Een bezoek aan een van Europa’s grootste natuurlijke grotten is erotischer dan verwacht. Een brochure toont grote ruimtes, esthetische rivieren en mensen met open monden. Daarnaast staan wat teksten met historische en biologische feiten. Maar wie een grot met stalagmieten en stalactieten heeft bezocht, kent de ware kracht van de stevige, geil glanzende druipstenen en de aantrekkingskracht van wild kolkende rivieren met pornografische schuimkragen in de onpeilbare diepten. Pak nu eens een andere reisgids, die van Amsterdam bijvoorbeeld. Daarin worden de Wallen ook historisch en feitelijk benoemd. Vreemd genoeg worden de natuurfeiten hier niet beschreven, terwijl deze al zo oud zijn als de mens zelf. Het is zelfs wel bijzonder, want wat in een grot duizenden jaren nodig heeft, kan daar binnen vijf minuten: de aanraking van stalactiet met stalagmiet. En ineens wil de gemeente Amsterdam deze bezienswaardigheid opschonen. Het straatbeeld moet netter, de branche moet overzichtelijker zijn. Die wethouders zijn zeker nooit in Pompeii geweest, anders hadden ze het belang van de rode ramen wel ingezien. Daar staat het bordeel nog steeds, inclusief nuttige beeldende inscripties over de dienstverlening.

Het is beter dat de regering zich ermee gaat bemoeien en de Wallen met rust laat. Laat hen eerst maar de media aanpakken. Het is niet prettig om altijd op je hoede SBS6 te kijken, bang voor de introducerende tonen van Shownieuws. Patty Brard is vele malen erger dan wat onschuldige toeristische trekpleisters in Amsterdam. Haar klysmahoofd wordt voor tien uur ’s avonds en zelfs al onder etenstijd aan je opgedrongen.

Phileine zegt Sorry mag ook wel een gecensureerd worden. De film bestaat al een tijd, maar de openingsscène waarin Phileine door naakte, gerimpelde en uitgelebberde bejaarden manoeuvreert is ook niet lunchbevorderend. Al heeft het extreme filmpje van twee vrouwen die hele rare dingen bij elkaar doen wel weer een beetje nut. Ze schijnen een gunstig effect te hebben op boulimiapatiënten. Zelfs Jensen kon er niet naar kijken.

Nee, laat de Amsterdamse Wallen nog maar even in onze hoofdstad staan. Er moet toch nog een beetje natuur in de binnenstad blijven, want op die Anne Frank boom hoeven we ook niet lang te rekenen. Pooiers, prostituees en andere partijen moeten de gemeente Amsterdam gewoon een loer draaien. Zij moeten eens gaan lobbyen bij Unesco voor het behoud van de Wallen. Want als Sloveense druipsteengrotten al zijn goedgekeurd, dan komen de Wallen zeker op de Werelderfgoedlijst.

Categorieën: Sexgein

11 reacties

Teunis · 12 februari 2008 op 19:21

Jajajaja. Haha. Leuk. Misschien worden de wallen wel opgeschoond omdat het de druipende druipsteengrotten uit het Oostblok zijn die het straatbeeld bepalen. En die staan al op de Unescolijst.

Gr. Teunis

Mosje · 12 februari 2008 op 19:48

Zeg Neuspeuter, ken jij de Eitunnel? Die penetreer ik met een vaartje van 80 km per uur, om er vervolgens met 100 uit te ejaculeren. Maar ja, deze tunnel of love is dan ook ontworpen door de Amsterdamse Dienst der Publieke Werken, dus dat verklaart veel.

Siebe · 12 februari 2008 op 23:47

Grinn @ Teunis….

De column? Ik ben gehinderd door kennis geloof ik. Of liever het gebrek daaraan. Slovenië ken ik niet, Phileine Zegt Sorry niet gezien en wie is die Patty Brard eigenlijk? De rode lijn, die volg ik, zeker met Teunis zijn toevoeging.

Gr.
S

Anne · 13 februari 2008 op 10:30

Ook ik ben gezegend met gebrek aan kennis.

Neuskleuter · 13 februari 2008 op 10:51

De pijl is uit mijn boog geschoten en bungelt nog natrillend in de buitenste ring, alsof hij er zo uit zal vallen.

Aan de reacties te zien geloof ik dat ik hier toch even mis zat met mijn idee van algemene kennis.

Volgende keer beter 🙂

Dees · 13 februari 2008 op 11:17

Hee meisje (geintje)

Ik vind hem wel geestig (maar ik ken alle ingrediënten dan weer wel en durf dat zonder gene toe te geven :-D). Wel vind ik het iha makkelijk om makkelijke afzeikobjecten te nemen. Het is niet dat Jensen en Brard beter verdienen ofzo, maar ze liggen wel érg voor de hand en het lezen van de namen zorgt dan net voor een momentje van verveling in deze verder best grappige column.

Leuk dat je verschillende dingen probeert trouwens met het schrijven.

Anne · 13 februari 2008 op 11:19

Neuskleuter, met je schrijfwijze is niks mis, dit is een echte column, pittig geschreven, maar ja, ook heel Hollands. Dat wil zeggen de toon. Maar dat zegt gewoon vooral iets over mij als lezer. Ik kan er niet meer zo goed tegen.

DriekOplopers · 13 februari 2008 op 11:21

Mijn geliefde Amsterdam verdient goud geld aan de toeristen die ook de Wallen bezoeken. Dat neemt niet weg dat er hard moet worden opgetreden tegen vrouwenhandel en andere uitwassen.

Maar hoe dan ook: de Wallen horen er gewoon bij, net als het Rijksmuseum, de Jordaan met zijn negen straatjes, de Albert Cuyp en het Vondelpark. En wie er niet mee wil worden geconfronteerd hoeft er niet heen te gaan.

Goed opgeschreven verhaal-met-een-knipoog. Ik heb het met plezier gelezen.

Driek

Mosje · 13 februari 2008 op 11:52

Je moet in een stukje altijd uitkijken dat je geen zaken noemt die maar bij heel weinig mensen bekend zijn, maar Phileine en Patty vallen niet in die categorie. En als je ze niet kent: gewoon pech gehad, daar is de column niet minder om.

Troy · 13 februari 2008 op 12:08

Ik woon op de Wallen en wat mij betreft mag de hele zaak daar opgeschoond worden. Constant word je er lastig gevallen door junks en ik ben ervan overtuigd dat heel veel dames daar niet vrijwillig achter de ramen zitten. Het is jammer, maar prostitutie neemt helaas ook veel criminaliteit en ellende met zich mee. Ik baal er flink van dat ik een groot gedeelte van de tijd niet rustig over straat kan gaan zonder constant op mijn hoede te moeten zijn. Al verschillende keren ben ik achtervolgd, bedreigd, noem maar op.

Toeristische trekpleister, wat een onzin! Ik vind het doodzonde dat Amsterdam voornamelijk bekend staat om zijn hoeren en de talloze coffeeshops, terwijl deze stad zo’n rijke en mooie historie heeft en er cultureel zoveel te beleven valt.

Weg met de wallen dus, het wordt tijd dat het weer een leefbare buurt wordt waar je niet om de seconde over pooiende dealers en dealende pooiers struikelt.

dashuri · 14 februari 2008 op 19:34

Hoezo? Wie kent Phileine, het grofgebekte meiske, nu niet??? Ayayayaaaaa

Geef een reactie

Avatar plaatshouder