemaakt hoef ik natuurlijk niet uit te leggen, dat ze op internet geplaatst worden wil ik wel even melden! Een ‘vieze’ collega maakte onder andere foto’s van mij en mijn vriendin. Hij heeft deze foto’s in zijn camera. Die gedachte verontrust mij. Wat moet hij in Godsnaam met foto’s van mij en mijn vriendin. Wat doet hij met de foto’s? Gaat zijn broek zijn enkels verwarmen als hij naar mijn vriendin kijkt of valt hij op mannen? Jakkes!

Hij vertelt dat hij de foto’s op zijn site gaat zetten. Nou, dat dacht ik niet! Daar ben ik het dus niet mee eens. Waarom zet hij mijn afbeelding op zijn site? Waarom zegt hij dat hij ze erop gáát zetten en waarom vráágt hij geen toestemming? Mag ik misschien zelf bepalen of mijn foto de wijde wereld in gaat!

Zo zag ik enige tijd geleden een foto van een meisje in de Telegraaf, dat op zich is niet raar, alleen had dat meisje een kort rokje aan. Zelfs dat is niet zo heel raar. Op het strand waaide het nogal en zo kwam de wind onder haar rokje en u raad het al; rokje omhoog, string te zien, foto gemaakt en in de krant geplaatst onder het kopje ‘leuk kiekje’.

Als ondertitel stond: Meneer de Vries was een dagje naar het strand met zijn dochters en wanneer de herfstwind dan voorbij raast, levert dat soms leuke kiekjes op.

Die ene zin wekt bij mij al een hele hoop vragen op:
– Was dat zijn dochter op de foto?
Dan is het vast een hele zieke vader en mag hij van mij een rondje hulpverlening maken.
– Stonden zijn dochters naast hem terwijl hij die foto schoot?
Misschien moedigden zij hun vader wel aan. Ook zij mogen van mij dan een rondje hulpverlening maken.
– Weet dit meisje dat ze op de foto staat?
Zo ja, hoeveel heeft ze gevraagd, of anders toch misschien … rondje hulpverlening.
– Heeft paps het meisje op de hoogte gesteld? Hoe? Misschien ging dit wel zo …

Man: Hoi, ik zag je net lopen met je korte rokje en dacht “daar ga ik eens een foto van maken
Vrouw: Oh, leuk
Man: Ja, je had zo een lekker kontje, ik kon mijn gluurderige gluiperige ogen niet van je afhouden en natuurlijk loop ik dag en nacht met mijn camera in mijn hand zoekend naar een geil moment. Ik moest dus gewoon een geile foto maken van je rokje, ik bedoel je kontje, ik bedoel je leuke kleding.
Vrouw: Oh, leuk
Man: En toen ging ineens je rokje omhoog, en daarna ging bij mij iets omhoog
Vrouw: Wauw, ik voel me gevleid
Man: Ennuh, ik heb de Telegraaf al gebeld, ze willen de foto wel plaatsen, maar alleen als jij het goed vind
Vrouw: Wat een stomme vraag! Natuurlijk vind ik dat leuk, maar alleen als ik ook sex met je mag.

Waarschijnlijk ging de conversatie zo … in zijn zieke hoofd. Zelf had hij de antwoorden al ingevuld en kon niets de plaatsing nog in de weg staan, vond hij.

En nu maar een bedankje afwachten voor het feit dat paps maar mooi heeft gezorgd dat zijn/ dat meisje de krant heeft gehaald.

[i]Dat er een deel 2 zou komen na deel 1, had ik niet eens gepland, maar na een bedrijfsuitje (voer voor mijn volgende column) ontkwam ik gewoon niet aan ‘de klik’ deel 2.[/i]


8 reacties

wendy77 · 8 oktober 2005 op 17:12

God nu je het zegt….ik heb ook wel eens in de krant gestaan terwijl niemand mij heeft gevraagd of ik dit wel wilde. Zal ik er alsnog een rechtzaak van maken??? 😛

Outsider · 8 oktober 2005 op 17:51

[quote]Dan is het vast een hele zieke vader en mag hij van mij een rondje hulpverlening maken.[/quote]

[quote]Misschien moedigden zij hun vader wel aan. Ook zij mogen van mij dan een rondje hulpverlening maken.[/quote]

Waar slaat dit op? Pa maakt een fotootje van dochter in opwaaiend rokje en nu moet de hele familie in de hulpverlening? Hulpverleners hebben wel wat anders te doen in een land met 500.000 mensen die anti-depressiva slikken en ongeveer even zo veel alcoholisten om maar eens een voorbeeld te noemen.

WritersBlocq · 9 oktober 2005 op 10:44

Mogge,

Punt 1 begrijp ik niet wat deel I met dit deel te maken heeft.
Punt 2 ben ik het met je 1e deel van de column eens, tot “Als ondertitel… … leuke kiekjes op.”
Daarna begin je, vind ik, te raaskallen op een manier die alles over jou, maar niks over die meneer zegt. En sex is seks in het Nederlands.
[quote]Heeft paps het meisje op de hoogte gesteld? Hoe? Misschien ging dit wel zo …[/quote]
(hoog raaskalgehalte, teveel om te quoten)
[quote]Waarschijnlijk ging de conversatie zo … in zijn zieke hoofd.[/quote]
Oftewel: ik vind het een slechte column.

Eddy Kielema · 9 oktober 2005 op 11:15

Nogal warrige column.

Geertje · 9 oktober 2005 op 11:23

Laatste alinea is een mededeling die niet thuis hoort in deze column. 🙂

Discoverme · 9 oktober 2005 op 13:33

Het is inderdaad weer eens een warrige column. ik wilde teveel zaken in één column proppen, maar dat is me niet echt gelukt. Ik wilde over deze twee punten schrijven (internetplaatsing en krantplaatsing, maar kon het juiste bruggetje niet vinden, dat blijkt maar weer.

Die laatste alinea had trouwens de inleidende eerste alinea moeten zijn. Zo heb ik hem ook gestuurd naar Column X.

Bedankt voor de reacties

Troy · 10 oktober 2005 op 02:41

Ik vond het geen slechte column. Heb laatst nog een discussie met iemand gehad over het onderwerp “foto’s op internet”. Het blijft dubieus dat daar geen echte regels voor zijn. Je kunt in principe iedereen zomaar ergens op een site danwel in een krant zetten. Dat daar veel mensen misbruik van maken is ook een feit.

Vind het verder ook geen warrige column. Er zijn genoeg mensen die echt zo denken en jouw “op hol geslagen fantasie” als waarheid beleven. Lijkt me.

Troy

Shitonya · 10 oktober 2005 op 11:42

Een heerlijke, vreselijk slechte column. Hou dit soort gedachten alsjeblieft in je hoofd en niet daarbuiten want dit is klinkklare onzin. Wat dingetje al zei: hulpverlening als je een dochter hebt wiens rokje toevallig omhoog waait zodat je haar string ziet? Met zo’n gedachte heb jij misschien wel hulpverlening nodig.

Hoeveel meiden/vrouwen zie je wel niet fietsen of lopen terwijl je hun halve bh of string kan zien…hebben die allemaal therapie nodig? Zo hebben we nog wel duizenden therapeuten nodig voor dat soort fratsen. En ik mis een NORMALE gedachte: “het meisje ging naar het strand, het was mooi weer, niet te koud, dus toen dacht ze dat ze wel een rokje aan kon. Maar ze had er niet bij stil gestaan dat er zoveel wind zou staan en dus was het omhoog vliegende rokje een ongeluk.

En dat “neuken” is natuurlijk helemaal ver gezocht. En dat gesprek…god, alsof een puber het heeft geschreven. En waarom in godsnaam al die vragen aan het begin van de column. Vraag het in je hoofd of gewoon normaal aan die vent, scheld hem verrot en sla die camera op zijn harses desnoods. Maar kom ons er aub niet mee vervelen.

Kan ook fictief zijn natuurlijk, maar desondanks blijft dit geen goede column.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder