Prof. dr.ir. Remko Boom, eerste hoogleraar vleesvervangers: “ De vleesvervanger moet lekker zijn op zijn eigen manier”. Waarom in het geheel vleesvervangers, vleesvervangers noemen? Waarom het woord “vleesvervanger” niet gewoon schrappen, als bv vlees, hoogleraar vleesvervangers, leerstoel vleesvervangers, vleeseter, worst, slager, veeboer, vetmesten, en vegetariër? Als er geen vlees gegeten wordt, zijn deze woorden obsoleet.

Via vleeseter naar vleesleverancier? Eerst, als om te wennen, de voedselketen infiltreren met: geamputeerde ledematen en organen, tumoren en ander wildvlees. Zogenaamd chirurgisch rest-eiwit.

Maar dan snel door naar de essentie: vlees eten, slechts voor hen die vlees geven. Kan het niet vòòr het eten, dan maar erná.

Dus: naast begraven of cremeren, een obligaat alternatief voor de vleeseter: zijn eigen lichaam, en dat van zijn huisdieren, ter beschikking stellen van de volgende vleeseter. Via een donor codicil. Van de vleesdonor aan de vleesacceptor. Heel gewoon eigenlijk, en mooi direct: vlees van de vorige, naar de volgende vleeseter.

De ultieme vleesvervanger.

Categorieën: Maatschappij

4 reacties

DACS1973 · 5 februari 2011 op 17:17

Joh, kannibalisme, dat is zó vorige week.
Je hebt een krankzinnig verhaal gemaakt, maar ik heb er toch best bewondering voor dat je zoiets weet te verzinnen.

sylvia1 · 6 februari 2011 op 18:44

Een winkel met vleesvervangers heet ook gewoon slagerij. Daar verkopen ze gehaktballen en hamburgers… Actueel en origineel onderwerp maar niet zo leesbaar uitgewerkt.

Mien · 7 februari 2011 op 22:21

.

Vleeseter, vleesvervanger, slager, zo 2010.
Vleesvanger dat wordt het helemaal in 2011.
Of vleesfluisteraar, zou ook nog kunnen.

[b][u][url=http://treinen.weebly.com/uploads/3/5/5/0/3550405/9984820.gif]Mien Fleischmann[/url][/u][/b]

phoebe · 8 februari 2011 op 16:03

Het vlees komt mij hierbij een beetje mijn vlezige neusgaten uit…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder