Drama, ik wil geen rimpels, kaal worden of één uitgezakt onderlijf. Hoe kan ik dit tegen gaan? Zoals iedereen, word ik ook een dagje ouder en die wallen onder mijn ogen zorgen nu al voor ellende. Iedere dag, een slaap van acht uur trek ik echt niet, dus er is een oplossing! Rechtrekken die hap. Kijken of dokter Schúmacher nog een gaatje voor mij heeft. De secretaresse meldt dat ze geen plaats hebben komende 2 jaar. Hoe zou dat nou komen? Ach, wat maakt het ook uit, zit toch nóg 8 jaar in mijn twintig jaren en laten we gewoon elke vijf jaar een facelift nemen . Dan krijg ik vanzelf een gezicht, dat niet meer kan lachen. Die twééde facelift hoef ik nog geen eens meer te nemen, als ik toch niet meer kan lachen, zo kunnen er ook weinig rimpels ontstaan.

Nu maar een manier verzinnen om slank te blijven, misschien veel speed en heroïne gebruiken? Dat lijkt mij geen sterk plan, komt mijn gezicht ook nog eens in gevaar! Pukkels en een smal hoofd door het gebruik van drugs is nou ook niet zo pretje en laten we vooral niet de verrotte tanden vergeten!

Het lijkt wel of ik gedreven wordt door al die schoonheidsreclames. Vrouwen worden beïnvloed, maar tegenwoordig ook de man. Gezicht crèmes voor mannen, nou doe mij maar ze alle 10, ga ik zo mooi van glimmen. Shampoo voor extra mooi en lang houdbaar haar. Dat klinkt lang niet zo gek! Neem gewoon alle merken, dan weet ik zeker dat ik nooit kaal zou worden.

Het wordt tijd dat ik een mannenlijn ga introduceren. Geurtje, een Crème, Shampoo en een behandeling bij een erkende psycholoog. Toch idioot, dat een gezonde jongen van in de twintig hier al aan denkt. Gelukkig, meen ik er geen woord van, maar moest even kwijt wat de media en gossip bladen met vrouwen en mannen doen. Doe gewoon normaal en laat die operaties. Zélfs jongeren nemen nu uiterlijk operaties.


9 reacties

DreamOn · 12 oktober 2007 op 18:12

[quote]of één uitgezakt onderlijf[/quote]

…en twee uitgezakte onderlijven dan?

Jemig, waar maak jij je druk om??!!! Je bent 22 jaar!

Volgens mij is het beter voor je om aan de gang te gaan met de vele (schoonheids)foutjes in deze column…

Groetjes DO.

FatTree · 12 oktober 2007 op 19:21

Ik vind je onderwerp sterk gekozen, helaas is de uitvoering niet helemaal perfect naar mijn mening.

Allereerst zou ik nooit een column schrijven en mijn boodschap dan in de eerste alinea teniet doen. (het maakt vaak niet uit of de mening die verkondigd wordt ook jouw eigen mening is). Nu is het beetje een tweeslachtige column. Enerzijnds over de kwestie ‘Ik word oud en dat is niet leuk’, en anderzijds over de kwestie ‘leave surgery alone!’.

Verder kan ik je aanraden minder komma’s te gebruiken. Hier ben ik zelf ook schuldig aan, dus weet ik hoe moeilijk dit is om onder de knie te krijgen. Nutteloze komma’s verstoren het leesritme heel erg.

Ik hoop dat je dit ziet als opbouwende kritiek en niet als een potje afzeiken. Dat is niet de bedoeling!

Zoals ik zei is je onderwerp goed, dus ik ben benieuwd naar je volgende column!

pally · 12 oktober 2007 op 22:21

Onder je vorige column, Ronaldje, kreeg je van verschillende mensen, pittige, uitgebreide en mijns inziens zeer waardevolle kritiek.
Jammer genoeg zie ik dat je daar in deze column niks mee hebt gedaan. Een gemiste kans.

Pally

Ronaldjecas · 12 oktober 2007 op 23:52

Nee laat het niet nakijken zoals vele van jullie doen… Fathree accepteer jouw mening, is beter dan gelijk de negatieve spiraal op te zoeken. Mis nog steeds hier reacties betrekking op mijn column. Op andere sites gaan ze op je mening in en moet je zeggen daar hou ik van!

DriekOplopers · 13 oktober 2007 op 19:23

[quote]Nee laat het niet nakijken zoals vele van jullie doen… Fathree accepteer jouw mening, is beter dan gelijk de negatieve spiraal op te zoeken. Mis nog steeds hier reacties betrekking op mijn column. Op andere sites gaan ze op je mening in en moet je zeggen daar hou ik van![/quote]

Ronald, je boodschap in de column is wel okee, je steekt de draak met die cosmetische-operatie-onzin, maar de tekst barst echt van de fouten. Zo enorm veel fouten dat die echt onleesbaar wordt.

De kracht van CX is dat je hier van elkaar kunt leren. Jij wilt dat blijkbaar niet. Dat is niet alleen, zoals Pally terecht al zegt, een gemiste kans, het is ook een miskenning van de moeite die je mede-columnisten steken in het becommentariëren van je werk.

En qua één uitgezakt onderlijf: ik zag vandaag op de markt een mevrouw, die had er minstens drie!

😀

Met groet,

Drie Oplopers

FatTree · 13 oktober 2007 op 21:36

Ik vind dat Ronald een antwoord op zijn vraag verdient.

Veel CX’ers kunnen (geheel onbedoeld) misschien niet al te lief uit de hoek komen, maar deze CX’ers nemen wel de moeite om je van waardevolle kritiek te voorzien. Aangezien niet iedereen zeëen van tijd heeft, kan dit wel eens kort door de bocht zijn.

Ik heb nog niemand op CX ontmoet die niet vriendelijk of behulpzaam is. Vandaar dat mensen misschien wat fel reageren als je kritiek op je kritiek hebt.

Ik probeer net als iedereen waardevolle kritiek te leveren. Soms is die kritiek niet geheel terecht, soms wel. Het is aan de schrijver te bepalen of hij er waarde aan hecht.

Iedereen dus even grouphug enz. Het internet is nou eenmaal een koud medium waar goede bedoelingen vaak als oorlogsverklaringen worden gezien.

*Terug naar je vraag*

De reden dat niemand diep op je column ingaat is enerzijds omdat je niet echt een controversiele kant kiest. De andere reden is, dat het doel van CX meer is om schrijvers te leren schrijven, dan dat het een website is om je mening als lezer te spuien. Daar zijn weblogs voor vind ik dan.

(ik voel me een beetje opgelaten als ik het over het doel van CX hebt als ‘new guy’, dus excuse me if I’m wrong redactie)

Iedereen nu knuffelen, anders ga ik met smileys spammen! 😡

SIMBA · 14 oktober 2007 op 13:39

*Knuffelt die aardige dikke boom* 😀
Groepshugs zijn zóóó jaren “70. 😆

arta · 14 oktober 2007 op 20:59

[quote]Nee laat het niet nakijken zoals vele van jullie doen… [/quote]
Dat is een keuze, geen excuus.
[quote]Mis nog steeds hier reacties betrekking op mijn column. Op andere sites gaan ze op je mening in en moet je zeggen daar hou ik van![/quote]
Wanneer ik een column lees en ik struikel over de taalfouten en kromme zinnen, dan ga ik dáár op letten. Bij de laatste zin heb ik dan geen woord van de column zelf meegekregen, dus inhoudelijk reageren blijft uit. Wanneer er nauwelijks taalfouten in staan, léés ik de column, dringt ook de boodschap door en wordt inhoudelijk reageren ook een mogelijkheid.
Verder ben ik het eens met Fattree (zijn visie over CX, dus), op de groepsknuffel na. 😀
Spam me, if you dare!! 😀 😀 😀

*Is dat nu Sim, of prinses Irene, die die dikke boom staat te knuffelen? :eh: *

lisa-marie · 15 oktober 2007 op 09:21

Je wilt dus een mening. Nou eigenlijk vind ik dat je alleen maar dingen opsomt. Terecht, dat is ook je vraag in de tweede zin. Maar als ik dat wil weten lees ik dat wel in zo’n heerlijk vrouwenblad, met een gezellig kopje koffie erbij.
Het blijft zo algemeen ik weet dus niet wat je er zelf werkelijk van vindt. Meestal is dat wel in een column terug te vinden.
[quote]Gelukkig, meen ik er geen woord van, maar moest even kwijt wat de media en gossip bladen met vrouwen en mannen doen. [/quote]
Kijk dat mis ik dus . Het wordt niet echt duidelijk wat de bladen met de mensen doet.
[quote]Zélfs jongeren nemen nu uiterlijk operaties.[/quote]
Noem mij nu maar oud maar zelfs twintig jaar terug was dit zelfs al zo. Geen nieuw fenomeen maar nu breed uitgemeten in de bladen en op de televisie. Misschien is het dat wel. Het is al iets van eeuwen alleen nu wordt het overal zo breed uitgemeten.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder