Mijn hele leven al ga ik zo relaxed naar de tandarts dat ik me in de wachtkamer het liefst vermaak met het eten van dropjes. Daarom keek ik vreemd op toen hij laatst mijn gebit controleerde en vroeg of ik last van stress had. Die vraag kun je verwachten als je je met afgekloven nagels meldt voor een manicure, maar tijdens de controle van je tanden. Volgens de tandarts was ik echter aan het tandenknarsen en hoewel dat uiterst irritant is voor degene die naast je slaapt, is het werkelijk rampzalig voor je tanden. Dat laatste nam ik natuurlijk niet van hem aan, maar zag ik op foto’s op internet. Na jaren knarsen lijkt je mond eerder voorzien te zijn van een kozijn, dan een gebit. Als je dat wilt voorkomen moet je aan een bitje en dat is alleen maar stoer wanneer je Rocky Balboa heet en op het punt staat een rechtse te incasseren. Met een bitje in je mond klink je alsof je net een fles Hennessy achter de kiezen hebt: “weltelusse schaijjje”, wat net zo slecht voor het libido van je vriendin is als de gedachten aan een naakte Terror Jaap – met witte sokken.

Ik heb alleen niet zoveel keuze. Ik knars blijkbaar tijdens mijn slaap en daar heb ik geen controle over. Anders droomde ik ook wel over de [i]TWiiNS[/i] Daniela en Veronika uit Slowakije.

Onze woning staat 3 jaar te koop en ik moet toegeven dat dat stress geeft. Of eigenlijk hebben we het zojuist verkocht en weten we nu dat we er binnenkort uit moeten. Terwijl we nog niets anders hebben. Dus moeten we ook een nieuwe hypotheek, en dat schijnt een beetje lastig te zijn ten tijde van crisis, zeker omdat ik zelfstandige ben. Tel daarbij op dat ik onlangs mijn bedrijfje verkocht heb én een nieuw gestart ben, en waarschijnlijk vindt zelfs Maxima mij niet eens microkrediet-waardig.

Een beetje ongelukkige samenloop van omstandigheden. Zeker nu met de zwangerschap. Dat had ik nog niet genoemd, maar ik verwacht in november voor het eerst vader te worden! Ze zeggen dat de eerste weken na de bevalling nogal hectisch zijn, maar ik weet zeker dat het veel minder is, dan wanneer dat plaatsvindt tussen de verhuisdozen, in de winter, op een camping, zonder baan. Mijn schoonmoeder zal me ongetwijfeld vervloekt hebben.

Daarom heb ik nu dus een bitje. Ik weet echter al dat het niet werkt. Het lijkt mij niet de bedoeling dat je erop bijt, maar je moet eens gaan slapen met een stokje in je mond en dan proberen er niet op te bijten. Dat gaat dus niet. Het is veel beter om gewoon een beetje te relaxen. Met de baby op komst zal dat wel lukken, toch? Een wijntje, een kaasje en in het weekend een beetje uitslapen? Gewoon een kwestie van even doorbijten.


10 reacties

SIMBA · 20 mei 2011 op 17:04

:hammer: 😆
Wat een heerlijk cynisch stukje!

sylvia1 · 20 mei 2011 op 18:35

Hij is leuk Robert, en tussen de regels door toch wel heftig, soms, maar vooral ook helemaal in jouw stijl 😀

Mup · 20 mei 2011 op 18:57

Zelfspot, daar geniet ik van!
Van harte met je a.s. vaderschap, en als die kleine er is, dan gaat het goed komen met dat wijntje, kaasje en het uitslapen, zodra schoonmama oppast 😆

Groet Mup

arta · 20 mei 2011 op 19:39

Leuk geschreven, humor en zelfspot met een vleugje tristesse zijn een geweldige combi!

Gefeliciteerd met je aanstaand vaderschap!

DACS1973 · 20 mei 2011 op 21:43

Sluit me aan bij bovenstaande commentaren. Een wijntje drinken met een baby op komst…foei! En ik mag toch hopen dat dat kaasje niet van rauwe melk is gemaakt.

DreamOn · 20 mei 2011 op 21:51

@ DACS1973 : mijn laatste zwangerschap is 17 jaar geleden, dus het kan zijn dat er inmiddels een hoop veranderd is, maar het was mij echt onbekend dat zelfs een aanstaand [b]vader[/b] geen alcohol en rauwe melk mag nuttigen… 😀

DACS1973 · 20 mei 2011 op 22:20

Je hebt gelijk. RobertH mag dat inderdaad allemaal nuttigen, tenzij hij eigenlijk een zeepaardje is, natuurlijk.

LouisP · 20 mei 2011 op 22:22

Mijn hele leven al ga ik zo relaxed naar de tandarts dat ik me in de wachtkamer het liefst vermaak met het eten van dropjes. Daarom keek ik vreemd op toen hij laatst mijn gebit controleerde en vroeg of ik last van stress had.

Voor de goede orde, of de duidelijk: Die hij had je m.i. beter vervangen door ‘de tandarts’ de ‘hij’ staat te ver weg. Het kan hoor, maar leest niet lekker.

Die vraag kun je verwachten als je je met afgekloven nagels meldt voor een manicure, maar tijdens de controle van je tanden.

Of een uitroepteken of er moet volgens mij nog iets achter. ‘verwacht ik dat niet’ of zoiets.

Na jaren knarsen lijkt je mond eerder voorzien te zijn van een kozijn, dan een gebit.

Ik probeer hier iets bij te zien, maar lukt me niet. Omdat alle tanden en kiezen dan gelijk zijn? Ik teken ervoor!

Ik knars blijkbaar tijdens mijn slaap en daar heb ik geen controle over. Anders droomde ik ook wel over de TWiiNS Daniela en Veronika uit Slowakije.

Ik ken ze niet maar vind het grappig..

waarschijnlijk vindt zelfs Maxima mij niet eens microkrediet-waardig.
Is die zo op geld uit dan? Ik heb daar nog nooit van gehoord..

Maar wel heel veel geluk en plezier met je eerste kindje..

Mien · 21 mei 2011 op 10:32

Tanden heb je helemaal niet nodig. Straks gewoon lekker met z’n twee aan de fles.
Leuke column.

Mien

lisa-marie · 23 mei 2011 op 00:11

zo’n bitje helpt niet , we spreken uit ervaring 😀

gefeliciteerd met jullie ouderschap!!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder