De Discoavond begint voor haar op maandagmiddag, wanneer ze zich op de bank laat ploffen en de TV aanklikt. In haar ene hand de afstandsbediening en in haar andere hand de Yes! Ze kijkt met een oog naar de clips op TMF en leest met het andere oog een artikel over vaginale spoelingen. Zijn discoavond begint donderdagavond bij de kledingwinkel waar een flitsend bloesje wordt gekocht, een bloesje met gerafelde randjes en lichtgevende knopen.

Vijf dagen en honderden uren clips verder kent zij van de meeste nummers de melodie, de woorden en de danspasjes. Ze heeft stiekem al geoefend voor de spiegel, toen ze zeker wist dat haar broertje naar voetbaltraining was.

‘s Zaterdags gaat bij hem rond 9 uur de bel. Zijn maten staan op de stoep met enkele treetjes bier. Ze ploffen op de bank en zetten de TV wat harder. Sterke verhalen gaan, net als het bier, van hand tot hand. Als je de verhalen zou geloven dan hebben we hier te maken met Supermannen met Superpiemels die menig vrouwen Supergenot heeft gebracht.

Ze strijkt haar shirtje strak over haar, met wattengevulde BHtje. Het haar is gewassen, geföhnd, gekamd, gewaxd, gehaarlakt, nogmaals gekamd, ge-just-out-of-bed en afgemaakt met een toefje glittertjes. Haar wimpers, oogleden, gezicht en andere lichaamsdelen krijgen eenzelfde behandeling. Haar vriendinnen wachten beneden op haar.

Het bier is in de man. Na het draaien van enkele adrenaline verhogende schreeuwnummers zijn de mannen klaar om eropuit te trekken. Eerst de rondgang met de deospray. Het motto is, beter teveel dan te weinig. De reclame is een leugen, maar ze willen het niet geloven. Hij stinkt, net als al zijn vrienden, naar teveel Axe.

Zij loopt tussen haar twee vriendinnen in, door de stad. Ze giebelen alledrie. Ze giebelen meer om de spanning van vanavond dan om het sterke verhaal van de vriendin aan de linkerarm. Ze gaan eerst naar een ijstent om een chocolade-ijs-combi naar binnen te slaan. Zij is 10 kilo te zwaar. Haar navelpiercing steekt verdacht veel naar voren.

Hij groet de uitsmijter die hem koel opneemt. De barkeeper schenkt hun bier en tequila. Moed wordt ingedronken. Op een avond als deze moet gescoord worden. Het bloesje knelt in de nek en om de armen. Zijn figuur komt goed uit. Hij gaat strategisch aan de rand van de dansvloer staan. Onder een spotje. Zijn maten staan om hem heen.

Zij heeft net genoeg geld om haar jas af te geven en twee muntjes te kopen. Ze vliegt eerst de WC in om wat reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Het schoudertasje is haar EHBO koffer, een Eerste Hulp Bij Opmaken. Haar vriendinnen staan naast haar. Zij verven hun lippen. De WC’s zijn smerig dus gaat ze de hele avond niet naar de WC.

Zijn ogen scannen de dansvloer. Hij heeft een denkbeeldig raster over de dansvloer gelegd en de vakken genummerd. In vak 4 staan drie meisjes te dansen. Het middelste meisje lijkt hem wel wat. Grote borsten en rode lippen. Ze oogt gewillig. Hij doet zijn armen over elkaar en drukt zijn spierballen wat verder omhoog. Hij vraagt zich af hoe hij met haar aan de praat komt.

Zij merkt dat hij naar haar zit te kijken waardoor ze nog uitbundiger danst op de discobeat. Haar armen slingeren door de lucht en haar benen vliegen over de dansvloer. Ze zweet rivieren. Haar vriendin schreeuwt wat in haar oor. Ze verstaat het niet maar giebelt hard alsof het heel grappig was. Gelukkig giebelt haar vriendin terug. Ze vraagt zich af hoe ze met hem aan de praat komt.

Hij besluit een uitzondering te maken op de regel dat mannen niet dansen. Hij vraagt zijn maten om mee te gaan dansen. Deze kijken vreemd op maar volgen hem (overal). Hij loopt op haar af.

Zij besluit via hem naar de WC te gaan en mobiliseert haar vriendinnen om de EHBOkoffer te gaan gebruiken. Ze loopt zijn richting op en ziet hem op haar afkomen, gevolg door 5 vrienden.

Hij ziet haar op zich afkomen en schrikt. Het simpele plan loopt mis. Teruglopen kan nu niet, teveel om uit te leggen, te opzichtig. En dus loopt hij door, naar vak 4 van het denkbeeldige raster.

Zij loopt langs hem heen en ruikt even aan zijn kleren. Axe. Zijn vrienden ruiken naar hetzelfde. Van dichtbij lijkt hij minder groot. Zijn ogen zijn mooi blauw. Ze tintelt.

Hij staat op de dansvloer. Zijn bewegingen zijn houterig en ongemakkelijk. Hij kent het nummer niet. Niet zijn smaak. Hij wil terug naar zijn plekje onder de spot maar hij moet zolang dit nummer duurt op de dansvloer blijven staan. Hij zweet en is blij om de Axe.

De vriendinnen willen ergens anders heen. Zij wil blijven maar vertelt niet waarom. Ze verliest de discussie en even later staan ze buiten in de kou. Daar kijkt ze over haar schouders en ziet nog net een glimp van hem. Hij staat onder de spot en heeft zweetplekken onder zijn armen. Hij kijkt haar recht in de ogen.

Hij haast zich van de dansvloer af zodra het nummer is geëindigd en zoekt zijn plek op onder de spot. Raster vier wordt nu bezet door twee vrouwen van middelbare leeftijd. Bah. Het meisje met de grote borsten en rode lippen is nergens te bekennen. Hij draait zich om en vangt een glimp op van haar. Ze staat buiten en kijkt hem recht in de ogen.

Ik zit aan de bar en kijk mijn ogen uit.

[img align=left]http://www.durieux.nl/www/images/image/columns/discoavond.jpg[/img]


11 reacties

Mup · 30 januari 2005 op 13:35

[quote]Ik zit aan de bar en kijk mijn ogen uit.[/quote]

Dat doe ik tegenwoordig maar op een terrasje 😉

Groet Mup.

Dees · 30 januari 2005 op 20:58

Leuk he, observeren…

sally · 30 januari 2005 op 21:08

Wel grappig beschreven. Zo een uitgaansavond van beide kanten bekeken.
Disco, voor mij al een tijdje verleden tijd.
Maar ik weet dat het in vele gevallen zo verloopt.

leuk om te lezen.
en…..grappige foto!

groet
Sally

Mosje · 30 januari 2005 op 21:14

Leuke foto van jou Sal. Zin om mee naar een disco te gaan? Kwadrant 2?

sally · 30 januari 2005 op 21:16

da`ss goed mos.
Kom je mij halen?
of is dat ouderwets?

Ma3anne · 30 januari 2005 op 21:23

Echt leuke column. Kan zo in een jongerentijdschrift. 🙂

EDIT: Oeps zit ik hier iets moois tussen twee oudere jongeren te verstoren?

Li · 30 januari 2005 op 22:29

Lekker beeldend geschreven.
Heel even voelde ik me weer jong.

[quote]Raster vier wordt nu bezet door twee vrouwen van middelbare leeftijd. [/quote]

Buuf en ik hebben ons uitstekend vermaakt:-P

doos2 · 30 januari 2005 op 23:59

Leuk verhaal!
“Mensen kijken” is geweldig.

groet, doos2

Louise · 31 januari 2005 op 07:02

Ze moest eens weten wat ze heeft laten staan daar in de disco; een man die de gedachten van een vrouw kan lezen…

En die zijn toch hartstikke zeldzaam 😉 😀

Kees Schilder · 31 januari 2005 op 13:34

Genoten

DirkJan2 · 31 januari 2005 op 18:31

Als Kees Schilder schrijft: ‘Genoten’ dan is alles goed.
Dan bekruipt mij zo’n warm gevoel in mijn lenderen, een kleine kriebel in mijn buik, een licht gevoel in mijn hoofd.

Ik begin me al een echte columnx-er te voelen. De meeste reacties komen van de Die-Hards en als jullie mijn columns leuk vinden, dan vind ik mij er al echt een beetje bij horen. Bij de Grote Mensen! Dank.

Op naar de volgende. Wat denken jullie van de column ‘Notaris’? Is dat wat?
[url=http://www.durieux.nl/www/index.asp?id=86]http://www.durieux.nl/www/index.asp?id=86[/url]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder