Was het verlangen dat als een giftige slang rondkronkelde in mijn hoofd? Of was het heimwee, nostalgie, een zucht naar wat geweest is? Naar tijden van eenzame onanie, toen seks nog was verhuld onder een gemystificeerd laken van verleiding? Was dat het? De desillusie van het omhooggetrokken laken? Bijzonder was het, die eerste keer. Maar woest werd het later, toen het samenzijn slechts samen was. Geen exclusiviteit, geen magie, geen eeuwige liefde maar duizend korte nachten. Onder dwang verbannen tot kortstondigheid en stilte. In het holst van de nacht op zoek naar rumoer.

Driehonderd vijfenzestig dagen was ik bezeten van liefde. Maar het breekt als je het aanraakt en het valt uiteen als je het ziet. Plagend glijden zijn nagels langs mijn ruggengraat omlaag. Ik voel de krassen op mijn ziel. Mijn lichaam verstijft. Zijn handen zijn verkrampt tot twee knoestige vuisten. “Sprookjes zijn leugens!”, ze stompt op mijn buik. Mijn baarmoeder draait zich om en zoekt een weg naar buiten. Er is geen leven meer vanbinnen en mijn schede versteent.

Ik heb het gevonden, ik heb het gedaan. Maar het bleek een illusie, een gebroken kristal. Zijn fallus verandert in een dodelijk wapen. De muren zijn bevlekt met woorden van bloed. Met haar boezem verstikt ze mijn verborgen gezicht. En zijn kreun echoot na in de stilte van de kamer.

De uren, de dagen, de maanden en de jaren, zijn niet langer gekleurd door mystificatie.

Ik kus zijn lippen.
Ze staart in het niets.

En de lust sterft in het hart van de ontmaagde masochist.

Categorieën: Fictie

13 reacties

KawaSutra · 5 november 2005 op 18:43

Geen alledaags onderwerp maar bijna ieder maakt het wel een keer mee. Jammer dat ik de personages in dit verhaal niet helemaal kon plaatsen. Wie is ‘ze’?

WritersBlocq · 5 november 2005 op 23:48

Ik kom er niet uit 😕 maar dat hou ik lekker zo 😀

Trukie · 6 november 2005 op 00:02

De ene Troysel is nog niet van het scherm gerold, of de volgende crypto staat er al weer. Dit is echt een weekendklus. 🙂
Ik ga hem nog een keer lezen.

melady · 6 november 2005 op 00:21

Mooie Troyaanse woordspelingen dat wel , maar heb je nu én een fallus én een baarmoeder?

Weet je, ik slaap er nog een nachtje over. Of twee. Of drie.

Louise · 6 november 2005 op 08:17

Kan ik gegrepen worden door een tekst die ik niet begrijp?
Ja, dat kan 😉

wendy77 · 6 november 2005 op 12:50

Het is idd net een puzzeltje. Heb hem al zeker 4 keer gelezen en ik WIL het gewoon snappen. Nog maar eens lezen dus, hihi

Troy · 6 november 2005 op 14:01

Ps: voordat ook ik (zie Wendy) heel cx over mijn nek krijg wil ik even vermelden dat dit voorlopig mijn laatste column in de serie “onbegrijpelijke columns” zal zijn. Mijn volgende columns zullen voor iedereen leesbaar en toegankelijk zijn. Zelfs voor mezelf:-D

Troy

wendy77 · 6 november 2005 op 14:06

[quote]Ps: voordat ook ik (zie Wendy) heel cx over mijn nek krijg wil ik even vermelden dat dit voorlopig mijn laatste column in de serie “onbegrijpelijke columns” zal zijn. Mijn volgende columns zullen voor iedereen leesbaar en toegankelijk zijn. Beloofd:-p[/quote]

Joh Troy, ik had geen zin om me bij iedere column te moeten verdedigen, maar er zullen er vast wel weer snel komen waar ik weer in de verdediging moet. Ik vind je begrijpelijke schrijfsels erg goed, maar ik hoop dat je deze stijl ook regelmatig blijft insturen hoor!

Outsider · 6 november 2005 op 22:58

[quote]Mijn volgende columns zullen voor iedereen leesbaar en toegankelijk zijn. Zelfs voor mezelf[/quote]

Leuk dat te horen, Troy, wat mij betreft lees ik het dan veel liever, maar aan de andere kant heb je ook veel positieve reacties gehad op je cryptische stukken, dus er zijn misschien ook genoeg lezers die dat wel goed vinden, dus trek je van mijn mening vooral niets aan.

Troy · 7 november 2005 op 01:45

Outsider: ik was al een tijdje bezig met het schrijven in een andere stijl. Gelukkig is dat in een heel natuurlijk proces gegaan. Ik zal vast nog wel eens iets cryptisch schrijven maar ik hou zelf ook wel van een beetje afwisseling. Jullie reacties waren aan de ene kant wel goed omdat ik hier op cx mezelf redelijk heb vastgepint op het hanteren van de stijl die de lezers van mij kennen. Nu weet ik i.i.g. dat er ook animo is voor wat anders. Wat dat betreft is kritiek in de meeste gevallen zeker niet verkeerd.

Ma3anne · 7 november 2005 op 08:43

Ik vind hem mooi. Af en toe toch nog wel van deze hè. Ben benieuwd wat je nog meer in huis hebt.

Dees · 7 november 2005 op 09:43

Prachtig Troysel.

Toegankelijk vanaf nu? Ik zal het zoeken naar minder voor de handliggende deurtjes dan toch missen.

Ben benieuwd.

Grt,

Dees

KingArthur · 7 november 2005 op 10:07

De rise en fall, een lang verhaal gevat in een korte tekst. Mooi.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder