Gisterenavond reed ik vanaf de squash terug naar huis. Ik moest naar rechts bij de verkeerslichten maar de weg was omgelegd; ik mocht niet naar rechts. Teneinde te voorkomen dat ik in Katwijk terecht zou komen, maakte ik menig manoeuvre en reed pontificaal de straat naar rechts in. Zo, lekker 110 rijden waar ik 50 mag, op weg naar de warme douche. Tik tik tik, hoor ik op mijn raampje. Nietsvermoedend kijk ik naar rechts. Politie! Ik zet mijn liefste glimlach op en doe het raampje open. “Mevrouw, kunt u even achter ons aanrijden”? “Tuurlijk meneer de agent”. Ik schijt honderd kleuren terwijl ik naar het eerste de beste tankstation word toe geleid. “Mevrouw, u reed behoorlijk hard, weet u hoe hard?”. Ik, hopend dat mijn teller iets anders aangaf dan de waarheid zeg heel vriendelijk: ”Ja meneer de agent, 100 km per uur”. “Nou mevrouw, wij moesten 120 rijden om u in te halen, weet u dat u hier maar 50 km per uur mag rijden”? “Ja meneer de agent dat weet ik maar zegt u nu zelf, deze weg is toch gemaakt om een 80 kilometer weg te zijn”? Dat was de agent wel met me eens.

“Mevrouw, u deed nog iets wat niet mocht”! Verbaasd keek ik hem aan, mijn manoeuvres van een paar minuten eerder alweer vergeten. “Wat bedoelt u, meneer de agent”? “Nou dame, die manoeuvres die u uithaalde bij de Holiday Inn, u mocht daar niet naar rechts”. “Mocht ik daar niet naar rechts” zeg ik, mijn blik op totale verbazing zettend. “Ik heb helemaal geen bord gezien meneer de agent, het was echt een zeer onoverzichtelijke situatie”! De agenten gaan met elkaar in overleg. Hopend op een goede afloop, knipper ik nog even na met mijn blauwe kijkers. “Mevrouw u heeft gelijk, het is inderdaad een erg onoverzichtelijke situatie. Rijdt u veilig door naar huis, 50 km per uur, dan komt het helemaal goed”!

Vandaag werd er een man in zijn auto aangehouden door de politie. De man draait zijn raam open en de politie vraagt hem of hij uit wil stappen. Verbouwereerd antwoordt de man:”Meneer de agent, ik heb MS”. De agenten verstaan de man verkeerd en horen de man zeggen: “Meneer de agent, ik heb een mes”. De man wordt uit zijn auto gesleurd en volledig in elkaar geslagen……

De politie is je beste vriend!


8 reacties

Mosje · 15 februari 2004 op 12:28

Mm, suus, heb je de agent aangekeken met die onschuldige jongemeisjesblik als die op je pasfoto? Geen wonder dat ie je liet gaan na een dergelijke overtreding.
Overigens weet ik wel wat ik gedaan zou hebben als ik die agent was: ik had je gevraagd je paspoort te laten zien 🙂

Kees Schilder · 15 februari 2004 op 13:06

Vriendelijk glimlachen doet altijd wonderen.
Mijn huisgoeroe Ab, maakte hetzelfde mee, maar zijn bloeddoorlopen ogen maakten geen indruk op oom agent.Dokken kon hij.En dat werd nog erger toen hij opmerkte dat het hem opviel dat bij een politiepaard de lul op de rug groeit.
Lekkere column Suus

viking · 15 februari 2004 op 14:09

Als ík politie was had ik je zelfs tot aan de deur begeleid. Wat een paar blauwe kijkers al niet kunnen doen he 😀

Ma3anne · 15 februari 2004 op 18:04

Ik heb er moeite mee om verleidelijk te kijken als ik word aangehouden… wat een zelfbeheersing, Suus! Ik word alleen maar kwaad, met alle gevolgen van dien…

Vaak doen ze zo vreselijk arrogant… en tel daar mijn allergie voor unformen nog eens bij… dan heb ik geen tijd meer om mijn vrouwelijke charmes in te zetten, want dan ben ik al ontploft. 😡

pepe · 15 februari 2004 op 19:56

Soms is de politie je beste vriend ja, maar met MS je vijand blijkt. Cursusje goed luisteren zou op zijn plaats zijn.

Ik dacht eerst dat het een slechte grap was, maar het blijkt waar te zijn… 🙁

deZwarteRidder · 15 februari 2004 op 19:58

vond het weer een menselijke/vrouwelijke column dus van harte met je ontsnappingon..Echter de laatste alinea vond ik minder…Kijk je column had je zelf meegemaakt maar de laatste alinea stond in de telegraaf/telegraf zou Kees S. zeggen, het was leesvoer van de bovenste plank, sensationeeel en schreeuwend , de telegraaf waardig..Artikelen waarbij je bij jezelf denkt…nou er zal wel meer aan de hand zijn geweest..
Dus vandaar een leuke herkenbare column..maar helaas met een (tele)(graf)smaakje
Rich@Rd

Suus · 15 februari 2004 op 20:19

– Echter de laatste alinea vond ik minder –

Ik snap je strekking. Ik wilde juist de verschillen vastleggen in politieland en heb daarom zo’n tegenstrijdige column gemaakt. Zit inderdaad denk ik ook nog een verhaal aan vast. Want ja, als politieagent moet je wel een boerenhond zijn, wil je dit laten gebeuren. Bedankt voor je feedback, kan ik zeker weer iets mee in de volgende column. Was het beter geweest om er “Hart van Nederland” voor te zetten?

Thanks, Suus

deZwarteRidder · 16 februari 2004 op 15:40

Nee hoor Suus ,het is jouw column, ik stoor me recentelijk steeds meer aande nietszeggende stukjes in de telgraaf die de krant moeten opleuken en dus smeuieger maken..vandaar dat ik dacht er had toch een beter voorbeeld beter voorbeeld moeten zijn als een man die door een compleetpolitiekorps knock out geslagen wordt ondertussen roepend en schreeuwend ik heb MS en niemand die hem hoort en niemand die hem verstaat..
Rich@Rd

Geef een reactie

Avatar plaatshouder