Kijkcijfers oktober: Huwelijk Floris, goed bekeken, zie ik in de krant. Oké, het is nog vroeg, mijn brein is nog aan het recupereren dus is het logisch dat ik denk: Floris getrouwd? Is die serie weer terug dan? Dat was toch een serie die in de jaren zestig werd uitgezonden? Floris van Rozenmondt, heette die jongen. Zo’n relridder geloof ik. Een soort Robin Hood. Nee, die is niet getrouwd. Die was toch heaumeau? Ja, niet dan? Hij had toch een vriend? Sindala? Daar zag je hem tenminste altijd mee rondscharrelen in de darkrooms onder in de kelder van een kasteel..

Na twee slokken koffie bereikt het signaal mijn hersens. Floris blijkt ene Prins Floris te zijn.
Lid van die Koninklijke Jostiband waarvan de vrouwen bij speciale gelegenheden allemaal van die vuilniscontainers op hun pan zetten.Zelf noemen ze het een hoed overigens maar dat kun je ze niet kwalijk nemen. Vrouwen die zulke misbaksels durven te dagen in het openbaar kun je nu eenmaal niet serieus nemen.

Maar toch, Floris! Je zult Goddomme maar zo heten. Dat je op een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd en je moet voorstellen met die naam: Hallo, ik kom hier solliciteren en mijn naam is Floris. Zie je het voor je. De directeur van het bedrijf kijkt je aan alsof er een ,tot de Islam bekeerde, Sinterklaas met een hoofddoek op en een rugzak op zijn rug, zijn bedrijf binnenterroriseert. En hij denkt meteen aan zijn riante klantenbestand. Dat een miljoenenklant opbelt die dan ene Floris aan de lijn krijgt: ’Goedemiddag met Floris,waar kan ik u mee van dienst zijn?’
Weg klant! Die denkt toch dat hij riant in de zeik wordt genomen? U hoort nog van ons Floris. Bel ons niet…wij bellen u.

Ja, zo’n naam trekt je nou niet direct uit je depressieve isolement. Met zo’n naam win je echt Idols niet hoor.Zelfs een horde van een paar duizend puberende sms-verslaafde mee-eters trekt je dan niet meer over de streep.Bij Boris lukte dat nog wel, maar die schijnt intussen, in verband met zijn carrièredip, hard over een aansprekender artiestennaam te prakkezeren.
Probeer het eens met Floris zou ik zeggen.

Over depressie gesproken. In dezelfde krant lees ik dat we massaal in een dip zitten. Meer dan 800.000 mensen zitten in een depressie!! Sommige ondervraagden gaven o.a. hun politieke dip een gezicht door de naam van Premier Balkenende te noemen.
Ja, nou is die Balkenende natuurlijk niet echt een vrolijke jongen maar om hem nou de schuld van een nationale depressie te geven, gaat mij toch te ver. Hoewel je een psychiater zijn patiënten echt niet voor ziet schrijven dat ze een poster van Balkenende boven hun bed moet hangen omdat dat het genezingsproces zou bevorderen. Nee, zo’n psychiater weet ook wel dat verdere afspraken dan niet meer aan de orde zijn……

Ik vraag mij intussen af wie er in Godsnaam zo’n onderzoek bedenkt. Aan het eind van het artikel komt de aap uit de mouw: Het onderzoek werd uitgevoerd door soepverkrachter cup-a-soup. Ja, nee,dan snap ik het wel. Als je toch ergens depri van wordt dan is het wel door het drinken van die instant poederkots. Na McShit komt de klantenkring van cup-a-soup toch echt op de tweede plaats met stip op de toptien van potentiële zelfmoordenaars.

Mijn positieve gedachtegang wordt ruw onderbroken door de komst van mijn lieve dochter. Zij heeft een nieuw vriendje bij zich. Zo’n puistenpan waar de cup-a-soup op sommige plaatsen al naar buiten begint te sijpelen. Aardige jongen zo te zien.Lijkt een beetje op God’s persoonlijke adviseur, die EO goedbloed Andries Knevel in zijn jonge jaren. Dochter stelt hem lachend voor. Hoi pap, dit is Joris….


25 reacties

Outsider · 1 november 2005 op 07:17

[quote]Maar toch, Floris! Je zult Goddomme maar zo heten. [/quote]

Ja, zo’n naam valt niet mee. Maar het kan erger. Ik had vroeger een collega, die heette Ansje Wortelboer. En ik heb eens ergens gelezen over een man, die heette Mahatma van der Sloot.
De zoon van politica Louisewies van der Laan heet HELIX.

Grappige column.

Louise · 1 november 2005 op 07:31

[quote]Zo’n puistenpan waar de cup-a-soup op sommige plaatsen al naar buiten begint te sijpelen.[/quote]
Gad-verrrr-damme. Zo op de dinsdagochtend 😉

Maar inderdaad, Floris, joris; ik heb ook liever gewoon Kees 😀

wendy77 · 1 november 2005 op 08:42

Wat kun jij er een verhaal van maken zeg, alleen over een naam, haha. Wel een hele leuke column.

Ma3anne · 1 november 2005 op 09:21

Floris klinkt me te veel als Kloris. Kan er ook niet mee uit de voeten.
Lekker stukje slap ouweh(o)eren weer, Kees. :laugh:

Li · 1 november 2005 op 09:33

😀 😀 😀
[quote]Meer dan 800.000 mensen zitten in een depressie!![/quote]

Ze zouden verplicht deze column moeten lezen.
De helft zou genezen.

Li

Dees · 1 november 2005 op 09:39

Hahaha, in het middenstuk leken soms iets teveel draadjes te hangen, maar je uitsmijter maakt het meer dan goed.

😀 😀 😀

Trukie · 1 november 2005 op 11:16

Het zijn toch de ouders die die namen hebben bedacht.
Onze generatie………….
Maar Joris Goedbloed gaat al wat langer mee :laugh:

melady · 1 november 2005 op 12:25

Die uitsmijter! :laugh: :laugh:

KingArthur · 1 november 2005 op 13:00

En nu zijn er dus 800.001 mensen met een depressie :-). Een bron van zo’n onderzoek kan i.d.d. soms heel verhelderend werken.

klungel · 1 november 2005 op 13:06

Ja, hooreens (spreekuit horis) dit is wel weer een leuke column hoor :-D.

Mosje · 1 november 2005 op 17:00

Nou Kees, je zoon zal maar thuiskomen met een meisje dat ME heet.
😛

WritersBlocq · 1 november 2005 op 19:26

[quote]Ja, hooreens (spreekuit horis) dit is wel weer een leuke column hoor[/quote]
😀 Helemaal mee eens!

KawaSutra · 1 november 2005 op 20:32

Ik heb je weer met plezier gelezen.
Maar, het moet me toch weer een keer van het hart: Die komma’s en spaties hè, dat dempt de pret wel een beetje. En het is zo onnodig. Een klein beetje zorgvuldigheid mag je van een VC-er toch wel verwachten? Kees, kom op, doe je best en lees je columns nog eens door voor je inzend.
Verder niets dan lof. 🙂

Geertje · 1 november 2005 op 21:10

[quote]Dochter stelt hem lachend voor. Hoi pap, dit is Joris….[/quote]

Joris, dit is mijn vader, let maar niet op hem hoor….hij kan er ook niets aan doen! Doei Pap, krijg nog twee maanden zakgeld van je, later…. 😀

WritersBlocq · 1 november 2005 op 22:04

[quote]lees je columns nog eens door voor je inzend.[/quote]
t’tje erbij? 😀

KawaSutra · 1 november 2005 op 22:25

[quote]t’tje erbij?[/quote]

T’tje erbij!
En…..hoofdlettertje erbij? 😀

pepe · 2 november 2005 op 02:03

Ik ben gelijk over mijn dipje heen nu, dank je, de depressie heb ik laten overwaaien en dus heb ik weer heerlijk gelachen.

[quote]Na twee slokken koffie bereikt het signaal mijn hersens.[/quote]

Dat is toch redelijk snel als je Kees heet 😛

Kees Schilder · 2 november 2005 op 06:39

Heel erg bedankt voor alle reacties.
Kawa: wat die komma’s en punten betreft heb je een punt.Maar mij gaat het om de lach.Als dat een klein beetje lukt is dat voor mij voldoende.Tja, toch maar weer aan die gore karnemelk dan 😀

Mup · 2 november 2005 op 13:16

[quote]Hallo, ik kom hier solliciteren en mijn naam is Floris. Zie je het voor je. De directeur van het bedrijf kijkt je aan alsof er een ,tot de Islam bekeerde, Sinterklaas met een hoofddoek op en een rugzak op zijn rug, zijn bedrijf binnenterroriseert[/quote]

Ja, ik zag het voor me, totdat ik van mijn stoel afkletterde

Shitonya · 2 november 2005 op 16:03

Ik kijk al uit naar de volgende Joris column 😛

Raindog · 2 november 2005 op 18:30

Ik heb me wel eens afgevraagd: Goh, hoe zou die Kees dat hebben? Hoe zou dat eigenlijk allemaal in zijn hoofd werken? Het heeft echter weinig zin. Het gata per slot van rekening om wat er uit komt en als het je om de lach is te doen zoals je zegt, ben je wat mij betreft weer uitermate succesvol geweest.

pepe · 3 november 2005 op 16:55

Ik kom net uit de boksring en heb daarna deze nog maar een keer gelezen om weer een lach op mijn gezicht te krijgen, lukt altijd na het lezen van een Kees-column. 😀

Kees Schilder · 3 november 2005 op 17:49

Raindog, in mijn hoofd werkt niets.Dat is juist zo geestig 😀

Raindog · 3 november 2005 op 19:42

Kees, doe niet zo vooroordeelbevestigend!

😀

sistur · 4 november 2005 op 20:58

Eerlijk gezegd zie ik liever een oeroude Hollandse naam zoals Joris of Floris dan menig andere moderne voornaam, maar ok, dat ben ik. Rommelig geschreven en daardoor verloor het wat het had kunnen hebben aan humor. Jammer. Wat meer schrappen en wat meer concentratie op een bepaald onderwerp zou je kolom erg verbeteren. 😮

Geef een reactie

Avatar plaatshouder